698 találat a(z) APEH cimkére

Adózás gyerektartás után és tb-fizetés külföldi munkavállalóknak Cikk

Kell-e adózni és adóbevallást fizetni a gyerektartás után? Külföldi munkavállaló hogy lesz biztosított Magyarországon is? Olvasóink kérdéseire az APEH válaszol.

Sokan kérnek könnyítést az APEH-tól Cikk

Egyre többen jelzik az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak (APEH), hogy adójukat nem tudják határidőben maradéktalanul leróni, ezért fizetési könnyítést kérnek - írta a hétfői Magyar Nemzet.

Alkalmi munka: mi változik januártól? Cikk

A sok visszaélés miatt 2010 januárjában megszüntetnék az alkalmi munkavállalói kiskönyvet, és minden munkavállalót elektronikusan kellene bejelenteni az APEH-nek. Változna számos más, munkavállalókat érintő paragrafus is. A legutóbb erről az Országos Érdekegyeztető Tanács májusi ülésén tárgyaltak az érintett szervezetek, ám döntés leghamarabb ősszel várható - értesült a hvg.hu.

Már az adóbevételekben is érezni a recessziót Cikk

A gazdasági recesszió következtében, amint arra számítottak is a szakemberek, az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának 2009 első félévi bruttó bevételei 3,2 százalékkal elmaradtak el az előző év azonos időszakának adataitól - tájékoztatta a regionális igazgatóság.

Hibás nyomtatványok az APEH oldalán? Cikk

Augusztus 12-e a következő adatszolgáltatási határidő, amihez szükség van a 0908-as nyomtatványra, amit az APEH tegnap frissített saját oldalán, de az Adózóna úgy tudja, hibásan. Ezt egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta az adóhivatal. Egyelőre azonban nem árt óvatosnak lenni a nyomtatvány letöltésével.

APEH-razzia: fókuszban a potyautasok Cikk

Idén az államháztartás tervezett bevételeinek elérése érdekében az adóhatóság fokozza például az önálló, illetve a társhatóságokkal közös ellenőrzéseit többek között a munkaerő-kölcsönzésnél, az alvállalkozói láncolatokban az alacsony képzettségű vagy szezonális munkaerőt igénylő ágazatokban, az építőiparban, a vendéglátás és a vagyonvédelem területen. Rendszeressé válnak a foglalkoztatással kapcsolatos bejelentések és nyilvántartási kötelezettségek ellenőrzései, és a szezonális akciókban úgy, mint a Kánikula akció során is kiemelt figyelmet kap a részmunkaidő, illetve alkalmai munkavállalók foglalkoztatásának ellenőrzése. Kikre csap még le az APEH?

Balatoni razzia: mennyit bukhatunk számla nélkül? Cikk

Vélhetőleg egyik legdrágább dinnyéjét adta el az a zöldségárus, akit a fonyódi piacon ellenőriztek próbavásárlással a revizorok. Ki számíthat még bírságra az APEH Pelso 2009 névre keresztelt ellenőrzéssorozata során? Számla-, nyugta- és feketemunka-razzia.

Az APEH válaszol: öröklés, ajándékozás, illeték Cikk

Örökölt lakásunk és a garázsunk együttes értéke 29 millió forint, a szintén örökölt nyaraló értéke 12 millió forint. Amennyiben fiam az egyik, én a másik ingatlant öröklöm, a 20-20 millió forintos illetékmentesség megillet-e mindkettőnket? Házassági együttélés alatt a felek ingatlant vásároltak, de az ingatlan tulajdonjoga csak a férj nevére lett írva, aki most közös tulajdont létrehozó okirattal szeretné a feleség nevére iratni a házassági vagyonközösség ideje alatt közösen szerzett ingatlan 50 százalékát. Ez az eset ajándékozásnak minősül-e, amely után illetéket kell fizetni? Olvasói kérdések.

Az APEH tekintettel van a válságra, méltányosan szankcionál Cikk

Összességében az APEH által kezelt államháztartási bevételek az előirányzatokat, illetve a tavalyi első félévben elértet megközelítve teljesültek - tájékoztat az adóhatóság. Az elmaradásban már a gazdasági visszaesés hatásai jelentkeznek. A hivatal hatósági eszközeinek alkalmazásakor is – elsősorban a szankciók megállapításakor és a fizetési könnyítési kérelmek elbírálásánál – mérlegel, és méltányosan jár el a gazdasági visszaesés következményei miatt - olvasható az APEH sajtóközleményében.

Mennyiért számolhatjuk el a benzint augusztusban? Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette az augusztus 1-je és augusztus 31-e között, a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatban alkalmazható üzemanyagárakat.

Túlfizetett adó: mit tehetünk, ha nem utal az APEH? Cikk

Mostanában utalja vissza az adóhatóság a magánszemély adózóknak a túlfizetett személyi jövedelemadót, illetve egészségügyi hozzájárulást. Vannak, akik pénz helyett értesítést kaptak.

Kétmillió forintra bírságolta az APEH-et a Közbeszerzési Döntőbizottság Cikk

A Közbeszerzési Döntőbizottság 2 millió forintra bírságolta az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalt (APEH), mert az adóhatóság az általa telefonos ügyfélközpont létesítésére kiírt közbeszerzés során kizárt két, közösen induló céget a hirdetmény nélkül indult tárgyalásos eljárásból, mivel azok nem megfelelően indokolták az ajánlatuk módosítását.

Árverési dömping: az APEH lemarad? Cikk

Szinte minden hétre jut egy árverés: az erre szakosodott cégek szerint a gazdasági válság miatt kétszeresére emelkedett a bedőlt hitelek miatti árverések száma, míg az APEH-nál nem érzékelik az árverezési dömpinget.

Az APEH-nek eddig 58 millió forintba került az szja-visszatérítés Cikk

Július elejéig 118 ezer magánszemélynek utalta át késve az adóhatóság az őket megillető szja-visszatérítést - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

Még nincs döntés az APEH-dolgozók jutalomelőlegéről Cikk

Még nem született döntés arról, hogy az APEH dolgozóinak jutalomelőlegét kifizetik-e - mondta Szollár Domokos kormányszóvivő kedden, a kormányszóvivői tájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva. Az Adó- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete szerint a hivatal dolgozói elszántak jogosnak hitt járandóságuk megszerzésében, amit elsősorban tárgyalásos úton szeretnének elérni

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iskolakezdési támogatás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs