698 találat a(z) APEH cimkére

Eva: december 1. és 21. között lehet bejelentkezni Cikk

December 1-je és 21-e között lehet bejelentkezni az Eva törvény hatálya alá a 2010-re. A határidő oka: a benyújtásra nyitva álló határidő, 2009. december 20. munkaszüneti napra esik.

Félkarú rablók: mit és hogyan ellenőriz az APEH? Cikk

Több száz pénznyerő automata üzemeltetését függesztette fel az adóhatóság Szerencsejáték Felügyeleti Főosztálya az elmúlt másfél évben tartott helyszíni vizsgálataiban a nem hiteles működés miatt.

Különadó: megszűnik, de mi lesz az előlegekkel? Cikk

A különadó megszűnik ugyan, de mi történik a már bevallott és előlegfizetési kötelezettségként már befizetett összegekkel? Mit tesz majd az adóhatóság és mire számíthatnak a befizetők?

APEH-ellenőrzés: alapbér és járulék - hogy szól a jogszabály? Cikk

Eddig nyolcvan olyan vállalkozás került az adóhivatal látókörébe, amelyeket - attól függően, melyik regionális igazgatóság végzi a vizsgálatot - hol megbüntetnek, hol nem a korábban fizetett külföldi járandóság után fizetendő járulék elmaradása miatt- írja a hétfői Népszabadság.

Végrehajtás felfüggesztése: mikor, kinek ad igazat a bíróság? Cikk

Az adóhatósági közigazgatási határozat elleni perben arra kérte a felperes a bíróságot, hogy függessze fel a határozat végrehajtását. Arra hivatkozott, hogy az adóhatósági kötelezés őt, mint magánszemélyt sújtja. A bizonyítékok beszerzésére pedig 30 nap helyett záros határidőt kért. Hogyan reagált a kérésre a bíróság és mit szólt mindehhez az APEH? Marosi Andrea, büntetőjogász tudósítása a tárgyalóteremből.

Közel 500 csapat jelentkezett a RangAdóra Cikk

Csaknem félezer csapat jelentkezett az adóhatóság második alkalommal meghirdetett versenyére, a RangAdóra. A jelentkezési határidőt az érdeklődésre való tekintettel meg is hosszabbította az APEH; november 6 helyett november 11-e, szerda éjfélig várta a nevezéseket.

Mit nem számolhatnak el a cégek jövőre? Cikk

Az APEH jövőre akkor is közzéteszi a „feketefoglalkoztató” adatait az interneten, ha a munkáltató a rá kiszabott bírságot befizeti - ez csupán az egyike a 2010-es várható adóváltozásoknak. Megszűnik az alkalmi munkavállalói könyv, de a munkavállalóknak évi 840 ezer forint jövedelemig nem kell adózniuk. Kevesebb költséget számolhatnak el a cégek, mint tavaly és a megrendelő cég fizeti az áfát, ha külföldön rendeli meg a szolgáltatást. Lássuk, mi változik még!

Az APEH válaszol: ingatlanértékesítés, ajándékozás, illeték Cikk

Mi a teendő, ha valaki a 18 éven aluli gyermekére íratja a 10 millió forint értékű víkendházát, ki fizeti az ajándékozási illetéket, s mi ennek a mértéke? Mennyi adót kell fizetnem, ha örököltem egy ingatlant, amit el is adtam, de nem akarok az árából másik ingatlant vásárolni? Mikor lehet visszakérni a lalás eladása utáni illetéket? Olvasóink kérdéseire az adóhatóság válaszol.

Ügyfélkapu-regisztráció: az APEH ügyfélszolgálatain is intézkedhetünk Cikk

November 10-étől már az APEH Központi Ügyfélszolgálatain is regisztrálhatnak az adózók az Ügyfélkapu rendszerébe, mivel jogszabályváltozásból eredően az Okmányirodák mellett erre mostantól az APEH-nak is van jogosultsága.

Adófolyószámla: ráfizethet az adózó, ha későn kapcsol Cikk

Sokan fütyülnek rá, hogy adófolyószámlájuk túlfizetést mutat, holott e követelés előbb-utóbb elévülhet, s a számlán felejtett összeg elveszhet tulajdonosa számára.

APEH-árverések: eladhatóak a kevésbé forgalomképes ingatlanok Cikk

Az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága szerint az elektronikus ingatlanárverések befolyásmentes licitálást tesznek lehetővé, kiszélesedik a vevőkör és kevésbé forgalomképes ingatlanok is eladhatóak.

APEH: a legnagyobb adóhátralék 5,3 milliárd forint Cikk

Az APEH 2009 harmadik negyedévében 181 adózónál összesen 43,6 milliárd forint adóhiányt állapított meg, amihez 20,9 milliárd forint jogkövetkezmény társult az adóhatóság honlapján nyilvánosságra hozott adatok szerint. A legnagyobb hátralék 5,3 milliárd forint.

Az APEH és a VPOP a dolgozói akár sztrájkolnának is Cikk

Az adóigazgatási szakszervezetek elsősorban tárgyalások útján szeretnék elérni, hogy tagjaik megkapják járandóságukat.

Csalók imitáltak APEH-ellenőrzést Cikk

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint két társával együtt adóellenőrzést színlelve vitt el pénzt és több karton cigarettát egy helyi lakostól Újkígyóson - értesült a HavariaPress.

APEH-értékbecslés: ki számíthat ellenőrzésre? Cikk

A vagyonadó törvényhez hivatalos ingatlanadó-kalkulátort készít az APEH: egy űrlap kitöltése után az adóhatóság számítógépes rendszere kiszámítja az ingatlan becsült értékét. A múlt héten megjelent az ezt szabályozó kormányrendelet, mely szerint az APEH nem az adó alapját képező forgalmi értéket állapítja meg, hanem a becsült értéket pontosítja. Ez azt jelenti, hogy a forgalmi értéket továbbra is a magánszemélynek kell meghatároznia, bár ehhez komoly segítséget kaphat az adóhivataltól. Mire jó a becsült forgalmi érték?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mikrovállalkozás rezsi augusztus 1-jétől

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs