Hozzászólások 0

Felszolgálási díj alapja

Tisztelt Szakértő! https://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Szervizdij_vagy_borravalo_Hogyan_adozik_5XNW2A összefoglalójukban is leírják másokkal és a mi gyakorlatunkkal egyezően, továbbá egyezően a Magyar Vendéglátók Ipartestületének összefoglalójával: https://mvi.hu/images/szakmai_anyagok/Tajekoztato_borravalo_es_felszolgalasi_dij_MVI_modositott_20210513.pdf), hogy a felszolgálási díj számításánál az áfával csökkentett összegből kell kiindulni és ebből kerül levonásra a 18,5 százalék tb-járulék. Ehhez képest meglepetéssel olvastam a NAV néhány nappal ezelőtti adózási kérdésre adott válaszában (https://nav.gov.hu/ado/adozasi_kerdes/20223.-adozasi-kerdes---felszolgalasi-dij-adomentessege), hogy „A GKM rendeletből nem következik az az értelmezés, hogy a felszolgálási díj összege az alkalmazottak részére történő felosztás és kifizetés előtt csökkenthető lenne az egyébként a kifizetőt terhelő közterhekkel (például általános forgalmi adó, turizmusfejlesztési hozzájárulás, kisvállalati adó) is." Akkor most az áfával csökkentett vagy a bruttó felszolgálási díjat kell szétosztani? Üdvözlettel: László


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ
2024 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1