hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Elektronikusan is kérhető keresetkimutatás a NAV-tól az online hitelkérelemhez

  • adozona.hu

Megkönnyíti a személyes ügyintézés nélküli hitelkérelmezést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online keresetkimutatása – hívja fel a figyelmet honlapján az adóhatóság.

A keresetkimutatáshoz csupán ügyfélkapu-regisztrációra – vagy e-személyi igazolványra, esetleg telefonos azonosítóra – van szükség. A szolgáltatás a NAV eBEV Portálján érhető el. Az elektronikus keresetkimutatás jogszabályi hátterét az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 131. paragrafusának (24) bekezdése és az adóigazgatási eljárás részletszabályairól szóló 465/2017. kormányrendelet 24/A paragrafusa adja.

A belépést követően a Szolgáltatások/Keresetkimutatás lekérdezés menüből kérhető az elektronikus keresetkimutatás.

A keresetkimutatásban egy év, a lekérdezést megelőző második hónap utolsó napjáig terjedő 12 hónap adatai szerepelnek. Vagyis egy 2020. július hónapban indított lekérdezés 2019. június 1. – 2020. május 31. napja közötti időszakra vonatkozik.

Mivel a keresetkimutatás a munkáltatók, kifizetők által havonta NAV-hoz bejelentett adatok alapján készül, a szolgáltatást csak azok tudják igénybe venni, akikről a munkáltatójuk az adott időszakban nyújtott be a NAV-hoz adó- és járulékbevallást.

A NAV a keresetkimutatást elektronikusan, a központi hitelinformációs rendszert kezelő pénzügyi vállalkozáson keresztül továbbítja a kérelmező magánszemély által kijelölt hitelnyújtónak. Az elektronikus keresetkimutatás csak a rendszerhez csatlakozó hitelnyújtóknak továbbítható – ezek aktuálisan kiválaszthatók a program listájából. Jelenleg választható, szolgáltatáshoz csatlakozott hitelnyújtók:

CIB Bank Zrt.
COFIDIS Magyarországi Fióktelep
Erste Bank Hungary Zrt.
K&H Bank Zrt.
MKB-Euroleasing Autólízing Szolgáltató Zrt.
MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.
Magyar Cetelem Bank Zrt.
OBERBANK AG Magyarországi Fióktelep
OTP Bank Nyrt.
Ober Pénzügyi Lízing Zrt.
Raiffeisen Bank Zrt.
Sberbank Magyarország Zrt.
Unicredit Bank Hungary Zrt.
Vár-Faktorház Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tűzifa adómentessége

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Tárgyi adómentes szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs