256 találat a(z) hitel cimkére

Megbüntette az MNB a Magyar Cetelem Bankot Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 81,6 millió forintra bírságolta a Magyar Cetelem Bankot az adósságfék-szabályok, továbbá a kapcsolódó belső szabályozási és adatszolgáltatási előírások megsértése miatt.

Lakáshitel-közvetítőt bírságolt meg az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 8 millió forint bírsággal sújtotta a HC Központ Kft.-t – amely az Otthon Centrum Holding tagjaként a hitelközvetítői piac jelentős szereplője –, egyebek között azért, mert nem az elvárható gondossággal közvetített hitelt.

Nem félünk a válságtól, drasztikusan nő a hiteladósok száma Cikk

A globális problémák közül jobban félnek az emberek a természeti erőforrások kimerítésétől, a világméretű felmelegedéstől, mint egy újabb gazdasági válságtól – derül ki a Cofidis Hitel Monitor kutatásából. Miközben a lakosság körében konszenzus van abban, hogy a bő tíz évvel ezelőtti válság két fő oka a devizahitelezés elterjedése és a túlzott hitelfelvétel volt, a hitelszerződések száma stabilan emelkedik.

Kölcsönelengedés adóvonzata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Betéti társaság 2010. év előtt felvett hitele ( lízing és Vállalkozásfejlesztési Alapítványtól) esetén a bt. beltagjának (aki jelenleg az ügyvezető és egyben a végelszámoló is) édesapja volt kezesként megjelölve. A bt. helyett az édesapa fizette ki a tartozásokat, aki nem tagja a bt.-nek. A bt. végelszámolásról döntött, így a kötelezettségei egyéb bevétellel szemben kivezetésre kerültek, természetesen adóalapot megnövelve ki is fizette a társasági adót. Jelen esetben kell-e illetéket fizetni a fent említett kötelezettségek elengedése miatt vagy lehet-e elévülésként tekinteni, és ennek mi az adóvonzata? A végelszámolás során hitelezői igényt senki nem nyújtott be.

Kétmilliárdos csalás miatt vádat emeltek két férfi ellen Cikk

Több mint kétmilliárd forintos csalás miatt vádat emelt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség egy cégtulajdonos és egy banki dolgozó ellen, mert a tulajdonos egyik cégének tartozását a másik cégével, a banki dolgozó segítségével felvett hitelből fizette ki – közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Intenzívebb árverseny mellett olcsóbb bankolást javasol az MNB Cikk

Az MNB 330 pontos versenyképességi programja részletesen kitér a jegybank által támogatott új pénzügyi modell bankszámlacsomagokkal kapcsolatos legfontosabb követelményeire is.

Kész Matolcsy versenyképességi programja: 330 pont az MNB-től Cikk

Összesen 330 pontból álló versenyképességi programot hirdetett meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Új hitelprogram indulhat az agrárvállalkozások fejlesztésére Cikk

Új kamattámogatási hitelprogram indítását tervezi idén az agrártárca a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseinek és beruházásainak segítésére – közölte Nagy István agrárminiszter szerdán, az idei AGROmashEXPO és Agrárgépshow szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Hitellel terhelt ingatlan értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Örökölt ingatlan (tanya) esetében, amikor értékesítés történik, levonható-e a hagyatéki végzésben szereplő, ingatlant terhelő jelzálog (magánszemély általi kölcsön), és ezen az ingatlanon banki hitel is van, ami viszont nem szerepel a hagyatékiban. Ha ezeket az örökös kifizeti, és levonható, akkor nem marad jövedelem. Köszönöm

Durván eladósodnak a magyarok karácsonykor Cikk

Rekordösszegű hitelfelvételre számít a Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén karácsonykor: 450 milliárd forint fölött lehet a felvett személyi kölcsönök összege – mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szóvivője az M1 aktuális csatornán.

Hitelezési gyakorlat miatt bírságolt az MNB Cikk

Az MNB kiemelt összegű, 17 millió forint bírsággal sújtotta a HITELCENTRUM Szolgáltató Kft.-t, mert a pénzpiaci többes ügynök nem az elvárható gondossággal – a kockázatoknak az érintett felek számára való jelzésével – közvetített ugyanazon fogyasztóknak egyidejűleg jelzáloghitelt és személyi kölcsönt, nem adott át kellő számú versengő ajánlatot ügyfeleinek, illetve panaszkezelési szabályzata és gyakorlata nem felelt meg a jogszabályoknak.

Drágultak a lakossági hitelek Cikk

2018. októberben a háztartások által újonnan felvett lakáscélú-, valamint a személyi hitelek átlagos hitelköltség mutatója enyhén emelkedett. Az új szerződések szezonálisan igazított értéke a lakáscélú hitelek esetében kismértékben csökkent az előző hónaphoz képest, míg a személyi hiteleknél emelkedés volt tapasztalható. A nem pénzügyi vállalatoknak nyújtott forint hitelek esetében az 1 milló euró érték alatti kategóriában a kamatlábak csökkenése, míg az 1 millió euró érték feletti hitelek esetében a kamatlábak növekedése volt megfigyelhető – közölte honlapján az MNB.

Nőtt a lakossági és a vállalati hitelfelvétel Cikk

2018 harmadik negyedévében a teljes vállalati és a kkv-szegmens hitelállománya is 14 százalékkal emelkedett. A vállalati hitelkibocsátásban továbbra is alacsony a hosszú lejáratú, fix kamatozású hitelek aránya, ezért az MNB 2019 elejétől elindítja a Növekedési Hitelprogram új konstrukcióját, az NHP fixet. A bankok tovább enyhítettek az ár jellegű hitelfeltételeken, amit a hitelkereslet élénkülése kísér. A háztartási hitelállomány éves növekedése 5 százalékot ért el, valamint tovább bővült a lakáscélú hitelek és a személyi kölcsönök új kihelyezése. A fix kamatozású lakáshitelek negyedéves aránya 87 százalékra emelkedett, a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel termékek térnyerése mellett. A fix kamatozású lakáshitelek kamatfelára a forrásköltségek emelkedése mellett jelentősen csökkent, közölte az MNB.

Csok: december 1-jétől igényelhetnek kedvezményes hitelt a kétgyermekesek is Cikk

Még az idén, december 1-jével megnyílik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsön igénylésének lehetősége a kétgyermekes családok számára – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára mai sajtótájékoztatóján.

Időbeli elhatárolások bővítése (várható támogatások elszámolása) Kérdés

Tisztelt Szakértő! Uniós pályázat keretében gépbeszerzés esetén, hogyan kell a Sztv. 33. § (7) bekezdésében nyújtott lehetőségre tekinteni? Azaz, már benyújtottuk a pályázatunkat, beszereztük az eszközeinket, kiértesítettek bennünket, hogy megnyertük a támogatást, megkaptuk a róla szóló értesítést augusztusban, benyújtottuk az elszámolást, és most állunk. A pályázat hitellel kombinált, a hiteles része még ügyintézés alatt van. Lehet-e összefüggés a között, hogy a hitelrész nem elbírált, és ezért nem kaptuk még meg a támogatást? Jól értjük-e, hogy ha idén nem kapjuk meg a támogatást, akkor alkalmazhatjuk ezt az időbeli elhatárolási lehetőséget? Tárgyi eszközre mekkora lehet ez a mérték? Köszönettel: Vinacsek Lászlóné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemélyek közötti kamatmentes kölcsön adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Átmeneti bányászjáradékos munkaideje

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs