250 találat a(z) járulékfizetési kötelezettség cimkére

Katás ügyvédi iroda kifizetése Kérdés

Járulékfizetési kötelezettség kényszertörlési eljárás alatt Kérdés

Munkavégzés saját kft.-ben. Kérdés

Családi gazdaság alkalmazottja Kérdés

Alapítványi juttatás Kérdés

Home office-ban, határon túl Cikk

Olvasónk Németországban dolgozik, de Magyarországon rendelkezik ingatlannal. Azt szerette volna megtudni, hogy évi hány napot dolgozhat Magyarországról home office-ban egy német cégnek úgy, hogy az adó- és járulékfizetési kötelezettsége ne változzon a korábbi – csak Németországban történő munkavégzés – munkarendjéhez képest. Olvasónk kérdése jelen járványügyi helyzetben még aktuálisabb. A kérdésre Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

Mezőgazdasági őstermelők figyelem! Közeledik az I. negyedéves bevallás határideje Cikk

Közeledik a mezőgazdasági őstermelők I. negyedéves bevallásának (2058-as) benyújtási határideje, így nem haszontalan, ha áttekintjük a kötelezettségek megállapításának legfontosabb szabályait annál is inkább, mivel az I. negyedévi értékek mindenképpen különböznek a 2019. IV. negyedévi összegektől.

"Fizetetlen állásidő" biztosítási jogviszony? Kérdés

A március 18-i "fizetetlen állásidő" kérdésével kapcsolatban kérdezem, ha a munkavállaló az állásidő alatt nem kap munkabért, a munkáltatónak nincs járulékfizetési kötelezettsége, ez munkaviszonynak minősül, vagy a munkavállalónak erre az időre egészségügyi hozzájárulást kell fizetni?

Gyes mellett ügyvezetés részmunkaidős munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőben szeretném kérni szakmai segítségnyújtását. Egy fiatal anyukának 36 órás munkaviszonya van "A" társaságnál, de jelenleg gyesen, fizetés nélküli szabadságon van. "B" társaságban tulajdonos és ügyvezető. "B" társaságban az ügyvezetést részmunkaidős munkaviszony keretében szeretné ellátni heti 10 órában. "B" társaságban személyes közreműködésre nem kötelezett, csak az ügyvezetést látná el részmunkaidős munkaviszonyban. Szeretnénk megkérdezni, milyen járulékfizetési kötelezettség keletkezik "B" társaságnak az ügyvezető után? Előre is köszönöm szakmai segítségnyújtásukat.

Gyes melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőben szeretném kérni szakmai segítségnyújtását. Egy fiatal anyukának 36 órás munkaviszonya van "A" társaságnál, de jelenleg gyesen, fizetés nélküli szabadságon van. "B" társaságban tulajdonos és ügyvezető. "B" társaságban személyes közreműködésre nem kötelezett, "B" társaságnak van másik ügyvezetője is. A fiatal anyuka szeretne gyes mellett a "B" társaságban heti 5 órában, bruttó 30 ezer forint munkabérért, munkaviszonyban dolgozni. Szeretnénk megkérdezni, ilyen esetben milyen .járulékfizetési kötelezettség keletkezik "B" társaságnak a fiatal anyuka után? Másképpen alakul-e a járulékfizetés, ha az ügyvezetői megbizatása megszűnik. Előre is köszönöm szakmai segítségnyújtásukat! Üdvözlettel: Biró Valéria

Társas vállalkozó járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. ügyvezetője öregségi nyugdíjas és a társaságban 30 százalék tulajdoni résszel rendelkezik. A feladatait megbízási szerződéssel látja el. Megbízási díja havi 200 ezer forint. Milyen bejelentési és járulékfizetési kötelezettsége keletkezik? A társaság másik két tagja: egyikük 40 százalékban tulajdonos mellette 4 órás munkaviszonya van, másikuk 30 százalékban tulajdonos mellette főállású anya, társasági szerződés szerint a társaságban munkát nem végeznek. Velük kapcsolatban keletkezik-e járulékfizetési kötelezettség és bejelentési kötelezettség? Válaszát előre is köszönöm!

Jogviszonyok és járulék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy társas vállalkozó heti 36 órát elérő munkaviszony mellett, aki a vállalkozásban megbízási jogviszonyban végzi az ügyvezetést ingyen. Egy másik cégben is ügyvezetést lát el ingyen megbízási jogviszonyban, de ott nem tag. Amennyiben megszűnik a munkaviszonya (ahol most fizetik utána a járulékokat), hogyan alakul a járulékfizetési kötelezettsége? Illetve a munkaviszony megszűnését követően jogosult-e álláskeresési járadékra?

Kata egyéni vállalkozóként és bt. kültagjaként Kérdés

Tisztelt Szakértő! Főállású egyéni katás vállalkozásom mellett a feleségemmel bt.-t szeretnénk alapítani, ahol én lennék a katás kültag. A kérdésem arra irányul, hogy a jelzett vállalkozásokban hogyan alakulna a havi járulékfizetési kötelezettségem? Köszönöm válaszukat !

Ügyvezető igazgató járulékfizetési kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft. tagja, aki ügyvzető igazgatói feladatokat lát el a kft.-ben. Ez a tag nyugdíjas, katás egyéni vállalkozó (ott havi 25 ezer forint összegű tételes katát fizet). A kft.-ben az ügyvezetés ellenértékeként számlát kíván adni a katás vállalkozásából. A kérdésem az, hogy ez esetben hol és milyen összegű járulékot kell fizetnie? Vállalkozási jogviszonyban is láthat el ügyvezetői teendőket? Ez esetben a kft.-nek nincs járulékfizetési és 08-as bevallási kötelezettsége? Ez esetben a katában kell egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnie? Köszönöm szépen! Üdvözlettel: Zsuzsanna

Nyugdíj mellett keresőtevékenysége van? Így változnak a járulékterhei 2020-ban Cikk

Az elmúlt időszakban számos olyan kérdés érkezett hozzánk, amelyből arra lehet következtetni, hogy nyugdíjas olvasóink egy része bizonytalan abban, hogy a változások miként érintik a 2020. évi járulékfizetési kötelezettséget, így célszerűnek látjuk a legfontosabb idevágó szabályok áttekintését.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close