192 találat a(z) juttatás cimkére

Béremelés, megadóztatott cafetéria: mennyi marad a zsebünkben 2010-ben? Cikk

Az adóalap-kiegészítés, a minimálbér emelése és a cafetéria megadóztatása három olyan változás 2010-ben, amely nemcsak a dolgozók megélhetését befolyásolja, hanem a cégek működésére is hatással van. Számítási példák, szakértői vélemények.

Üdülési csekken, étkezési jegyen is spórolnak a cégek Cikk

Bár számos juttatást csökkentettek az utóbbi hónapokban lesz további drasztikus megvonás - derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás keretében végzett GfK felmérésből.

Cafetéria 2010-től: ki fizeti az adót? Cikk

A cégek ezekben a napokban állítják össze a jövő évi béren kívüli juttatások rendszerét, vagy éppen döntenek annak megszüntetéséről. Magyarországon eddig a cafeteriát az adómentes jövedelmekkel azonosították, azonban a megváltozott adózási környezet most arra kényszeríti a cégeket, hogy átgondolják, milyen lehetőségeket rejt magában ez a juttatási rendszer. Nagy dilemma, hogy a felmerülő adókötelezettségeket a társaságok áthárítják-e a munkavállalójukra, vagy magukra vállalják az adó miatti többletköltségeket. Praktikusabban fogalmazva: bruttónak vagy nettónak tekintik a jelenlegi keretösszeget?

Átlagkereset, béren kívüli juttatások, évvégi jutalmak: mire számíthatunk? Cikk

Miként alakultak az átlagjövedelmek, a béren kívüli juttatások és az év végi jutalmak az utóbbi két évben? Íme néhány figyelemre méltó adat a Merces legújabb online fizetési felméréséből.

Cafetéria: 40 ezerrel több maradhat a zsebünkben Cikk

A cafeteria-rendszeren belül az üdülési csekk, a munkahelyi képzés, a helyi közlekedési bérlet, az iskolakezdési támogatás, az önkéntes pénztári (egészségpénztár, magánnyugdíjpénztár) befizetések után 25 százalék adót kell fizetni 2010-től. A hideg étkezési utalványra pedig 97,89 százalékos adóteher hárul. Nő viszont a melegétel-utalványok havonta adható kerete 12 ezerről18 ezer forintra. Mikor jár a legjobban a munkavállaló és mennyit spórolhat így a munkáltató?

Cafeteria: tippek szabályzatíráshoz és tipikus hibák Cikk

A Cafeteria típusú juttatási rendszer folyamatos "karbantartást" igényel, hiszen a juttatástípusonként eltérő adó- és köztehervonzatok folyamatosan változnak. Ezért lényeges és fontos, hogy a szabályzatot az adózás szempontjából minden évben felülvizsgálnia a munkáltatónak. Hogyan lássunk neki és milyen hibákat ne kövessünk el?

Megszűnő adókedvezmények és megadóztatott cafeteria, mi változik még? Cikk

Több mint húsz törvény módosítására van szükség a kormány gazdaságösztönző programjának megvalósításához, amelynek konkrét intézkedéseit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn a parlamentben ismerteti

A GKI emelné a meleg étkezési jegyek adómentes értékét Cikk

A hideg étkezési utalványok 6.000 forintos adómentes értékének megtartását, esetleg 7.000-re emelését, illetve a meleg utalványok esetében 12 ezer forintról 13-14 ezer forintra növelését javasolja a GKI Gazdaságkutató Zrt., ami számításik szerint 3-4 milliárd forintos többlet költségvetési terhet jelentene az ideihez képest - mondta Ádler Judit, a GKI kutatásvezetője kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Iskolakezdés előtt: mennyi támogatás jár egy gyerek után? Cikk

Egyre több munkáltató él a béren kívüli juttatások, vagyis különböző adó- és járulékmentes támogatások lehetőségével. Ezek egyike az adómentes iskolakezdési támogatás. Egy gyermekre mennyi és milyen formában nyújtott iskolakezdési támogatás adható adó és járulékkímélő módszerrel?

Magasabb bírságok és minimálbér, több juttatás Cikk

Drágább lett a céges telefon, magasabb a bírság, ha valaki feketén foglalkoztatja a munkavállalóját, korlátozták a munkaidőkeretet, emelték viszont a minimálbért és az adómentesen adható béren kívüli juttatások körét. Milyen további, a munkáltatókat érintő jogszabályok változtak még januárban? Összefoglaltuk.

Változások a béren kívüli juttatásokban Cikk

Változott a béren kívüli juttatások szabályozása az idei évtől, a módosításokat a PricewaterhouseCoopers (PwC) adó- és jogi hírlevele szedte csokorba.

SZJA-változások 2007-ben Cikk

A 2005. évi adócsomag záró rendelkezései alapján módosult 2007. január 1-től az adótábla sávhatára, a korábbi 1 550 000 forint helyett 1 700 000 forint után kell 18 százalék adót fizetni. Az adótábla ennek ellenére két kulcshoz tartozó sávhatárt különít el Az idei változásokat az alábbiakban foglalta össze Ambrus Attiláné, a Nyugat-magyarországi Egyetem adjunktusa.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégautó értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Lakásingatlan-hányadok értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs