698 találat a(z) APEH cimkére

Határidő: november 2-ig kell elszámolni az 1 százalékokkal Cikk

Megváltoztak 2009-ben az 1 százalékos felajánlások felhasználásának igazolására vonatkozó szabályok. Idén ugyanis a kedvezményezetteknek az adóhatóság felé kell igazolnia a 2008-ban átutalt, a magánszemélyek által felajánlott személyi jövedelemadó felhasználását, melynek határideje 2009. november 2-án jár le. Az igazolás közlemény formájában történő teljesítéséhez az adóhatóság külön nyomtatványt rendszeresített – tudatja az APEH.

Illetéktörlés: egy évig húzta az APEH Cikk

Sérti a jogbiztonság elvét és az ügyfelek tisztességes eljáráshoz való jogát az adóhatóság szervezetlen működése és az ügyintézési határidő jelentős túllépése - állapította meg Szabó Máté ombudsman, miután több hasonló panasz miatt vizsgálatot indított.

Adjon ötleteket az APEH-nek! Cikk

Nyílt Napot tart az ország valamennyi régióközpontjában és megyeszékhelyen október 28-án, délelőtt 9.30-tól délután 16 óráig az APEH. A hivatal fő célja, hogy a hatósági tevékenység mellett erősítse a szolgáltató jellegéről kialakult képet, és ezáltal is javuljon az adózási hajlandóság, közelebb kerüljön az ügyfelekhez formálva a hatóságról kialakult véleményt, szemléletet - tudatta az adóhatóság.

Az APEH KoKaIn-nal keresi az adócsalókat Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) az első háromnegyedévben 228 ezer ellenőrzést végzett, 9 ezerrel többet, mint tavaly szeptember végéig, ami megfelel a kitűzött céloknak - jelentette be Szikora János elnök a hivatal sajtótájékoztatóján szerdán.

APEH-ellenőrzés: a fantomcég és áfacsalás Cikk

Elérhetetlennek bizonyult új székhelyén az a társaság, amely kapcsolt ellenőrzés során került az adóhatóság látókörébe, ezért felmerült, hogy adófizetés elkerülése miatt történt a társaság gyanús körülmények közötti átruházása, illetve fantomizálása. Az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága különösen nagy értékre elkövetett adócsalás és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt feljelentést tett a Vám- és Pénzügyőrség Regionális Nyomozó Hivatalánál.

Járulék, gyes, árbevétel - mit mond az APEH? Cikk

Esti tagozatos hallgató járulékai, ötven százalékos megosztás kérdése gyes esetén, fordulónapi pénztár - olvasóink kérdéseire az adóhatóság válaszol.

Megújította együttműködését az APEH és a VPOP Cikk

Oszkó Péter pénzügyminiszter jelenlétében az APEH és a Vám- és Pénzügyőrség vezetői megújították együttműködési megállapodásukat.

Szja-visszautalások: egy hét késés Cikk

Az adóhatóság idén nagyon sokaknak a törvényes határidőn túl utalta vissza a személyi jövedelemadójukból visszajáró összegeket; a csúszás átlagban egy hét volt - számol be a Magyar Nemzet pénteki számában.

Miért nem fizet ingatlanadót az APEH elnöke? Cikk

Mit jelent valójában az életvitelszerű bentlakás? Ez ugyanis az egyik alapfeltétele annak, hogy egy tulajdonos mentesülhessen az ingatlanadó megfizetése alól. Egyértelmű szabályozás ugyanakkor nincs rá.

Szakszerű, de gyakran használhatatlan APEH-tájékoztatók Cikk

Hibás adónaptár és informatikai szempontból korrekt, ám laikusként nehezen értelmezhető APEH-nyomtatványokra hívja fel a figyelmet a kocka.blog.

Ingatlanadó: az adóhatóság becsül, ha kérik Cikk

Hivatalos ingatlanadó-kalkulátort indít a kormány november 15-től. Egészen pontosan az történik, hogy az APEH és az Ügyfélkapu honlapján lévő űrlap kitöltése után az adóhatóság számítógépes rendszere kiszámítja az ingatlan becsült értékét.

PSZÁF: több mint 12 milliós bírság magánnyugdíjpénztáraknak Cikk

Összesen 12,6 millió forintos bírságot szabott ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 16 magyarországi magánnyugdíjpénztárra - közölte a PSZÁF pénteken.

Az APEH válaszol: családi pótlék, életbiztosítás, gyes Cikk

Tartósan beteg gyermek után kapott gyesről és családi pótlékról kell nyiltakozni? Idő előtt felmondott életbiztosítás esetén vissza kell fizetni az adókedvezményt? Gyerektartás után kell adót fizetni? Olvasói kérdések.

Benzinár: mennyit számol el az APEH októberben? Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette az október 1-je és október 31-e között, a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban alkalmazható üzemanyagárakat.

APEH-ellenőrzés: ki a leggyengébb láncszem? Cikk

Az adózók minél teljesebb körű tájékoztatása és felkészítése céljából az APEH júniusban az ellenőrzések rendjéről szóló kézikönyvet tett közzé a honlapján. A dokumentum segíthet megismerni az elvi alapvetéseket, a gyakorlatban azonban az adózó továbbra is jobban teszi, ha a részletek tisztázásakor adóügyi szakemberrel képviselteti magát. Ki számít a leggyengébb láncszemnek az APEH ellenőrzése során?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Felmondási időtől való eltekintés

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavállaló szállásköltsége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Mennyi lehet a legrövidebb napi munkaidő?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs