hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Felmondás esetén csökken a kifizetett járandóság

  • Viszló László

A július 1-jén hatályba lépő új Munka törvénykönyve szisztematikusan törekszik a munkavállalókat megillető járandóságok csökkentésére. Ez nem csak a munka díjazására, hanem a munkaviszony felmondással történő megszüntetése esetén kifizetendő juttatások mértékére is igaz. Nézzük a részleteket.

A jelenlegi jogi szabályozás rendes felmondás esetén nem tesz különbséget aközött, hogy a felmondás oka a munkáltató működésében rejlő ok, vagy a munkavállaló munkavégzésével kapcsolatos problémákra vezethető vissza. Ezekben az esetekben a felmondási idő mértéke és a végkielégítés összege ugyanaz.
Az új szabályozás -- átvéve a közalkalmazottakra vonatkozó megszorító rendelkezéseket -- megfosztja a végkielégítésétől azt a munkavállalót, akinek a munkaviszonyát azért szüntették meg, mert a munkaviszonnyal összefüggő magatartása vagy képessége miatt nincs lehetőség a továbbfoglalkoztatására. Ez azt jelenti, hogy a munkavégzésének minőségével kapcsolatosan súlyos kifogások merültek fel, illetve nem rendelkezik azokkal a képességekkel, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges.A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő, termőföld eladása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő eszköztámogatása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég osztalékfizetése ingatlanban

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close