67 találat a(z) cégvezető cimkére

Bizakodnak a cégvezetők: a gyors reagálás lehet a fejlődés kulcsa Cikk

Továbbra is optimisták a világgazdaság növekedési kilátásaival kapcsolatban a világ legnagyobb vállalatainak vezérigazgatói, de saját vállalatuk növekedésébe vetett bizalmuk csökkent, míg a gazdasági növekedés kockázatai között első helyre a geopolitikai és politikai bizonytalanság került – derül ki a KPMG globális felméréséből.

A cégvezetők több mint tizede leépítéseket tervez Cikk

Az Intrum legutóbbi Európai Fizetési Felmérése alapján a magas infláció ellenére a magyar vállalkozások az európai középmezőnybe tartoznak a gazdasági visszaesés szempontjából. A hazai vállalatok többsége rosszabbul áll pénzügyileg, mint egy éve, és a cégvezetők több mint tizede leépítéseket tervez. A kifizetetlen kintlévőségek az ellátási láncokat veszélyeztethetik – írja sajtóközleményében az Intrum.

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Már 32 gyanúsítottja van a gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügynek Cikk

A KR NNI-nél indult költségvetési csalási ügyben most a győri rendőrök fogtak el négy személyt: két orvost, egy cégvezetőt és egy alkalmazottat. Közülük egy főt a bíróság letartóztatott, a többiek szabadlábon védekeznek. Az országban több mint hetven nyomozó dolgozik ezen az ügycsoporton – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.

Nemzetközi lapszemle: ukrán menekültek foglalkoztatására buzdítják a cégvezetők a vállalatokat Cikk

Pontosan egy évvel azt követően, hogy Oroszország ukrajnai inváziója kirobbantotta Európa második világháború óta legnagyobb menekültválságát, a cégvezetők az ukrán munkavállalók foglalkoztatására, integrálására buzdítják a vállalatokat. Véleményük szerint ez az erkölcsi kötelességen túl az üzleti életnek is jót tesz, a jogszabályi környezet pedig lehetőséget biztosít a menekültek legális foglalkoztatására – írja az Euronews.

Három orvost és egy cégvezetőt tartóztattak le Cikk

Három orvost és két cégvezetőt tartóztattak le gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatos ügyekben – tudatta a Fővárosi Főügyészség közleményben szerdán az MTI-vel.

Jogosulatlanul állami támogatásokat igényeltek – orvosokat, cégvezetőket gyanúsítanak Cikk

Újabb 17 embert – köztük orvosokat és cégvezetőket – fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

Borúsan látják a világgazdaság idei teljesítményét a vállalatvezetők Cikk

A vezérigazgatók 73 százaléka szerint a gazdasági növekedés üteme világszerte csökkenni fog a következő 12 hónapban. Ennek ellenére a többség (60%) nem tervez létszámleépítést és jelentős részük (80%) a munkavállalók javadalmazását sem csökkentené – derül ki a PwC 2022 októbere és novembere között 4410 vezérigazgató részvételével készített, 26. Globális Vezérigazgató Felméréséből.

OTP: a Széchenyi Kártya Program segítség a kisvállalkozások hitelezésében Cikk

Új lendületet kaphat a kisvállalkozások hitelezése, az állami támogatással kínált Széchenyi Kártya Program konstrukciói segítséget jelenthetnek a cégvezetőknek – állapította meg hétfői közleményében az OTP Bank, amely tavaly több mint 490 milliárd forintra szerződött partnereivel a programban, közölte az MTI.

Kényszertörlés megszűnése, felszámolási eljárás kezdeményezése Kérdés

Döntött az Európai Parlament: több nőt kell ültetni a nagyvállalatok vezetői székeibe Cikk

Irányelvjavaslatot fogadott el mai strasbourgi plenáris ülésén az Európai Parlament (EP), amely szerint 2026 júliusára a tőzsdén jegyzett uniós nagyvállalatoknak több női vezetője kell, hogy legyen, a kvótát nem teljesítő vállalatok szankciókra számíthatnak.

Megjelent a novemberi VálaszAdó Cikk

Október – a hagyományokhoz illeszkedően – idén is az őszi adótörvény-módosítás hava volt, így szakértőink írásai között is domináltak a tervezett változtatásokat boncolgató cikkek.

Üzemanyag-megtakarítás Kérdés

Cégvezető zrt.-nél Kérdés

Tovább csökkent a cégvezetéstől eltiltottak száma Cikk

Három éve csökken a cégvezetéstől újonnan eltiltott magánszemélyek száma Magyarországon; a 2021-ben eltiltott 4076 magánszeméllyel együtt számuk 60 ezerről 40 ezerre csökkent – közölte az Opten céginformációs szolgáltató.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkahelyi baleset utáni ellátás számviteli elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Bt.-beltag, -kültag ingyenes munkavégzése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Indiai áru árutovábbítása – áfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31