Az adóhivatal megszüntetését sürgeti az USA-ban a republikánusok egy csoportja

  • adozona.hu

A republikánusok egy csoportja törvényjavaslatot készített az IRS, az adóhivatal felszámolására – írja a hvg.hu. A képviselőházban a republikánusok vannak többségben Washingtonban.

Áfát akarnak bevezetni az eddigi adórendszer helyett a republikánusok, akiket feldühített, hogy a demokraták megerősítették az IRS jogosítványait, mert le akarják vadászni Donald Trumpot, aki gyakran dicsekedett azzal, hogy 16 éve nem fizet személyi jövedelemadót.

Az IRS megszüntetésének egyelőre még nincs többsége a republikánusok között sem a képviselőházban, de egy másik törvényjavaslat már átment az adóhivatalról. Ez visszavonja az IRS-től azt a 80 millió dollárt, melyet az akkor még demokrata többségű képviselőház megszavazott nekik. Ebből a 80 millió dollárból 87 ezer embert toborozhat az adóhivatal.

A két republikánus törvényjavaslatnak nincs túlságosan nagy esélye a sikerre, mert a szenátusban a demokratáké a többség. Annyit azonban a republikánusok elértek már Washingtonban, hogy meggyengítették az adóhivatalt, melynek költségvetése 15 százalékkal csökkent az elmúlt évtizedben. A demokraták épp azért szavaztak meg 80 millió dollár pluszt az IRS-nek, hogy megállítsák a negatív folyamatokat, és megerősítsék az adóhivatalt.

További részletek a hvg.hu írásában arról, hogy mi történhet az adóhivatallal.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

2023 HIPA

Szipszer Tamás

adószakértő

Főfoglalkozású átalányadózóból katás

Szipszer Tamás

adószakértő

Osztalékfizetés katából visszatért bt.

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs