698 találat a(z) APEH cimkére

Mindent az adóbevallásról - kitöltés, elküldés, példák Cikk

Hogyan kell kitölteni az adóbevallást, mire kell figyelni ingatlanértékesítés esetén és miként kell elküldeni az APEH-nek? Az adóhivatal szakértőinek válaszait és tanácsait nézze meg videóinkon!

Ingatlan értékesítése után mennyit és hogyan valljunk be? - APEH-tanácsok videóval Cikk

Az ingatlanértékesítésből származó jövedelem feltüntetése hogyan történik az adóbevallásban? Székely Zsuzsa, az APEH szakreferense egy példán keresztül mondja el olvasóinknak: mit, hol, hogyan kell kitölteni a 0853-as bevallásban.

APEH: prémium van, túlórapénz nincs Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), az elvárásoknak megfelelően teljesített első negyedéves eredmények alapján, 2,3 milliárd forint jutalmat oszthatott szét a mintegy 15 ezer alkalmazottja között - írta szombati számában a Magyar Nemzet.

Hogyan töltsünk ki szja-bevallásunkat? - APEH magyarázat videóval Cikk

Egy háromgyerekes anyuka gyese, egészségpénztára és családi adókedvezménye után mennyi adót valljon be és melyik sort kell ehhez kitöltenie a 0853-as személyi jövedelemadó bevallásában? Mit jelentenek a bevallás kitöltése közben felugró hibaüzenetek és hogyan nyomtatható ki a hibátlan bevallás? Székely Zsuzsa, az APEH munkatársa a teszt adóbevallás kitöltése közben a hibákra is rávilágít az Adózóna videójában.

Több mint 400 milliós adócsalás egy pécsi cégnél Cikk

Összesen 417 millió forint általános forgalmi adót nem vallott és nem fizetett be egy pécsi székhelyű gazdasági társaság. A vendéglátással foglalkozó cég 2007-ben és 2008-ban több tucat nagy értékű fiktív számlát bocsátott ki, s gabona-eladással próbált trükközni - közölte az adóhivatal.

Adóbevallási hajrá: mik a leggyakoribb hibák? Cikk

Még két hét van arra, hogy ki-ki elkészítse, és az adóhatóságnak elküldje személyi jövedelemadó (szja) bevallását - hívta fel a figyelmet az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Gigantikus áfacsalások: tökélyre fejlesztett módszerek Cikk

Az elmúlt héten nyilvánosságra került, az OTP Trade-hez kapcsolódó gigantikus áfacsaláshoz hasonló ügyek hátterében a vám- és az adóigazgatási folyamatokban éveken át zavartalanul tevékenykedő hálózatok állnak. Az áfacsalás manapság legalább akkora biznisz, mint a korábbi illegális olajpancsolás.

Néhány közismert áfacsalás: színészek, bírók, politikusok Cikk

Kiket ítéltek el áfacsalásért Magyarországon? Néhány közismert közéleti sumákolás.

Négy fontos APEH-határidő májusban Cikk

Nem feledkezhetünk el az adóhivatal irányában fennálló kötelességeinkről. E hónapban négy fontos napot kell megjegyeznünk: 12-ét, 15-ét, 20-át és 31-ét. Ez utóbbi vasárnapra esik, így a határidő június 2-ára tolódik, írja a Pénzcentrum.

Javítás számla nélkül duplájáért: mit tehet a fogyasztó? Cikk

Nem az előre megállapított árat kérték a telefon javításáért, nem derült ki, hogy mi volt a készülék hibája, és nyugtát sem kapott a panaszos egy dombóvári szervizben. Milyen tanulságokkal szolgálhat e történet?

Egyszerűsített bevallás: az APEH megkezdte a postázást Cikk

Megkezdte az egyszerűsített bevallási ajánlatok kiküldését az APEH, a hivatal április 30-ig több mint 295 ezer nyilatkozatot "postáz".

Vagyonosodási vizsgálatok: hogyan spórolhatunk többmilliót? Cikk

A vagyonosodási vizsgálatoknál a becsléssel megállapított adóalapot az adóhatóság beleszámítja az összevont adóalapba. Emiatt a vizsgált évben figyelembe vett adójóváírást a jogosultsági határ átlépése miatt visszavonja. A becsléssel megállapított adóalapot egyéb jövedelemnek tekinti, és ez alapján 11 százalék eho-val is terheli. Ez utóbbit már a most induló eljárásokban nem minden esetben alkalmazza az adóhatóság. A korábbi eljárásokban, illetve néhány regionális igazgatóságon azonban továbbra is felszámítja a 11 százalék eho-t. Az erre irányuló szándékot abból ismerhetjük fel, ha a „meghívón” nem csak személyi jövedelemadó, hanem egészségügyi hozzájárulás adónem vizsgálatát is feltüntetik. Van-e jelentősége ennek a nyelvtani, matematikai okfejtésnek? Van-e számszerű kihatása a megállapított adóhiányra? Vagyis hogyan spórolhatunk meg egy vagyonosodási vizsgálatnál akár több millió forintot?

Cégautóadó: tisztázatlan kérdések Cikk

2009. február 1-jei hatállyal a jogalkotó új cégautóadó szabályokat vezetett be, mely lényegesen eltér a korábbi cégautóadó szabályoktól. Az Adóhatóság részletes tájékoztatót tett közzé a honlapján az új cégautóadó szabályokkal kapcsolatosan, azonban néhány kérdés még így is nyitott maradt.

Mégsem csalt adót a világhírű celeb? Cikk

Az adócsaló filmsztár tagadja, hogy adót csalt volnavisszafizette minden tartozását, ezért nincs ott a helye a legnagyobb adócsalók listáján.

Nagy értékű ingatlan-beruházási csalást derített fel az APEH Cikk

Több szereplőből álló értékesítési láncolat által végrehajtott, nagy összegű ingatlan-beruházási csalást derítettek fel az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának revizorai nemrégiben - közölte az adóhatóság szerdán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégautó értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Lakásingatlan-hányadok értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs