További témák

133 találat a(z) GDPR cimkére

Amit az adatvédelmi tisztviselő kijelöléséről tudni kell Cikk

GDPR / Adatvédelem

Az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) szerint az adatkezelőknek, illetve az adatfeldolgozóknak szükségük lehet adatvédelmi tisztviselő...

Adatvédelmi incidens: magas bírsággal jár, ha nem jelenti be Cikk

GDPR / Adatvédelem

Adatvédelmi incidens bármikor előfordulhat egy vállalkozás működése során.

Csak a szükséges adatokat tárolja! Tízmilliós bírságot kockáztat Cikk

GDPR / Adatvédelem

A vállalkozások személyes adatok sokaságát kezelik a működésükkel összefüggésben.

GDPR: állásfoglalás az elektronikus kamerarendszerek adatkezeléséről Cikk

GDPR / Adatvédelem

Az Európai Adatvédelmi Testület 2019.

Alkoholszonda, csomagvizsgálat: a munkahelyi ellenőrzés vitás esetei Cikk

Munkajog GDPR / Adatvédelem

A munkahelyi ellenőrzésre egyrészt az európai általános adatvédelmi rendeletet (GDPR), másrészt a munka törvénykönyve (Mt.

A munkavállalók ellenőrzésének korlátai: amit lehet, és amit nem Cikk

GDPR / Adatvédelem

A munkaviszonnyal összefüggő ellenőrzések területére is vonatkozik az európai általános adatvédelmi rendelet (GDPR).

Nyomkövetés GPS-szel: mit rögzíthet és mit nem jogosan a munkáltató? Cikk

GDPR / Adatvédelem

Számos kérdést vet fel az Európai Unió tavaly május 25-étől hatályos általános adatvédelmi rendelete (GDPR) a nyomkövetők alkalmazásával...

Ekkor lehet más célra használni személyes adatot Cikk

GDPR / Adatvédelem

A személyes adatok kezelésének minden esetben van adatkezelési célja, ami a célhoz kötöttség elvéből is következik.

Ügyféltájékoztatás GDPR-módra: a csillagokat is le kell hozni az égről Cikk

GDPR / Adatvédelem

Minden vállalkozás kezel személyes adatokat, hiszen üzletszerű gazdasági tevékenysége körében természetes személy ügyfelei, illetve jogi személy...

GDPR társasházaknak: így kezelhetik a lakók adatait Cikk

GDPR / Adatvédelem

Társasházi lakástulajdonos egyben közös képviselő is. A társasháznak van adószáma, ügyvéd által írt alapító okirata és szmsz-e.

Egyéni vállalkozók a GDPR labirintusában Cikk

GDPR / Adatvédelem

A GDPR követelményrendszere meglehetősen bonyolult, és számos értelmezési problémát vet fel különösképpen a kisebb adatkezelők számára.

Életkora miatt nem kap hitelt? A GDPR szabályait is sértheti a bank Cikk

GDPR / Adatvédelem

Az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) esetjoga most kezd kialakulni, hiszen a szabályrendszer csak egy éve vált alkalmazhatóvá...

Amikor adatvédelmi probléma a postán kitett szemetes kosár Cikk

GDPR / Adatvédelem

Sok esetben abszurd döntések meghozatalára készteti az adatkezelőket az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletében (GDPR) kilátásba helyezett...

Családi adatkezelési tájékoztató? Mutatjuk, mikor van rá szükség Cikk

GDPR / Adatvédelem

Lassan már senkinek nem okoz meglepetést, hogy ha egy üzleti vállalkozás személyes adatokat kezel, adatkezelési tájékoztatót kell készíteni.

Bírság járhat adatbiztonsági kötelezettségszegés esetén Cikk

GDPR / Adatvédelem

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) egyre több határozatot hoz, melyek már a 2018. május 25.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Túlóra-elszámolás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Felszolgálói díj

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

2019 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés
FONTOS JOGSZABÁLYOK
  1. KATA és KIVA 2012. évi CXLVII. törvény a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról
  2. Art. 2003. évi . XCII. törvény
  3. Áfa 2007. évi CXXVII. törvény
  4. Áht. 1992. évi XXXVIII. törvény
  5. EHO tv. 1998. évi LXVI. törvény az egészségügyi hozzájárulásról
  6. Ekho tv. 2005. évi CXX. törvény az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról
  7. EVA tv. 2002. évi XLIII. törvény az egyszerűsített vállalkozói adóról
  8. Helyi adó tv. 1990. évi C. törvény a helyi adókról
  9. Itv. 1990. évi XCIII. törvény az illetékekről
  10. Jöt. 2003. évi CXXVII. törvény a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól
  11. Rega. tv. 2003. évi CX. törvény a regisztrációs adóról
  12. Szakhoz. tv. 2003. évi LXXXVI. törvény a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról
  13. Számv. tv. 2000. évi C. törvény a számvitelről
  14. Szja 1995. évi CXVII. törvény
  15. Szlarend 24/1995 PM rendelet
  16. Tao tv. 1996. évi LXXXI. törvény a társasági adóról és az osztalékadóról
  17. Tbj. 1997. évi LXXX. törvény a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről
  18. Tbj. vhr. 195/1997. (XI. 5.) Korm. rendelet a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény végrehajtásáról
  19. Tny. 1997. évi LXXXI. törvény a társadalombiztosítási nyugellátásról
  20. Tny. vhr. 168/1997. (X. 6.) Korm. rendelet a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény végrehajtásáról

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X