193 találat a(z) Túlóra cimkére

Túlóra elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban az esetben, ha egy átlagos, heti 40 órás munkaviszonyban, a munkavállaló túlórázik (munkaideje 8:00-16:00-ig tart hétköznapokon) például 16:00 helyett 17:00-ig dolgozik, jár neki 100 % bér és 50 % pótlék vagy másnap 8:00 óra helyett 9:00 órakor kezdődhet a munkaideje? Esetleg 9:30-kor? Hogyan kell a túlórát pihenőidővel megváltani? Vagy jár a munkabér (100 %) az egy óra túlórára és az 50% pótlék helyett pihenőidő? 50 % mennyi pihenőidőnek felel meg? Köszönettel.

Délutáni pótlék Kérdés

A munkáltató bevezeti a kétműszakos munkarendet, és túrórapótlékot is fizetne. Kérdésem: helyesen járok el, ha a dolgozóknak a törvényi előírástól eltérően 15 százalékos délutáni pótlékot számfejtek, és a túlórát hétköznap 50 százalékos pótlékkal, a hétvégi túlórát 100 százalékos pótlékkal számolom?

Munkaügy – bérpótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem benzinkúton volt pénztáros 2014. 12. 05.-2015. 08. 31. között. Munkaszerződésében a munkarendre vonatkozóan a következő van meghatározva: folyamatos műszak, kétheti beosztás szerint, mely két hónap átlagában éri el a heti 40 órás munkarendet. Ügyfelem kimutatása szerint havonta 220, 244, 168, 197, 242, 231, 220, 177, 196 órát dolgozott úgy, hogy 18 órától reggel 7 óráig, illetve 19 órától reggel 7 óráig, vagy 7 órától 18 óráig. Elmondása szerint szabadságot nem kapott, bár a bérpapíron a szabadság kivételét aláíratták vele. Kérdésem: ebben az esetben hogyan kell elszámolni a bérpótlékot, túlóradíjat kell elszámolni? Válaszát köszönöm.

Túlóra Kérdés

Segítségét szeretném kérni. Van egy 8 órás – nem munkaidőkeretes - munkavállaló, aki hétfőtől péntekig ledolgozza egy műszakban a heti 40 órát. Minden második szombaton 8 órát túlórázik és plusz 8 órát ügyel. Nem kap helyette pihenőnapot. Kérdésem az lenne, hogy 100 százalék bérpótlék jár a 16 órára, és még 40 százalékot kellene fizetni a 8 órás ügyeletre?

Túlóra és műszakpótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jól gondolom-e, hogy ha az elrendelt túlóra 18 óra és hajnali 6 óra közé esik, a műszakpótlékot is számfejteni kell? Dolgozó 3 műszakban szokott egyébként dolgozni, így rendszeresen számfejtjük a műszakpótlékot. Köszönettel: Halász Gizella

Egyszerűsített foglalkoztatás napi 10 órában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozó egyszerűsített foglalkoztatással alkalmazza a munkavállalóját, napi 10 órában. A probléma az, hogy a fizetési jegyzék készítésénél a program hibát jelez, mert a napi 8 órán felüli 2 óra túlóra arányosítottan meghaladja a Mt. 109. §-ában meghatározott éves 250 óra túlórát. Törvényes-e az a megoldás, hogy munkaszerződést kiegészítő megállapodást kötnek egymással, amelyben leírják, hogy napibért határoznak meg, ami napi 10 óra munkaidőre szól, és magában foglalja a munkaidő-beosztás szerinti munkaidőre járó bért, valamint az azon felül járó pótlékokat? Napibér: (611x10óra)+(611x50 %x2óra)=6721 forint, azaz 6800 forint napibér. Helyes-e ez a gondolatmenet? Köszönöm válaszát!

Nem fizették ki a túlórákat, megsemmisültek az iratok Cikk

Vagyonőrök perelték be volt munkáltatójukat, mert az állításuk szerint jelentős mennyiségű túlórát nem fizetett ki. A munkáltató tagadta ezt, de az elveszett nyilvántartások miatt nem tudta igazolni a munkavégzés tényleges időtartamát. A peres ügyre a Kúria tett pontot.

Hitte volna? A munkáltató így halogathatja a túlórapénzt Cikk

Az illetékes államtitkár szerint meg kell változtatni azt a rendszert, amelyben az egészségügyi dolgozóknak akár fél évig is várniuk kell túlórapénzükre. Zombor Gábor erről az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában beszélt.

Kéthavi munkaidőkeret Kérdés

Tisztelt Szakértő! Építőipari vállalkozás szak- és segédmunkásainál – a munkaszerződés módosításával – kéthavi időkeretben történő munkavégzést alkalmaz. Kérdésem az, hogy ez a munkaidőkeret megengedi-e, hogy az egyes munkanapok eltérő hosszúságúak legyenek, például napi 12 órát dolgozzanak a beosztás szerinti 3 napon, illetve beosztható-e szombatra és vasárnapra is a munkavállaló? Kell-e a munkavállalók részére írásos beosztást adni arról, hogy mikor jár túlóra, illetve bérpótlék a munkavállalóknak? Segítségét köszönöm.

Túlóra-elszámolás Kérdés

Társaságunknál eddig nem volt túlóra, a jelenlegi létszámmal túlóra bevonását szeretné a cég, nem időszakosan hanem hosszútávon. A fizikai munkások 7-15 óráig dolgoznak, utána hetente 2-3 szor dolgoznának 15-20 óráig, majd szombatonként 7-15 óráig. Mi a túlóra-elszámolás módja? Köszönettel:

Belföldi és nemzetközi fuvarozásban dolgozók Kérdés

Tisztelt Adózóna ! Kérem, tájékoztassanak az Mt. változása miatt esetlegesen szükségessé váló bérszámfejtési változásokról a belföldi- és nemzetközi forgalomban dolgozó gépkocsivezetőkkel kapcsolatban. Ők az AETR szerint dolgoznak: naponta maximum 9 óra lehet a vezetési idő, de hetente 2-szer lehet 11 óra úgy, hogy kéthetente összesen a 90 órát nem lépheti túl. 6 nap után 24 óra pihenőt kell kivenni, a következő 6 nap után 45 órát. Vasárnapra kell-e 100 % túlórapótlékot fizetni, illetve a 8. órát követő vezetésekre kell-e túlórát számolni? Az AETR EU-s jogszabály: ez felülírja-e a munka törvénykönyvét? Melyik az erősebb? Előre is köszönöm a választ.

Nem fizet a munkáltató a túlóráért? Vitás esetben ezt teheti a dolgozó Cikk

A havi rendszerességgel túlórázó dolgozók egynegyedének több mint 24 óra többlet munkaórája gyűlik össze havonta – derült ki a Profession.hu által végzett felmérésből. A túlórázók fele többségében előre tudja, mikor kell tovább bent maradnia a munkahelyén. A kutatás arra is fényt derített, hogy a megkérdezettek többségének a munkáltató nem fizeti ki a túlórát.

Túlórázik, hazaviszi a munkát? Cégek, amelyek tiltják ezt Cikk

Hat óra van, és még mindig a munkahelyén ül? Emailekre válaszolgat? Úgy érzi, hogy baromi fáradt és már semmire sincs energiája? Több országban és cégnél már tudják erre a megoldást. Egyre több helyen központilag tiltják be a hivatalos munkaidőn kívüli emailezést és telefonálást, van, ahol pedig felemelkednek az asztalok, így nem tudnak dolgozni rajta a dolgozók. És ez a cégnek is jó, higgye el! Mi, magyarok erről csak álmodhatunk – írja a hvg.hu.

Alkalmazás órabérben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkaügyi kérdésben szeretném kérni a segítségét. Lehetősége van-e a munkáltatónak olyan szerződést kötni az alkalmazottjával, hogy tisztán órabéres elszámolásban alkalmazza a munkavállalót? Megengedik-e a jelenleg hatályos törvények, hogy olyan szerződést kössön, amelyben nem határozza meg, hogy heti/napi hány órában alkalmazza? Az alkalmazás 20-25 óra között mozogna. A munkaadó nem szeretne túlórát fizetni, azonban esetenként – természetesen közös megállapodás alapján – 20 óránál több órát dolgozna az alkalmazott. Mindenképpen meg kell határozni, hogy hány órában alkalmazza, hiszen a bejelentésben meg kell adni az alkalmazás óraszámát? Esetleg megoldás lehet ilyen esetekre a megbízási szerződés, ha alkalmazottként ez nem lehetséges? Válaszát előre is köszönöm!

Így gürizhet napi 12 órát munkáltatói utasításra Cikk

Átmenetileg napi 12 órában szeretné foglalkoztatni dolgozóit a munkáltató. Megteheti-e, kell-e munkaszerződést módosítania, kell-e túlórapótlékot fizetnie? Olvasónk kérdésére dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fejlesztési tartalék feloldása

Nagy Norbert

adószakértő

Tao – Jogdíjból származó nyereség

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3