698 találat a(z) APEH cimkére

APEH-dolgozók sztrájkja: jár a prémium? Cikk

Sztrájkra készülnek az APEH-nál, mert az adóhivatal dolgozói augusztusban szinte biztosan nem kapják meg esedékes prémiumukat - írta a keddi Magyar Nemzet.

Több mint egymilliárdos adócsalásra bukkantak a revizorok Cikk

Szinte az egész országra kiterjedő áfacsalást lepleztek le az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának revizorai egy ellenőrzési sorozat nyomán: a gabonaértékesítéssel palástolt nagy összegű, szervezett bűncselekménnyel okozott kár meghaladja az egymilliárd forintot.

Járuléktartozás: az APEH megkegyelmez Cikk

Az Alkotmánybíróság kivette az adózás rendjéről szóló törvényből azt a megszorítást, amely szerint az adóhatóság a magánszemélyt terhelő járuléktartozásnál nem gyakorolhat méltányosságot - a határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

APEH-feljelentés ingatlanügyben: tulajdonosváltás, adócsalás Cikk

Jelentős értékre elkövetett adócsalás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága egy kastély többszöri eladása ügyében.

Járulékcsökkentés júliustól: kiskapuk mindenkinek? Cikk

Július elsejével alkalmazható az a jogszabály-módosítás, mely szerint 2009-ben a minimálbér kétszereséig, vagyis 143 ezer forintig lehet élni a jövőre már a teljes jövedelemre érvényes öt százalékos járulékcsökkentéssel. De mit jelent ez a gyakorlatban? Milyen kiskapuk és törvényértelmezési problémák merühetlnek fel?

Nőtt az APEH által feltárt bűncselekmények száma és az elkövetés értéke Cikk

Nőtt az adóhatóság által feltárt bűncselekmények száma és elkövetési értéke is a múlt évben. Az APEH arról is tájékoztatott: a korábbinál több adózó élt tavaly a törvényben biztosított jogorvoslati lehetőségekkel; a fellebbezések, perek eredményei a korábbi évekhez hasonlóan túlnyomórészt az adóhatóságnak kedveztek.

Csekkolhatók az APEH revizorai Cikk

Egyszerűbb és gyorsabb lesz az ügyintézés az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) új szolgáltatásával, bizonyos ügykörben ugyanis telefonon is intézhetik majd egyedi adóügyeiket az ügyfelek - jelentette be Mogyorósiné Gábor Hajnalka, az APEH elnökhelyettese.

Nyugdíjkassza és az APEH: hamarosan érkeznek a levelek Cikk

A napokban minden nyugdíjpénztári tag megkapja előző évi számlakivonatát, a magán- és az önkéntes kasszáknak ugyanis évente egyszer, június 30-ig tájékoztatniuk kell tagjaikat az előző évi befizetésekről és addigi megtakarításuk előző év végi piaci értékéről.

Mit tehetünk inkasszó és az APEH-végrehajtás ellen? Cikk

Sokan nem tudják, hogy pontosan mit is jelent számukra az adóvégrehajtás, milyen jogaik vannak akkor, ha bankszámlával szemben inkasszó érkezik az APEH-től, vagy ha az adóvégrehajtó csenget be hozzá. Pedig a vállalatok likviditási helyzetét jelentősen befolyásolja például az APEH-el szembeni fizetési kötelezettség teljesítésének időpontja, s a helytálló jogorvoslatokkal akár időt is nyerhet egy társaság, a számla kiegyenlítéséhez.

Az APEH válaszol: áfa-visszaigénylés, ingatlanértékesítés Cikk

Lehetséges-e az új lakás vásárlása után az áfa visszaigénylése, ha a vásárlásról áfás számlát is kaptam?Ha visszaigényelhető az áfa, akkor, ennek mi a módja? Ha egy telket mint magánszemélyként veszek meg, majd tovább értékesítem egy cég felé, akkor felmerül áfafizetési kötelezettségem? Válaszol az adóhatóság.

Az APEH válaszol: mikortól számlázhat 25 százalék áfával a szolgáltató? Cikk

A júliusra szóló internet-előfizetést 20 vagy 25 százalékos áfa terheli? Amennyiben júlusra csúszik egy ingatlan átadása, akkor a szerződésben meghatározott ár növekedhet-e a magasabb áfa miatt? És hogyan kell számolni részletfizetés esetén? Olvasóink kérdéseire az APEH szakértői válaszolnak.

E-razzia vár az adókerülő netkereskedőkre Cikk

Az internetes kereskedelmet adóelkerülésre használó magánszemélyekre és cégekre vadászik az APEH. Az e-razzia egyelőre inkább ijesztgetésnek tűnik.

Oszkó: az APEH sikeres és hatékony Cikk

A magyarországi adórendszer változtatásainak célja, hogy az országban megérje dolgozni, az adórendszer igazságosabb legyen, és hogy ne lehessen kikerülni az adózást - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) országos vezetői értekezletén pénteken Budapesten.

Mire viheti, ha érti az adóváltozásokat? Cikk

APEH-állásfoglalásokat értelmez, gyakran változó adójogszabályokban segít eligazodni vagy épp a bevallásokhoz ad tanácsokat blogján keresztül? Nevezzen a hvg.hu, Goldenblog 2009 versenyén, feltéve ha blogjában szereplő információkat rendszeresen frissíti.

Nyugdíj, tartásdíj, egészségügyi hozzájárulás: kinek, mennyit kell bevallania? Cikk

Nagykorú egyetemistának kell-e adóznia és bevallást készítenie tartásdíj után? Regisztrált munkanélkülinek kell-e szja-bevallást készítenie? Olvasóink kérdéseire az APEH válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyesület végelszámolásának nyomtatványai II.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Táppénzjogosultság vége

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Passzív gyed bevallásban

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs