698 találat a(z) APEH cimkére

Az APEH válaszol: útnyilvántartás, bevallás, adóelőleg Cikk

Mit kell tudni az útnyilvántartásról? Hogy néz ki az adóbevallás, ha küldföldön dolgozott? Mi a teendő az elbocsátás után fizetett összeggel és az adóelőleg fizetésével? Olvasóink kérdéseire az APEH válaszol.

Mire számíthatnak a cégek a transzferár-ellenőrzéseknél? Cikk

Amíg korábban az adóhatóság a vizsgálatok során szinte kizárólag a transzferár-dokumentációk meglétének - valamint azok formai kellékeinek - ellenőrzésére fektette a hangsúlyt, a közelmúltban a dokumentációk tartalmi vizsgálatára is nagyobb hangsúlyt fektettek.

Változnak az alkalmi foglalkoztatás szabályai: megszűnik az AM-könyv és a közteherjegy Cikk

Az alkalmi munkavállalói kiskönyvet 2010. április 01-től felváltja az egyszerűsített módon létesíthető munkaviszony, amely a háztartási munka, mezőgazdasági-, növénytermesztési-, idegenforgalmi idénymunka, illetve alkalmi munka esetén alkalmazható. Harmadik országbeli állampolgár esetében pedig csak a mezőgazdasági idénymunka és háztartási munka megengedett.

Az adótartozás és az evások: törlés és bírság Cikk

Az utóbbi napokban több evás vállalkozót döbbentett meg az adóhatóságtól kapott értesítés: a hivatal megszüntette evaalanyiságukat.

Évközi adójóváírás:tájékoztat és utal az APEH Cikk

Az APEH elfogadta az Adózóna jogértelmezését az adójóváírás évközi figyelembe vételével kapcsolatban, s erről az adózókat külön levélben is tájékoztatta.

Ekho 2010-ben: táppénz megvonása és automatizált szankciók Cikk

Bár 2009 nyarán még az ekho eltörlését rebesgették, a jogalkotó meghátrált és a jól irányzott adóztatási előnyt fenntartotta a művész-társadalom és a médiamunkások számára. Az ekho hosszú távú beágyazódása azonban a rendszerben rejlő kiskapukat is egyre vonzóbbá teheti. De nem minden fenékig tejföl, az ekhósok is megfizetik a kedvezmények árát.

Szja 1 plusz 1 százalék: bővültek a méltányossági lehetőségek Cikk

Bővültek a személyi jövedelemadó 1 plusz 1 százalékos felhasználásáról szóló törvény méltányossági lehetőségei, így a civil szervezet kivételes méltánylást érdemlő esetben akkor is jogosulttá válhat az 1 százalékos felajánlásokra, ha késedelmesen nyújtja be a kedvezményezetti feltételeket igazoló adatlapot - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Hipa: mit tehet, aki rossz helyre fizetett? Cikk

Még az önkormányzati adóhatósághoz kellett teljesíteni a 2010. március 15-én esedékes helyi iparűzési adóelőleg kötelezettséget az állandó telephelyhez kötött tevékenységet folytató adózóknak az önkormányzat által kibocsátott fizetési meghagyás alapján. Aki az adóhatóságnak fizetett, kérvényt nyújthat be.

Az APEH válaszol: a munkavállaló segélye sem lehet adómentes Cikk

Hogyan változik a jövedelem a szuperburttósítás után? Adhat-e a munkaadó adómentes segélyt a rászoruló munkavállalónak? Mit kell tudni az átalányadózásról és a 4 éves korlátról? Az olvasók kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

Felhívás azoknak, akik megrajzolhatják az APEH-et Cikk

Az állami adóhatóság az adótudatosság fejlesztése érdekében rajzpályázatot hirdet általános iskolásoknak. Az alkotásokat április 30-áig várja a hivatal - tudatta az APEH.

Oszkó az APEH-esekről blogol Cikk

Oszkó Péter szerint az APEH és a VPOP szakszervezetei olyan problémák miatt igyekeznek a felelősséget rá hárítani, ami sokszor az ő mulasztásukból fakad. A pénzügyminiszter internetes naplójában csütörtökön azt írta: mindig ő volt a kezdeményező fél a megegyezésben, és várja a tárgyalóasztalnál a szakszervezeteket. Elárulta: azt is ő javasolta, hogy a bevételi előirányzatok helyett a PM bevételi prognózisokhoz viszonyítsák a hatósági teljesítményt és a 2010-es mozgóbér feltételrendszerét ennek alapján rögzítsék.

Rajzverseny: APEH-üdülőben nyaralhatnak a nyertesek Cikk

Revizorok, végrehajtók, sőt, akár az adóhivatal vezetői is benevezhetnek arra a versenyre, amit a közeljövőben hirdet meg az APEH; az adóhatóság mesék és képregények beküldését várja Adómanó kalandjairól - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

Erkölcsi és anyagi elismerést akarnak az APEH-esek Cikk

Közfelkiáltással hat pontból álló petíciót fogadtak el az adóigazgatási dolgozók demonstrációján résztvevők, amelyet a pénzügyminiszter nevében Pichler Ferenc, a tárca szóvivője vett át.

Az adórekorder cég zűrös múltú kisnyugdíjasai Cikk

Nem éppen makulátlan előéletűek a legnagyobb adótartozást felhalmozó magyar cég nyugdíjas tulajdonosai, akiket a hvg.hu munkatársai korábban a Vajdaságban kutattak fel, és akik azt állították, soha nem hallottak a több mint négymilliárd foritnyi adótartozást felhalmozó kft.-ről.

Négyszázmilliós adócsalás, az APEH feljelentést tett Cikk

Lebukott egy az adózó, aki több százmilliós bevételt próbált eltitkolni az adóhatóság elől. Az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága különösen nagy értékre elkövetett adócsalás gyanúja miatt tett feljelentést a Vám- és Pénzügyőrségnél – tudatta sajtóközleményében az adóhatóság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs