698 találat a(z) APEH cimkére

Végrehajtás alatt a cég, pedig nincs tartozása Cikk

A végrehajtás fogalmi világa igazi jogi mestermű. Az összevisszaság közepette az adófolyószámla-rendezés is belecsúszott a fogalmi körbe az APEH pedig közzé is teszi, mintha az adott cég tartozna. Tartozásról azonban szó sincs.

Adócsökkentés nélkül is lehet adóreform Cikk

Bár a napokban több szakértő állást foglalt amellett, szakmailag nem megvalósítható a 2011-es adóreform, de az Adózóna okleveles adószakértője másképp gondolja. Angyal József szerint az adóreform nagyarányú adócsökkentés nélkül is megvalósítható.

Mit gondolnak a gyerekek az adózásról? - Videó Cikk

Négyszáznyolcvan alkotás érkezett az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal első ízben kiírt rajzpályázatára, amelyet általános iskolásoknak hirdettek. A téma nem más volt, mint a gyerekektől meglehetősen távol álló adózás. Videó.

Hétfői határidő: ne adjunk tippet az APEH-nek Cikk

A kettős könyvvitelt vezető vállalkozások számára fontos határidő május 31-e: hétfőig van ugyanis lehetősége a cégeknek letétbe helyezni és közzétenni éves beszámolójukat. Az APEH a tavalyi év végéig több száz esetben rendelte el az adószám felfüggesztését a beszámoló közzétételének elmulasztása következményeként, idén ez a szám már kétezer körül van.

APEH-válaszok: ajándékozás és társasági adó Cikk

Ajándékozás utáni illeték, egyéni vállalkozó költségelszámolása, vissza nem térítendő támogatás és társasági adó - az olvasók kérdéseire az APEH válaszol.

Online árverezés: kikre figyel az APEH? Cikk

Május 18-án egy hír jelent meg a Magyar Nemzetben, mely szerint az APEH tömegesen küld felszólításokat azoknak, akik online árverezőoldalakon értékesítenek termékeket és nem fizetnek adót azok után. A lapnak nyilatkozó adószakértő leszögezte, hogy az ilyen ügyletek adókötelesek - írja a vg.hu.

Internetes ingó értékesítés: mikor lehet üzletszerű, hogyan kell adózni? Cikk

Az MTV Ma reggel című műsorában néhány nappal ezelőtt Papp István APEH főosztályvezető cáfolta, hogy lenne valóságalapja annak, hogy az internetes ingó értékesítés után a törvényben foglalt adó akár tízszeresét is felszámítanák.

Adóbevallás: van, ahol 5 sorból megúszható Cikk

A magyar szja-bevallási ív a közepesen bonyolultak közé tartozik az Európai Unióban. Ám az egyszerűbbek sem feltétlenül igazságosabbak, máshol is döcög az elektronikus kitöltés, és sokfelé szaladnak a könyvelőhöz, ha a béren kívül mást is be kell vallani – foglalható össze címszavakban a HVG adóbevallási körképe.

Több mint 100 ezer adós cég a feketelistán Cikk

Az elmúlt egy évben folyamatosan mintegy 120 ezer vállalkozás neve szerepel az adóvégrehajtás alá vont cégekről készült listán annak ellenére, hogy hetente több mint ötezer cég adóvégrehajtási ügyét lezárják.

APEH-állapot: a hátralék elérte a 2000 milliárdot Cikk

Az APEH hátralékállománya az elmúlt időszakban - a működő adózók hátralékának csökkenése mellett - számottevően emelkedett, és március végén elérte a 2000 milliárd forintot, a behajthatatlanként nyilvántartott tartozásállomány meghaladja a 200 milliárdot - derül ki a hivatal állapotáról készült helyzetjelentésből.

Összevonná az APEH-et és a VPOP-t az új kormány Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és a Vám- és Pénzügyőrség (VP) összevonásához szükséges módosításokat is tartalmazó törvényjavaslatot nyújtott be kedden az Országgyűlésnek két fideszes képviselő, Matolcsy György és Fónagy János.

Az adózókat szondáztatja az APEH Cikk

Ügyfél-elégedettségi felmérést indít május 17-től az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal ügyfélszolgálatain és honlapján. A másfél évvel ezelőtti kutatás folytatásaként az adózók újra elmondhatják véleményüket az adóhatóság szolgáltatásairól és ügyfélszolgálati tevékenységének minőségéről, amivel fontos visszajelzést adhatnak a hivatal munkájáról és működéséről.

Áfa és garanciális javítás: áttörés vagy alkotmánysértő helyzet? Cikk

Egy gépjárműipari ügyfél megbízásából az APEH Kiemelt Adózók Igazgatóságával egyeztetett nemrégiben a slágertémának számító garanciális javítással összefüggő áfakötelezettségről a KPMG. Mi lett a megbeszélés vége? Kosztolányi Tamás, a szenior adómenedzsere kommentál.

Szja: még másfélmillió bevallást vár az APEH Cikk

Az egyszerűsített adóbevallással kapcsolatban az APEH sajtótájékoztatóján elmondták, hogy 244 ezer nyilatkozat érkezett be, de ebből 237 ezret fogadott be az adóhivatal.

Szuperbruttó és a cafetéria eltörlésével gyengülne a forint Cikk

A szuperbruttó eltörlése mintegy 420 milliárd forintos többlethiányt, a sajtóban megjelent más adócsökkentő intézkedésekkel - a cafeteria adótartalmának megszüntetésével, az innovációs adó eltörlésével - összesen 510 milliárd forintos többletkiadást, 6 százalékos GDP arányos hiányt jelenthet 2010-re.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Felmondási időtől való eltekintés

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavállaló szállásköltsége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Mennyi lehet a legrövidebb napi munkaidő?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs