Optimista a cégvezetők többsége, bevételnövekedésre és profitbővülésre számítanak

  • MTI

Az EY legfrissebb nemzetközi felmérése alapján optimisták a vezérigazgatók: bevételnövekedésre számít a megkérdezettek 60 százaléka, a profit bővülését várja 65 százalékuk – közölte az EY.

Az EY megbízásából az FT Longitude, a Financial Times Group speciális kutatási részlege márciusban és áprilisban készített kutatást 21 országban, köztük Brazíliában, Kanadában, az Egyesült Államokban, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Svédországban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Kínában és Indiában. A felmérésbe 1200 vezérigazgatót és 300 intézményi befektetőt vontak be.

Megállapították, hogy a vezérigazgatók előrejelzése megegyezik a befektetők elvárásaival, akik elsősorban bővülést, valamint digitális fejlesztéseket és költségoptimalizálást várnak el a cég vezetőktől.

Hozzátették, hogy a megkérdezettek a vállalati összeolvadásokra és felvásárlásokra is komoly várakozással tekintenek idén. A válaszadók a tranzakcióktól leginkább új technológiákat, termelési kapacitásokat és innovatív startupok bekebelezését remélik, de a piaci részesedés növelése és a földrajzi terjeszkedés is kiemelt cél a felmérés szerint.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzletrész

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Erdőgazdálkodó adózása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink