229 találat a(z) Munka Törvénykönyve cimkére

Júliustól több munkáltató osztozhat a munkavállalón egy munkaszerződéssel Cikk

Milyen szabályozás érvényes a "több munkáltató - egy munkavállaló" modell esetén, s miként kell eljárni top menedzserek foglalkoztatásánál? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Külön törvény lépteti hatályba az új Munka Törvénykönyvét Cikk

A július elsejétől hatályos új Munka Törvénykönyvéhez kapcsolódóan külön hatályba léptető törvény születik majd április-május körül. Az új törvény következtében szükség lesz technikai és érdemi jogszabályi módosításokra. Összefoglaltuk a HVG Nexon Munkajogi konferenciáján hallottakat.

Gyermeket nevelőket érintő változások 2012-ben Szakértői Kommentár

Áttekintjük, milyen változások történtek/történnek 2012-ben a gyermeket nevelőkre vonatkozó fontosabb törvényi szabályozásokban.

Rendkívüli felmondás: van, amikor plusz papír nélkül is megoldható Cikk

A jelenleg még hatályos Munka törvénykönyve szerint ha egy szakszervezeti tisztségviselőt akar a munkáltató rendkívüli felmondással eltávolítani, köteles az intézkedés előtt beszereznie a felsőbb szakszervezeti szerv véleményét. Felmerül a kérdés, mi van abban az esetben, ha a munkáltató eleve meg sem kísérli a vélemény beszerzését.

Mikor és hogyan lehet munkaügyi pert indítani 2012-től? Szakértői Kommentár

Változik az Munka törvénykönvye - a munkaügyi jogvitákkal kapcsolatban néhány új szabályt kell megismerniük az érintett feleknek.

Az NGM szerint többen dolgozhatnak legálisan jövőre Cikk

A következő év a foglalkoztatás szempontjából is nehéz év lesz Magyarországon, de továbbra is cél, hogy 2020-ra egymillió új, adózó munkahely jöjjön létre az országban - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

A munkaerő-kölcsönzés bővítésére készülnek a cégek Cikk

A magyarországi cégek jelentős hányada készül növelni kölcsönzött munkavállalóinak arányát, mert szerintük így jobban biztosítható a rugalmasság a válság idején - derül ki a Work Force Személyzeti Tanácsadó és Szolgáltató Kft. legfrissebb felméréséből, amelyet saját ügyfelei - főként a gyártás és termelés területén működő kis-, közép- és multinacionális vállalatok - körében végzett.

Név szerint szavaztak: elfogadták az új Munka törvénykönyvét Cikk

Elfogadta az Országgyűlés az új munka törvénykönyvéről szóló törvényjavaslatot, amelynek rendelkezései 2012. július 1-jén lépnek hatályba.

LMP az új Munka törvénykönyvéről: sokkal többen fognak sokkal kevesebbért dolgozni. Cikk

Az LMP véleménye szerint az új Munka törvénykönyvével a kormány "olcsó bérrabszolgákat kíván a magyar munkavállalókból csinálni" - mondta keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján Kaufer Virág.

Alighogy megállapodtak a felek, máris bírálják az új Munka törvénykönyvét Cikk

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) elfogadhatatlannak és érthetetlennek tartja, hogy a kormánnyal, a Munka törvénykönyve egyes részéről kötött megállapodáshoz más szakszervezeti konföderációhoz tartozó kollégáik a nevüket adták. Hangsúlyozzák, hogy a megállapodás jelenlegi állapotában nem bírja a magyar szakszervezeti mozgalom egészének támogatását és egyetértését.

Pont került a Munka Törvénykönyvére Cikk

Megállapodást kötött az új Munka törvénykönyvének a kollektív munkavállalói jogokra és a munkaviszonyra vonatkozó részéről a kormány a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletekkel - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

Munka törvénykönyve: Matolcsy egyeztet a szakszervezetekkel Cikk

A nemzetgazdagsági miniszter felkérést kapott a kormány részéről, hogy még ezen a héten a jusson megállapodásra a Munka törvénykönyve kapcsán a szakszervezetekkel kapcsolatban - közölte Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón.

Lezárták a Munka törvénykönyvének részletes vitáját Cikk

A Munka törvénykönyvéről szóló részletes vita lezárásáról döntött az Országgyűlés kedden dél előtt. A hétfői napirend részét képező vita éjszaka kezdődött, és ellenzéki indítványa az volt, a Ház a csaknem hétszáz módosító javaslatot ne összevontan, hanem hozzávetőleg száz vitaszakaszban tárgyalják. Ebből reggelig egy ért véget.

A kormány kiáll az új Munka törvénykönyve mellett Cikk

A kormány határozott és eltökélt eredeti céljainak végrehajtásában, és fenn kívánja tartani az új Munka törvénykönyvével kapcsolatos álláspontját - közölte a kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a LIGA Szakszervezetek országos demonstrációjával kapcsolatban.

A kollektív szerződéssel gyakorolnának nyomást a munkáltatók Cikk

A jövő évi költségcsökkentések jegyében több munkáltató nyomásgyakorlásba kezdett, jelezvén, hogy felbontanák a kollektív szerződéseket - írja a Napi Gazdaság csütörtöki számában.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó anyuka gyed, gyes, táppénz

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szlovák cég belföldi ingatlanon végez építési munkát

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Hatósági díj továbbszámlázása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs