hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

APEH: 9 millió forint bírság hulladék- és színesfém kereskedőkre

  • MTI

Csaknem kilenc millió forint mulasztási bírságot szabott ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a hulladék- és színesfém kereskedők ellenőrzésekor feltárt szabálytalanságok miatt 2008-ban - közölte az adóhatóság.

A tavalyi esztendőben az APEH fokozott figyelmet fordított a hulladék- és színesfém kereskedők ellenőrzésére: 133 esetben vizsgálódtak, ebből 9 esetben derült ki, hogy a színesfém felvásárló mindenféle engedély, bejelentés és adószám hiányában végezte tevékenységét. Ezekben az ügyekben az önkormányzatok értesítése mellett az adóigazgatási eljárást is megindította az adóhatóság.

2008 utolsó negyedévében több hatóság közreműködésével 70 településen és 2 fővárosi kerületben tartottak ellenőrzéseket a hulladék- és színesfém felvásárlóknál - olvasható a közleményben.

A tavalyi év ellenőrzéseiben az adóhatóság revizorai mellett részt vettek rendőrök, pénzügyőrök, fogyasztóvédők, munkavédelmisek, a környezetvédelmi felügyelőségek szakemberei, és a helyi önkormányzatok munkatársai is.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Családi kedvezmény érvényesítése önellenőrzéssel

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Telek aktiválása

Nagy Norbert

adószakértő

Családi kedvezmény válás után

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink