42 találat a(z) dokumentum cimkére

Végelszámolás Kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy kitől, milyen szervezetektől kell igazolásokat, egyéb dokumentumokat beszerezni a végelszámoláshoz?

Szükséges dokumentumok a tao-alap megállapításához Cikk

Cikkünkben sorra vesszük azokat az igazolásokat, nyilatkozatokat, dokumentumokat, amelyekkel rendelkeznie kell az adózónak a társasági adó bevallásakor.

Dolgozói dokumentumok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha belép egy munkavállaló a céghez, akkor igazolást állítunk ki a nyilvántartásba vételéről, amivel igazoljuk, hogy a NAV felé bejelentettük. Kérdésem az, hogy előírja-e törvény vagy jogszabály, hogy a T1041-es nyomtatványt és annak a NAV által megküldött Ebev nyugtáját is át kell adni a dolgozónak? Válaszát köszönöm!

Kft. egyszerűsített végelszámolása Kérdés

T. Szakértő! Egy kft. az új törvény szerinti egyszerűsített végelszámolással szeretne megszűnni. A 21/2016. IM rendeletben található 2 db dokumentumot, 1. vagyonfelosztási javaslat, 2. határozat a cég megszüntetéséről blanketta mellékleteit, amit elektronikus úton cégkapuval kell beküldeni a cégbírósághoz, honnan tudom letölteni és ÁNYK-n keresztül vagy más módon hogyan tudom továbbítani? Köszönettel Fidler Gáborné

Sokkolta az ellenőröket a látvány – elkerülhetetlen volt a sütőüzem buktája Cikk

Egy 2017 óta működő Pest megyei pékségben végeztek ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei október elején. Az ellenőrök a helyszínen megállapították, hogy a vállalkozás semmilyen nyomon követési dokumentációt nem vezet, ezért 45 nem nyomon követhető élelmiszertételt kivontak a forgalomból. Az üzemben tapasztalt elégtelen higiéniai körülmények miatt, a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatokra való tekintettel a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a sütőüzem működését, olvasható a Nébih honlapján.

Eddig kell őrizni az iratokat Cikk

Mi az utolsó év, amit még tárolnunk kell a számviteli, illetve a munkaügyi iratok közül? Olvasói kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügy adó- és járulékszakértő válaszolt.

Belföldi és külföldi kiküldetés dokumentálása Cikk

Hogyan kell dokumentálni a belföldi és külföldi kiküldetést, elszámolást munkaviszonyban és megbízási jogviszonyban? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazdász válaszolt.

Majdnem 101 kiskutya volt a szállítmányban, papírok nélkül Cikk

Spanyolországba szánt kutyaszállítmányt ellenőriztek egy, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ZöldSzámára érkezett közérdekű bejelentés alapján a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal és a Nébih szakemberei. A 97 kölyökkutyát és egy kismacskát állatjóléti szempontból megfelelő körülmények között szállították, a szükséges állategészségügyi dokumentumok azonban hiányoztak. Emellett több állat életkora nem érte el a szállíthatóság feltételeként meghatározott 8 hetes kort.

Transzferárazás: ilyen adatbázisszűrési hibákat talált a NAV Cikk

A jellemző formai és tartalmi hibák bemutatását követően a NAV a transzferárazás témájában az összehasonlító adatok megképzéséhez használt adatbázisszűrési hibákból közölt néhányat.

Fontos tudnivalók az EGYKE adatlaphoz csatolandó hiteles elektronikus dokumentumokról Cikk

A NAV tájékoztatót közölt az EGYKE adatlaphoz csatolandó hiteles elektronikus dokumentummal kapcsolatban.

Származást igazoló dokumentum Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik ügyfelem gumijavítás-centírozás szolgáltatói tevékenységet végez. Több esetben előfordul, hogy az új kerék cseréje alkalmával a megrendelő ingyen otthagyja a régi gumiabroncsát a vállalkozó telephelyén, amely olyan állapotban van, hogy azt ügyfelem tovább tudja értékesíteni. Ezen termékről nem készül vételi jegy, semmiféle átvételi bizonylat (az ügyfél siet, a nevét sem szívesen adja meg). Eladhatók ezek a használt gumiabroncsok? Ha igen, milyen nyilvántartás szükséges a származási hely igazolására? Köszönettel!

Dokumentum-hitelesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelünk bevezetné a beérkező számláinak, dokumentumainak (papíralapú, illetve elektronikus úton továbbított) elektronikus időbélyegzővel való ellátását és digitális tárolását. A NISZ új felülete számviteli, áfa- és adatvédelmi szempontból alkalmas-e erre a feladatra? Kiválthatja-e a NISZ szolgáltatása a fizetős felületeket? https://niszavdh.gov.hu/index Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel.

Holland állampolgár társaságalapítása Magyarországon Kérdés

Holland állampolgár társaságot kíván alapítani Magyarországon. Konkrétan milyen dokumentumoknak kell ehhez rendelkezésére állniuk, amennyiben a tevékenységekhez külön engedély nem szükséges? Köszönöm a segítségüket.

Szja- vagy egyéb adókötelezettség Kérdés

T. Szakértő! Egyszemélyes kft. tulajdonosa saját ingatlanját hasznosításra ingyenesen átengedi a kft.-nek. Milyen dokumentumok kellenek ehhez, és kell-e valamelyik félnek valamilyen adót fizetnie? Segítségét köszönöm, Ildi

Reklámadó Kérdés

A NAV reklámadóról szóló információs füzetében az alábbi kitétel olvasható: A de minimis támogatás igénybe vételéhez a reklámadó alanyainak az 1407/2013/EU bizottsági rendelet 6. cikk (1) bekezdése szerinti ex ante nyilatkozatot kell tenniük. E nyilatkozatot az adófizetésre kötelezett adózók a reklámadóról szóló, 1794 jelű bevallás benyújtásával teljesítik, az adófizetésre és bevallás benyújtására nem kötelezett adózók pedig a Miniszterelnökség Támogatásokat Vizsgáló Iroda honlapjáról letölthető dokumentumot nyújtják be az állami adóhatóság részére. A kitöltött nyilatkozatot az illetékes megyei adó- és vámigazgatóság részére kell megküldeni. Kérdésem: a megadott honlapon nem találtam olyan dokumentumot amely a reklámadó alanyok számára készült volna. Önök ismerik ennek formáját? Mikorra kell és milyen formában a NAV számára beküldeni? Köszönöm, CsK

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyesület végelszámolásának nyomtatványai II.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Táppénzjogosultság vége

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Passzív gyed bevallásban

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs