260 találat a(z) adóhatóság cimkére

Az adóhatóság volt elnöke 5 év börtönt kapott adócsalásban való bűnsegédletért Cikk

Adócsalásban való bűnsegédlet miatt öt év börtönbüntetésre ítélték csütörtökön Sorin Blejnart, a román adóhatóság volt elnökét.

Megtorpedózta a költségek elszámolását az adóhatóság, a Kúria döntött Cikk

A költségelszámolás körében is irányadó a valódiság elve. Az adóhatóság a szerződéseket tartalmuknak megfelelően adójogi szempontból jogosult minősíteni – szögezte le ítéletében a Kúria.

Így támadhatja meg az adóhatósági határozatokat Cikk

2017 elejétől hatályba léphet az adóhatósági határozatokkal szembeni jogorvoslatok új szabályozása. Az új jogorvoslati rendszerben a vállalkozások fellebbezés helyett rögtön a bírósághoz fordulhatnak, a bírósági eljárás pedig várhatóan kétfokozatú lesz, szemben a jelenlegi egyfokú bíráskodással. A Deloitte Legal adóperes szakértője összefoglalja a tervezett új szabályozás legfontosabb szempontjait.

Megtagadta az áfalevonási jogot az adóhatóság, az adózó nem hagyta annyiban Cikk

Nem vonhatta volna le az általános forgalmi adót az adózó – határozott az adóhivatal, amit jogszerűnek ítélt a bíróság is. Az adózó a Kúriához fordult.

Tévedett az adóhivatal – mondta ki a Kúria Cikk

Az adóhatóság nem fogadta el a vagyonszerző által meghatározott forgalmi értéket, helyette azt maga határozta meg. A Kúria szerint nem eléggé körültekintően.

Ráhúzta a vizes lepedőt a NAV, a Kúriától várt jogorvoslatot Cikk

Körbeszámlázásos csalás és adókijátszás miatt csaknem 450 millió forint adóhiányt állapított meg az adózónál az adóhatóság, amit bírsággal és késedelmi pótlékkal megfejelve kellett volna megfizetni. Az adózó felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához.

Leváltották az adóhatóság elnökét, a vád: korrupció Cikk

Leváltották Romániában az adóhatóság elnökét, aki ellen korrupciós ügy miatt indult büntetőjogi eljárás - közölte csütörtökön délután a román média – áll az MTI-hírben.

Kellő körültekintés az adóhatóság szemszögéből Cikk

Milyen körülményeket kell vizsgálni ahhoz, hogy az adóhatóság ne kifogásoljon egy számlát, abból a szempontból, hogy a társaság nem járt el kellő körültekintéssel partnere kiválasztásakor? Melyek azok a körülmények, melyek önmagukban nem elégségesek az áfalevonási jog megkérdőjelezéséhez? Honnan szerezhet az adózó a partneréről információkat?

Vesztett az adóhatóság, a Kúria hatályon kívül helyezte határozatát Cikk

Az elsőfokú bíróság és a Kúria is hatályon kívül helyezte az adóhatóság két határozatát is, mert azok nem feleltek meg a Ket. követelményeinek: nem derült ki, hogy az adózótartozásnak mi az alapja.

Magyar áfaügyet vizsgál az EU Cikk

Magyar ügy került az EU Bírósága elé, amely nagyon fontos eset lesz, mivel az adóellenőrzés során a fiktív számla – adólevonási jog témakörét érinti, írja blogbejegyzésében Fekete Zoltán Titusz, az RSM Zrt. adómenedzsere.

Magyar–amerikai adó-információcsere: hatályba lépett a megállapodás Cikk

Közzétette honlapján a NAV a FATCA törvénnyel módosított, az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló Hatóságközi Megállapodást.

Ez még az adóhatóság és a bíróság számára is tilos Cikk

Új eljárásra kötelezte az adóhatóságot a Kúria, mert egy peres ügyben az egyéni vállalkozói adóalap megállapítása során a bíróság a közigazgatási határozat jogszerűségét olyan adatokra és jogcímre alapozta, amelyek nem szerepeltek a keresettel támadott határozatban.

Volt adóhatósági vezetőt vettek őrizetbe Romániában Cikk

Őrizetbe vették kedden Romániában az adóhatóság (ANAF), illetve a szervezett bűnözés és terrorizmusellenes ügyészség (DIICOT) volt vezetőjét, akiket befolyással való üzérkedéssel és megvesztegetés elfogadásával gyanúsít a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Beleköthet-e az adóhatóság, ha nincs útnyilvántartás? Cikk

Szankciókkal jár-e, ha a cégnél nem vezetnek útnyilvántartást? Olvasói kérdésre Sinka Júlia adó- és számviteli tanácsadó válaszolt.

Magánszemélyként tartozik a NAV-nak? Vállalkozását is veszélyeztetheti! Cikk

Az adóhatóság rövid idő alatt megszüntette a vállalkozó kata alanyiságát. Az adózó perre ment, a Kúria döntött.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

SZÉP-kártya 2024.01.01-től

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink