47 találat a(z) felszolgálási díj cimkére
Felszolgálási díj Kérdés
Cégünk felszolgálási díj bevezetését tervezi. Meghatározhatjuk-e, hogy csak a nap bizonyos szakában (15 óra után történő fogyasztás esetén) alkalmazzuk, vagy nem minden értékesítésre, például reggeli, menü, napi ajánlat esetén nem, a többire igen? A vendégeket elég az étlapon tájékoztatni? Részesedhet-e belőle a szakács (a felosztás módját megállapíthatják-e úgy)? Több értékesítési egységünk van. Egységenként különböző százalékot alkalmazhatunk-e? Köszönöm válaszát! Ami tiszta: az áfát tartalmazza, bevallásköteles (15 %), a felosztásról írásban meg kell állapodni, havonta ki kell fizetni.
Borravaló, felszolgálási díj: mikor kell adót és járulékot fizetni? Cikk
A legtöbb szolgáltatásért bármikor illik borravalót adni, de a jatt igazi szezonja a nyár, amikor a vakációzásban ellazult vendégsereg nagyvonalúbban költekezik. Vajon tudja-e a szolgáltató és a rekkenő hőségben izzadó személyzete, hogy a diszkréten ott hagyott, zsebbe csúsztatott jatt után kell-e adót, járulékot fizetnie?