88 találat a(z) bérszámfejtés cimkére

Tévesen levont járulék Kérdés

Baktár bérlése – szja Kérdés

Bérfizetés üzletbezárás esetén Kérdés

Munkaviszony-igazolások kiadása februárban, munkaviszony utolsó napja július Kérdés

Bérszámfejtés szabályai (kezdés és befejezés időpontjai) Kérdés

Ügyvezető bérszámfejtése Kérdés

Megbízásidíj-előleg számfejtése Kérdés

Katás vállalkozóként egyszerűsített munkavállalás ugyanazon megbízónál Kérdés

Külföldi munkavállaló költségeinek elszámolása Kérdés

105/2020. (IV. 10.) kormányrendelet Kérdés

Tisztelt Szakértő! A fenti kormányrendelet kapcsán az alábbi kérdéseben szeretném segítségét kérni: - a munkavállalók munkaszerződését napi 8-ról 4 órára csökkentjük, így a támogatás igénybevehető? Tehát napi 4 órás bért kell nekik fizetni? - számszerű példával bemutatva mit is jelent az egyéni fejlesztési időre fizetett munkabér? Az én értelmezésem szerint a munkaadó megfizeti a módosított munkaszerződés szerint a 4 órás munkabér nettó részét (plusz a járulékokat a NAV felé), illetve a kieső munkaidő (tehát szintén 4 óra) 30 százalékára is – ami az egyéni fejlesztési időt jelenti – megfizeti a bruttó bért és a munkaadói járulékokat? A kieső 4 óra munkaidő nettó összegét pedig a dolgozó megkapja az államtól. Ezt így jól értem? - ha a fenti logikám jó, akkor a 30% egyéni fejlesztési időt milyen jogcímen kell bérszámfejteni? Hisz a munkavállaló 4 órás bruttó bérre van bejelentve? Ennek tisztázásában is kérném segítségét. - "munkaidőbeosztási lehetőségeket" kimerített, ez pontosan mit takar? A jelenléti ívek bemutatásával kell ezt bizonyítani vagy milyen módon vajon? Köszönöm, várom megtisztelő visszejelzését!

Céges kirándulás elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Céges kirándulás esetén (szórakozás) minden dolgozóra lebontva bérszámfejtésükben ki kell mutatni, aki részt vett rajta? És hogyan helyes a számfejtése? Mielőbbi választ köszönöm!

Eredeti dokumentumok megőrzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külső bérszámfejtést végeztünk egyik ügyfelünknek. Miután megszűnt köztünk az üzleti kapcsolat, többszöri felszólítás után sem vitték el a nálunk lévő nagy mennyiségű eredeti számfejtési alapdokumentumokat (munkalapok, orvosi igazolások stb.). Mi ilyenkor a teendő, mik a lehetőségeink, mert helyszűkében vagyunk. Köszönettel

Ekho, végkielégítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkatársunktól 13 év után meg kell válnunk. A munkabére 149 ezer forint bér és 306 ezer forint ekhós jövedelem. Hogy számoljam a végkielégítést és a felmentési időre jutó összeget? És hogy adóztassam? A bérszámfejtő program csak a bér összegéből számolja a végkielégítést. A többit adhatom ekhós adózással? Köszönettel,

Nyugdíjasnak lehet-e tekinteni a dolgozót a határozat kiadása előtt? Cikk

A munkavállaló beadta a nyugdíjmegállapításra vonatkozó igényét, a jogosultságáról kapott is igazolást a nyugdíjbiztosítótól, azonban ez az igazolás még nem nyugdíjhatározat. Valószínűsíthetően a kérelemben foglalt naptól megállapítják majd részére a nyugdíjat, de a bérszámfejtésig nem érkezik meg a határozat. A nyugdíjmegállapítási igény leadása és a nyugdíjhatározat megérkezése között lévő időszakban hogyan kell számfejteni a munkavállaló bérét, illetve mikor kell kijelenteni őt a T1041-es nyomtatványon? – kérdezte olvasónk. Széles Imre társadalombiztosítási szakértőnk válaszolt.

1908 bevallás hibaüzenete Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvelőiroda bérszámfejtőjeként az alábbi kérdésben kérem szíves segítségét: 2019. januári 08-on bevallott társas vállalkozói jogviszonyokat (30-as és 35-ös kóddal beküldötteket is) az adóhatóság tömegesen visszadobta a FEOR szám hiányára hivatkozva. Mivel az adott társas vállalkozók a T1041-es nyomtaványon (szerintem egyébként helyesen) FEOR nélkül vannak bejelentve, így nem tartom helyesnek, hogy a 08-on FEOR számhoz írjunk adatot. Telefonos egyeztetés során az adóhatósági ügyintéző azt az információt adta, hogy írjunk csak úgy be a 08-asokra 1210 ügyvezető FEOR számot, s így küldjük be a bevallásokat. Mire reagálva mondtam, hogy először is az ügyvezetést társas tagként nem lehet ellátni, másodsorban pedig a T1041-en nem ez (semmi) van jelentve! Erre az a válasz érkezett, hogy nem baj, ha nem egyezik a 1041-es a 08-al, azért írjak oda valamit, hogy hibátlanul be tudjam küldeni a havi járulékbevallást. Értetlenül állok a dolog előtt, viszont szeretnék helyesen eljárni, de egyáltalán nem mindegy, hogy mit tegyek, módosítsam az összes T1041-est, valóban kötelező FEORT írni? Hiszen eddig pont az volt, hogy nem kell! Tanácstalanul állok a felmérhetetlen mennyiségű többletmunka előtt, ugyanis 90 db cég tagjáról van szó (köztük fő, illetve másodállású tagokról is.) Válaszát előre is megköszönve tisztelettel maradok!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Közhasznú alapítványnak tartós adomány

Pölöskei Pálné

adószakértő

Beszámoló – kapcsolt vállalkozás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close