249 találat a(z) GDPR cimkére

Adatvédelem: bankot bírságolt a hatóság, az ügyfelek érdeke az első Cikk

Ismét bankot bírságolt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság egy nemrégiben nyilvánosságra hozott ügyben. Cikkünkben összefoglaljuk a tanulságokat.

Készíthető-e hangfelvétel a későbbi ügyfélpanaszok kivédésére? Cikk

Szerelési munkákat végző vállalkozás a munkavégzés helyszínén történteket hangfelvételen örökítette meg, megelőzvén ezzel a későbbi ügyfélpanaszokat. Az eset a felügyeleti szerv elé került. Az ügy tanulságait az alábbiakban foglaljuk össze.

Jogsértő bármilyen listázás – megszólalt az oktatási jogok biztosa Cikk

Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa közleményben szögezi le: jogsértés bármilyen listázás – írja a hvg.hu.

Kúria: a hírszolgáltatás és a bulvár eltérő jogi védelmet élvez Cikk

Személyes adat akkor kezelhető, amennyiben annak a 2016/679. számú Általános Adatvédelmi Rendeletben (GDPR) meghatározott jogalapja van. Sajtó esetében ugyanakkor ez a jogalap nem egyértelmű, mivel mind a közhatalmi jogosítvány, közérdek, mind pedig a jogos érdek jogalapok vonatkozásában elérhető esetjog.

Fizetési felszólítás ügyfélkapun Kérdés

Munkahelyi alkoholszondás ellenőrzés Cikk

A munkáltató alkalomszerűen alkoholszondás vizsgálatot rendelhet el bizonyos munkavállalók esetében? Esetleg egy napon végig szondáztathatja az összes munkavállalóját? Mit tehet a munkáltató, ha valamelyik munkavállalója megtagadja a szondáztatást? Olvasónk kérdéseire dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Ideje szigorítani a közösségi médiaplatformok szabályozásán Cikk

A német DIW gazdaságkutató intézet tanulmánya szerint a közösségi médiaplatformok az internetezők által látogatott oldalak több mint feléről tudomást szereznek, és olyan felhasználókról is fel tudnak állítani profilt, akik saját maguk nem jelentkeztek be hozzájuk. A kutatóintézet a szabályozás szigorítását javasolja.

Adatvédelem és közösségimédia-jelenlét Kérdés

Munkavállalók átvétele és adatkezelés Kérdés

Ügyfélazonosítás Kérdés

Bérlő személyes adatainak nyilvántartása Cikk

Van olyan törvény, rendelet, ami előírja a közös képviselő számára, hogy a társasházban kiadott lakások bérlőinek – ott lakóknak – személyes adatait köteles nyilvántartani? Olvasói kérdésre Dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő válaszolt.

Bérlő személyes adatainak nyilvántartása Kérdés

Vélemény mukavállaló egészségi állapotáról Kérdés

Adatvédelem: amikor korlátozott, milyen információkhoz lehet hozzáférni Cikk

Az európai uniós általános adatvédelmi rendelet (GDPR) számos érintetti jog mellett biztosítja az úgynevezett hozzáférési jogot is. Ennek részleteivel egyre több hazai, illetve tagállami döntés is foglalkozik. Cikkünkben ezt a jogot járjuk körbe gyakorlati szempontból.

Alkotmánybíróság: az adatvédelmi hatóság jogosult elrendelni személyes adatok törlését Cikk

Az Alkotmánybíróság (Ab) 3110/2022. számú határozatában megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék, valamint az azt helybenhagyó Kúria ítéletét, mely döntések kimondták, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) személyes adat törlését kérelem hiányában nem rendelheti el. Az érdekes döntés részleteit az alábbiakban mutatjuk be.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Gyes mellett egyéni vállalkozó

Széles Imre

tb-szakértő

Airbnb adószámos magánszemély

Széles Imre

tb-szakértő

Járulékkedvezmény

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs