104 találat a(z) változás cimkére

Közel 150 törvényt és több mint 50 kormányrendeletet módosítanak az éjjel megjelent jogszabályok Cikk

Nyolc törvény – közöttük az oktatási, családügyi, kulturális tárgyú és kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2024. évi XIII. törvény, valamint a jogi és gazdasági versenyképesség erősítése érdekében egyes törvények módosításáról szóló 2024. évi XV. törvény –, továbbá tizenhárom rendelet – közöttük a a jogi és gazdasági versenyképesség erősítése érdekében egyes közigazgatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 104/2024. kormányrendelet – és tizennyolc határozat jelent meg a Magyar Közlöny 2024. évi 52. számában.

118 törvényt módosít az éjjel kihirdetett legújabb jogszabály Cikk

A Magyar Közlöny 2024. évi 51. számában május 7-én jelent meg a digitális állam megvalósítása érdekében egyes törvények módosításáról szóló 2024. évi XII. törvény.

Áfa-önellenőrzés adószámváltozással Kérdés

Gyökeres változás jön az EU-pénzeknél, Brüsszel teljesen más támogatási modellt akar Cikk

A tervezett EU-bővítés miatt az Európai Bizottság teljesen átalakítaná a felzárkóztatási politikát, így a támogatások elosztási rendszerét is, mivel a mostani 27 tagállammal működő unióban is problémák látszódnak a rendszerben. Magyarország esetében is látszik, hogy míg a nemzetgazdaság egésze közelíti az EU-átlagot például az egy főre jutó GDP-mutatónál, de egyes régiók még le is maradtak az elmúlt években. Elisa Ferreira kohézióért és reformokért felelős biztos szerint bár most is látszódnak sikerek, decentralizáltabb rendszer kell a jövőben, teljesítményalapú mutatókkal – írja a portfolio.hu.

Adószámváltozás esetén számlabefogadás Kérdés

Így változnak a hitelintézeti és a biztosítói különadó fizetésének szabályai Cikk

Cikkünkben a bankok és biztosítók által fizetendő különadó hatályba lépő jogszabályi módosításának legfontosabb tudnivalóit ismertetjük.

Magánszemély adóügyi illetőségének évközi változása Kérdés

Változott tíz, sajátos számviteli szabályokat alkalmazó szervezet beszámolókészítési és könyvvezetési kötelezettsége Cikk

A decemberi rendeletcunamiban többek között a biztosítók, a hitelintézetek, a betétbiztosítási alapok, a magán- és önkéntes pénztárak, az egyházi jogi szervezetek és az egyéb szervezetek beszámolóra és könyvvezetésére vonatkozó szabályok is módosultak.

Foglalkoztatás 2024-ben: munkajogi, munkavédelmi változások – webinárium Cikk

Az Országgyűlés 2023. év végén a foglalkoztatás területét érintő jelentős jogszabály-módosításokat fogadott el. Változtatott a munka törvénykönyve, a munkavédelmi törvény, a foglalkozás-egészségügy szabályain, illetve a tűzvédelem területén is új jogszabály született. Ezen változások több tucat jogszabályban öltöttek formát, így egységes áttekintésük nem egyszerű. Ebben kívánunk a vállalkozások számára segítséget nyújtani. Végül az utóbbi időben született és a foglalkoztatás területét érintő bírósági döntéseket is röviden ismertetjük.

Fontos változások a növényegészségügyi bejelentéseknél Cikk

Módosult az április 30-áig szükséges növényegészségügyi bejelentések formanyomtatványa – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Fontos munkajogi változások és teendők 2024-ben Cikk

Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy melyek azok a legfontosabb szempontok, esetleges jogszabályváltozások, melyekre 2024-ben figyelni kell. Ilyenekből pedig akad bőven.

November 1-jétől emelkedik a benzin ára, csökken a gázolajé Cikk

Szerdán változnak a hazai üzemanyagárak – írja a holtankoljak.hu.

Óraátállítás szombatról vasárnapra: így változik a menetrend a MÁV és a Volánbusz járatain Cikk

Október 29-én kezdődik a téli időszámítás, vasárnap három órakor az órákat hajnali kettőre állítják vissza. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonatot érint, a menetrendet emiatt nem kellett módosítani. Az óraátállítás a Volánbusz alábbi járatait is érinti. A MÁV-HÉV járatait az óraigazítás nem érinti – tájékoztatott a Mávinform a mavcsoport.hu-n.

Őszi adócsomag-tervezet – áfát, taót és szja-t érintő változások Cikk

2023. október 17-én jelent meg a 2024. és 2025. évi adótörvény változtatási javaslatait tartalmazó őszi adócsomag. Az RSM Hungary honlapján a társaságok szempontjából legfontosabb, általános forgalmi adót, társasági adót, szja-t, és egyéb adónemeket érintő, valamint az USA-magyar kettős adóegyezmény megszűnése kapcsán életbe lépő változásokat foglalta össze. Az adócsomag jelenleg véleményezés alatt áll – derül ki az RSM Hungary összefoglalójából.

Megváltozott vevői adatok Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás adózása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Mérlegbeszámoló tipusa

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ingyenes szolgáltatás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink