698 találat a(z) APEH cimkére

Adószám-felfüggesztés: mikor lép az APEH? Cikk

Az APEH az idén is kiemelten figyel az újonnan alakult társaságokra, a kiválasztott adózóknál a helyszínen vizsgálja a bejelentett adatok egyezőségét. Az adóhatóság sajtóközleménye szerint eddig a cégek székhelyével, és az ügyvezetők személyével akadt a legtöbb gond. Az APEH minden olyan esetben felfüggesztette a társaság adószámát, illetve a képviselő ellen büntető feljelentést tett, amikor a bejelentett adatokkal nem egyezett a valóság.

Szja-felajánlás: 30 ezer érintett, 16 milliárd forint Cikk

A 2008. évi személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról érvényesen rendelkező 1,68 millió magánszemély 16,6 milliárd forintot ajánlott fel 29.570 civil szervezetnek, 169 egyháznak és a két kiemelt költségvetési előirányzatnak. Ez összegben és a felajánlók számát tekintve is csak közel a fele annak, ami lehetséges lenne.

TEÁOR-cirkusz: kiket sújt bírsággal az APEH? Cikk

Az APEH elkezdte bírságolni azokat a vállalkozásokat, amelyek határidővel nem jelentették be az új TEÁOR átsorolást. A hónapokon keresztül zajló TEÁOR-mizéria és a sokak számára követhetetlen változások és dátumok most forintosítva lesznek.

TEÁOR: mit mond az APEH? Cikk

Lapunk megkeresésére az adóhivatal részletes választ küldött azzal kapcsolatban, hogy milyen teendői voltak és vannak az adózóknak a TEÁOR-számokkal kapcsolatban. Az adóhivatal válaszát teljes terjedelmáben alább közöljük.

Adóbevallások: kiknek növekedett az összjövedelme? Cikk

Ha kismértékben is, de nőtt a magánszemélyek összjövedelme 2008-ban az előző évihez képest – a társas vállalkozásoké viszont nagyot zuhant. A HVG cikkét olvashatják.

Adózás lakáskiadás után: hogyan kerüljük el az APEH-bírságot? Cikk

A bérleti díj kifizetésekor csak kevés albérlő kap számlát a lakás tulajdonosától. Noha a bérbeadónak adóznia kellene nem teszi meg bírságra számíthat, az adóhatóság szúrópróbaszerűen ellenőriz.

Az MSZP segítséget ajánl az APEH-nak Kövér Szilárd eltűnt cége megtalálásához Cikk

Az MSZP azt javasolja az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak (APEH), hogy ha meg akarja találni a százmilliós adótartozást felhalmozó Kövér Szilárd eltűnt cégét és vezetőit, akkor olvassanak újságot.

APEH: feleződött a cégek profitja Cikk

A kettős könyvvezetést folytató vállalkozások 2629,6 milliárd forint adózás előtti nyereséget értek el 2008-ban, alig több mint felét az előző évinek az APEH társasági adóbevallásokból készített gyorsjelentése szerint.

Megduplázódtak a topjövedelmek az szja bevallások szerint Cikk

A tavalyi évről benyújtott személyi jövedelemadó bevallások szerint a 2008-ban realizált legnagyobb összevont jövedelem 3,4 milliárd forint volt, a duplája az előző évi 1,7 milliárd forintos topjövedelemnek, és szinte teljes egészében munkaviszonyból származott - derült ki az adóhatóság által szerdán nyilvánosságra hozott adatokból.

Az APEH válaszol: a családi pótlék és a nyilatkozat Cikk

Főállású evás egyéni vállalkozóként mi után kell fizetnem a vállalkozói járulékot? Hogyan kell kitölteni a családi pótlék adózásához szükséges nyilatkozatot? Egyedülálló szülőként miként kell számolni a családi pótlékot?

Járulékcsökkentés: havi 3 millióig is járhat? Cikk

2009. július 1-től 5 százalékkal csökkentek a munkáltatói járulékterhek. A minimálbér kétszeresének megfelelő járulékalapig, illetve a járulékalap helyett csökkent a Start-kártya járulék is. Mi lehet ezzel a probléma?

Ingyen albérlet: nem szól érte az APEH Cikk

Lakásának használatát a tulajdonos ingyenesen, ellenérték nélkül átengedheti bárkinek, még rokoni kapcsolatban sem kell állnia a „szerencséssel”. Tulajunk akár nyugodtan hajthatná álomra fejét, ám ha a klasszikus, bérleti szerződéseket akarja ily módon „pótolni”, pórul járhat.

Adócsaló gabonakereskedőt buktatott le az APEH Cikk

Fiktív számlákkal soha fel nem vásárolt gabonát adott el egy betéti társaság a Dunántúlon; a cégnél az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) Nyugat-Dunántúli Regionális Igazgatósága egy ellenőrzés során 83 millió forint adókülönbözetet állapított meg, ezért feljelentést tett.

Önkormányzati dolgozók kerülnének át az APEH-hez? Cikk

A Magyar Nemzet szerint a Pénzügyminisztérium vizsgálja, hogy miként lehetne az önkormányzati adóosztályok dolgozóit az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalhoz (APEH) átcsoportosítani.

Az adóhivatal udvarán törtek fel egy lefoglalt autót Cikk

Az APEH Nógrád Megyei Igazgatóságának udvarán törtek fel egy lefoglalt autót Salgótarjánban. A férfit, aki egy magnót lopott el a kocsiból, percek alatt elfogta a rendőrség - közölte az MTI-vel szerdán a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Heti pihenőidő

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs