698 találat a(z) APEH cimkére

Adócsalók ellen emeltek vádat Szabolcsban Cikk

Vádat emelt az ügyészség egy jól szervezett, személyi jövedelemadóval (szja) kapcsolatos csalásra specializálódott csoport ügyében, amelyet a Vám-és Pénzügyőrség Észak-alföldi Nyomozó Hivatala leplezett le az APEH feljelentései alapján.

Kire és mire figyel oda az APEH 2010-ben? Cikk

Az állami adóhatóság vezetője az adóhatóság 2010-es ellenőrzési tevékenységére vonatkozó irányelvében ismertette adóellenőrzés kiemelt vizsgálati területeit. Kikre figyel oda az APEH?

Az APEH szerint életszerűtlen az elköltött pénznyeremény Cikk

Az adózó hiába igazolta, hogy nyerte a pénzt, az APEH életszerűtlennek tartotta annak elköltését. Miért?

Három gyerek, négy kerék - adóbevallás APEH-videóval Cikk

Február 25-e az egyéni vállalkozók személyi jövedelemadó- és vagyonadó bevallásának utolsó határideje. Ennek apropóján megnéztük, hogy egy háromgyerekes családapának bérbeadott ingatlana és nagy teljesítményű autója után mennyit adót kell bevallania és befizetnie. Ha kíváncsi a részletekre és a buktatókra, nézze végig az Adózóna kétrészes bevallási videóját és hallgasson az APEH osztályvezetőjének tanácsaira.

Február 25: mire figyeljünk a bevallásnál? Cikk

A vagyonadó – az Alkotmánybíróság határozatát követően már csak három vagyontárgy típust, a vízi járműveket, a légi járműveket és a nagy teljesítményű személygépkocsikat terheli. A közelgő határidőre tekintettel az APEH összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

Nyugdíjas munkavállaló szuperbruttója és az ingatlan utáni adóbevallás Cikk

Adóbevallásban meg kell-e jelölni olyan ingatlant, ami után nem kell adót fizetni? Kiegészítő tevékenységet végző nyugdíjas jövedelmét kell-e szuperbruttósítani? Olvasóink kérdéseire az APEH válaszol.

Amikor lecsap az APEH: ügyeljünk a részletekre Cikk

Az APEH minap ismertetett 2010-es ellenőrzési irányelvei alapján pontosan belőhető, milyen cégekre szállnak majd jó eséllyel rá a revizorok idén. Nem mindegy az sem, ám az adóhivatal tájékoztatójában kevés szó esik róla, milyen módszerrel vizsgálják majd a kiválasztottakat, vagyis a gyakorlatban változik-e az eljárás menete.

Mit tehetünk, ha adótartozásunk van? Cikk

Mit tehet, aki nem tudja határidőre befizetni az adótartozását? Milyen fizetési könnyítésekre van mód, s az adóhatóság milyen körülményeket mérlegel? Az APEH szakemberei egy videóban tisztázzák a tudnivalókat.

Pórul járhatnak a cégek a megemelt rehabilitációs hozzájárulással Cikk

Rehabilitációs hozzájárulás címén ettől az évtől közel egymillió forintot kell fizetnie annak a munkaadónak, akinek több mint 20 fős állománya van de nem foglalkoztat megváltozott munkaképességű dolgozót.

Két kisnyugdíjasé az APEH-nek milliárdokkal tartozó cég Cikk

A legnagyobb adótartozást, több mint négy milliárd forintot felhalmozó magyar vállalkozás tulajdonosai a hvg.hu riportereitől tudták meg, hogy van egy cégük - legalábbis ezt állították, amikor a videós stáb felkutatta őket abban a házban, ahol albérletben élnek. Az APEH fekete listájának első helyezettje, a budai székhelyű KLK63 Kft. nyomában jártunk.

Cafeteria: mégis beváltható boltban a melegétel-utalvány Cikk

Továbbra is a tavalyihoz hasonló feltételekkel lehet felhasználni a munkáltatótól kapott ételjegyeket - tudta meg a MR-1 Kossuth Rádió.

Az APEH átminősítéssel fenyeget - súlyos bírságok Cikk

A beltagoknak és kültagoknak nem árt odafigyelniük arra, hogy az adóhatóság úgy is szélesítené a járulékfizetők körét, hogy erőből, vagy a nyilatkozatok alapján átminősíti az addigi jogviszonyt tagi közreműködéssé. A művelet eredményeként akár tönkre is mehet a vállalkozás. Ruszin Zsolt kommentálja az adóhivatal eljárását.

Egyszerűsített bevallás: kinek, mikor, hogyan? Cikk

A magánszemélyeknek ebben az évben is lehetőségük van arra, hogy a személyi jövedelemadó bevallási kötelezettségüket az önadózás keretén belül az állami adóhatóság közreműködésével elkészített egyszerűsített bevallással teljesítsék – tájékoztat az APEH.

Törölte az APEH a vagyonadó-kalkulátor adatait Cikk

Miután az Alkotmánybíróság keddi határozatában alkotmányellenesség miatt visszamenőleges hatállyal megsemmisítette az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvény lakóingatlanokra vonatkozó részeit, valamint az ezzel kapcsolatos kormányrendeletet, az APEH elnöke elrendelte az adóhatóság internetes oldalára kihelyezett vagyonadó-kalkulátort használókról rögzített adatok adatvédelmi szabályok szerinti megsemmisítését.

Az APEH válaszol: vagyonadó és szuperbruttó - kire mi vonatkozik? Cikk

Tízmilliós családi házat örököltem, melyben gyermekeim élnek, kell vagyonadót fizetnem utána? Ajándékba kaptam egy ingatlant a szüleimtől, s diákmunkám is volt tavaly, mit jelent ez az adózás szempontjából? Vonatkozik-e a szuperbruttósítás a 89500Ft-os minimálbérre? Olvasóink kérdéseire az adóhatóság munkatársai válaszolnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Felmondási időtől való eltekintés

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavállaló szállásköltsége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Mennyi lehet a legrövidebb napi munkaidő?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs