318 találat a(z) hitel cimkére

Országos körkép: ekkora ingatlan vásárolható az átlagbérre felvett lakáshitelből Cikk

A bérek növekedése, a hitelkamatok csökkenése és az ingatlanárak növekedésének megtorpanása miatt 30 százalékkal több...

2026-ig 45 milliárd forintot biztosít a kormány az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciókhoz Cikk

A kormány az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók agráriumban és a válságkezelésben betöltött szerepére, továbbá jelentőségére figyelemmel, a gazdaság élénkítése, a válságok által okozott negatív gazdasági hatások mérséklése érdekében az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók kibővítéséről döntött – jelentette be pénteki közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, közölte az MTI.

Ingatlan-adásvétel, szja Kérdés

130 milliárd forintnyi nulla százalékos hitel kkv-k számára Cikk

A vállalkozásfejlesztés keretében a kormány a második negyedévtől 130 milliárd forintnyi, 0 százalékos hitelt biztosít a kkv-k számára a GINOP Plusz programon keresztül.

Örökölt ingatlan megszerzésével összefüggő költségek Kérdés

Csökkenhet a személyi kölcsönök kamata, a lakáshitelpiac harmada eltűnt Cikk

Tavaly a folyósított lakossági kölcsönök harmada személyi kölcsön volt; miközben a lakáshitelpiac harmada eltűnt, a személyihitel-kihelyezés meghaladta a 2022. évit. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint idén a bankok egymás közötti versenyének köszönhetően végre a személyi kölcsönök kamatai is nagyot csökkenhetnek – januárban már látszanak ennek jelei.

Jogellenesnek minősül-e az adattárolás banki adatkezelés, hitelminősítés során? Mutatjuk az EUB döntését Cikk

Az Európai Unió Bírósága (EUB) a C-634-21. számú döntésében azt vizsgálta, hogy a fennálló tartozás elengedésére vonatkozó információk meddig és hogyan kezelhetőek. Cikkünkben az ügy tanulságait mutatjuk be.

Buktatók a CSOK Plusznál, amelyekre az igénylőknek figyelniük kell Cikk

A 2024-ben induló CSOK Plusz hitel már számos pénzintézetnél elérhető, és mivel az akár 50 millió forint összegű kölcsön kamata alig fele a piaci lakáshitelek kamatszintjének, a Bankmonitor szakértői szerint óriási az érdeklődés iránta. Ugyanakkor számos feltételnek kell megfelelni az igényléshez, ezek teljesítését pedig igazolni szükséges a hitelkérelem beadását megelőzően. Egyik ilyen a legalább 2 éves társadalombiztosítási jogviszony megléte. Ehhez azonban egyelőre hiányzik az egységes formanyomtatvány, ha pedig a dokumentumról lemarad valamilyen fontos információ, akkor a bank hiánypótlást kérhet, ami meghosszabbíthatja az átfutási időt.

Megjelent a CSOK Pluszról szóló rendelet tervezete – mutatjuk a részletes feltételeket, előírásokat Cikk

2024. január 1-től érdemben átalakul a lakástámogatási rendszer. Egy új elem a CSOK Plusz jelenik meg, melyről már sokat hallhattunk, de a részletszabályokat eddig nem ismerhettük. Éjszaka azonban megjelent a tervezet, melyből számos eddig nem ismert feltétel, részletszabály kiderül – írja a Bankmonitor.hu.

MNB-tippek a fogyasztóknak Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén először készít pénzügyi fogyasztóvédelmi adventi naptárt: 24 napon át 24 pénzügyi tanácsot ad, tippet oszt meg közösségi médiafelületein; ezzel indítja el a jegybank a karácsonyi és az év végi felelős vásárlást, hitelfelvételt és digitális biztonságot támogató idei kampányát – írja honlapján az MNB.

Ijesztően nőnek a kártyahitelek: az emberek egyre nehezebben fizetik vissza tartozásaikat Cikk

A lakáshitelek és a babaváró támogatás felvétele csak enyhén nő, a személyi kölcsönöket viszont továbbra is keresi a lakosság. A kártyahitelek összege aggasztó mértékben nő, ha törlesztési problémákkal szembesülnek az ügyfelek, még több személyi kölcsönt vehetnek fel hitelkiváltásra, olvasható a Bank360.hu honlapján.

Csökkenhet a lakáshitelek kamatplafonja – bezuhant a hitelfelvétel Cikk

Hiába a lassuló inflációról érkező adatok, hatalmas meglepetésre szeptemberben visszaesett a lakossági hitelkereslet az augusztushoz képest. A BiztosDöntés.hu gyorselemzése szerint ugyanakkor a következő hetekben bizonyosan tovább csökkenhet a jelzáloghitel kamatplafon mértéke.

Illetékmentesség is kapcsolódhat a CSOK Pluszhoz Cikk

A héten bombaként robbant a CSOK Plusz: a gyermeket vállalók akár 50 millió forint támogatott hitelt is kaphatnak, melyhez jelentős tőkeelengedés is kapcsolódhat. Sőt, a lakásvásárlás 80 millió forint vételárig illetékmentes marad. Ez utóbbi döntés önmagában akár 3,2 millió forint pénzügyi előnyt jelenthet – derül ki a Bankmonitor.hu október 28-ai elemzéséből.

Akár önerő sem kell, de nem lesz kisebb a hitelteher a CSOK+ esetében Cikk

Továbbra is tervezhetnek – ráadásul a támogatásokat együtt kihasználva immár akár önerő nélkül is – a városban családot alapítani akaró fiatalok. Az első ránézésre hiperkedvező CSOK+ induláskor összességében nem kedvezőbb, mint a jelenleg még elérhető megoldás, ám a 2. és 3. gyermekek megszületésével ez változik – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

Alapkamat-csökkentés: egyes hitelek, betétek kamata most tényleg változik Cikk

Az MNB keddi kamatdöntő ülésén határozott a jegybanki alapkamat mértékéről is: az október 25-től érvényes új irányadó kamatszint 12,25%. Ez 75 bázispontos csökkenésnek felel meg. Van olyan betét, hitel, melyet ez a lépés már tényleg közvetlenül érint, de a legtöbb adós nem igazán fogja érezni a döntés hatását – írja a Bankmonitor.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Unión belüli jövedelem adózása, árfolyama II.

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Revolut

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink