hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a decemberi VálaszAdó

  • adozona.hu

A vállalkozások jelentős része működéséhez hitelt, pénzügyi lízingszolgáltatást is igénybe vesz. Érdemes tehát azzal is tisztában lenniük, hogyan kell kimutatni a könyvekben a hitel- és kölcsönügyleteket és a pénzügyi lízinget, miként kell elszámolni a kapcsolódó gazdasági eseményeket.

Egyszerűnek tűnik, mégsem az minden esetben a szabadságon lévő munkavállaló távolléti díjának meghatározása, különösen akkor, ha különféle pótlékokkal is számolni kell. Cikkünkben példákon keresztül nyújtunk ehhez segítséget.

A decemberi határidők között arra is figyelni kell, hogy 31-éig a tavalyi és a hamarosan végződő 2017-es üzleti évet érintően is nyilatkozniuk kell a CbC (Country-by-Country) jelentésben érintett hazai vállalkozásoknak, ha el akarják kerülni az adóhatóság által kiróható súlyos bírságot.

Fontos magyar áfaügyet tárgyal az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága. Az uniós főtanácsnok szerint nem ellentétes az uniós joggal az alanyi áfamentesség utólagos választásának lehetőségét kizáró magyar szabályozás.

Előreláthatóan az Európai Unió a jövő májusban hatályba lépő Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) jelenti 2018 egyik legnagyobb próbatételét a vállalatok számára annál is inkább, mivel sokszorosára nőhet a mulasztás esetén kiszabható bírság.

Hosszabb idő alatt állapítják meg a pénzbeli egészségbiztosítási ellátást 2018-tól, ha hiányosak az ehhez szükséges adatok. Cikkünkből megtudhatja, hogyan változtathatja meg az ellátást folyósító szerv a határozatát, és az hogyan támadható meg.

A decemberi VálaszAdót itt töltheti le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Zálog tevékenység

Nagy Norbert

adószakértő

Csed összegének számítása munkahelyváltás esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Egyesület végelszámolásának nyomtatványai

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs