260 találat a(z) USA cimkére

Heti PénzPiac 5. hét – Kamatdöntések, leminősítés ellenére izmos forint Cikk

A Global Tax-Office Kft. heti pénzpiaci összefoglalója az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit tartalmazza, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

USA-ba távmunka Kérdés

Az adóhivatal megszüntetését sürgeti az USA-ban a republikánusok egy csoportja Cikk

A republikánusok egy csoportja törvényjavaslatot készített az IRS, az adóhivatal felszámolására – írja a hvg.hu. A képviselőházban a republikánusok vannak többségben Washingtonban.

NAV-tájékoztató amerikai székhelyű multicégek jelentéstételéről Cikk

Átmenetileg spontán információcsereként valósul meg az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország között 2022 végén született közös nyilatkozat alapján a multinacionális vállalatcsoportok 2021-ben kezdődő pénzügyi évekre vonatkozó országonkénti (CbC) jelentéseinek cseréje – közölte a Pénzügyminisztérium és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közös tájékoztatójukban.

A recesszió veszélye fenyegeti a világgazdaságot 2023-ban Cikk

Vészesen közel kerülhet a világgazdaság a recesszióhoz 2023-ban, miután a világ vezető gazdaságai egyszerre szembesülnek a növekedés lassulásával – figyelmeztetett a Világbank ma megjelent éves jelentésében.

18 ezer munkahelyet szüntet meg az Amazon Cikk

Az Amazon.com Inc., a világ legnagyobb online kiskereskedője globálisan 18 ezer munkahelyet szüntet meg a kedvezőtlen gazdasági helyzetre hivatkozva – jelentette be a cég csütörtökön. A most bejelentett létszámcsökkentés az eddigi legnagyobb az amerikai technológiai szektoron belül.

USA-ból kapott értékesítési jutalék Kérdés

Távmunka az USA-ban Kérdés

3,7 milliárd dollár büntetést kapott az USA egyik legnagyobb kereskedelmi bankja Cikk

Ügyfeleinek megkárosítása miatt 3,7 milliárd dollár (mintegy 14 500 milliárd forint) büntetést és kártérítést kell fizetnie az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb kereskedelmi bankjának, a Wells Fargónak.

A stagnálás mellett néhány országban újra megjelenhet az egyenletes gazdasági növekedés Cikk

Stagnálhat a gazdasági visszaesés, a monetáris politikát pedig hosszan tartó szigor jellemezheti 2023-ban – derül ki az iBanFirst nemzetközi tranzakciókra szakosodott fintech vállalat összefoglalójából.

Együttműködési programot indított az energiaellátás biztosítására a brit és az amerikai kormány Cikk

Átfogó együttműködési programot indított az energiaellátás biztosítására a brit és az amerikai kormány. A kezdeményezést, amelynek keretében az Egyesült Államok már jövőre jelentősen megemelt mennyiségű cseppfolyósított földgázt (LNG) szállít Nagy-Britanniának, Rishi Sunak brit miniszterelnök és Joe Biden amerikai elnök jelentette be szerdai közös nyilatkozatában.

Adócsalás vádjában bűnösnek találták Donald Trump két cégét Cikk

Adócsalás, valamint üzleti adatok éveken át tartó meghamisítása vádjában bűnösnek talált egy New York-i esküdtszék kedden két, Donald Trump volt amerikai elnökhöz köthető vállalatot. Donald Trump szerint a cége elleni eljárás politikailag motivált "boszorkányüldözés".

Így védekezne az EU az USA szubvenciókkal szemben Cikk

Az amerikai szubvenciókkal szemben egy európai uniós szuverenitási alap létrehozását szorgalmazta az európai ipari projektek támogatására Thierry Breton belső piacért felelős európai uniós biztos egy vasárnap megjelent francia lapinterjúban.

Vita az EU és az USA között az amerikai állami támogatások miatt Cikk

Az Európai Unió a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) fordulhat Washington protekcionista intézkedései, az autóipart is jelentősen érintő amerikai állami támogatás miatt – jelentette be Thierry Breton belső piacért felelős európai uniós biztos Brüsszelben, az euróövezet pénzügyminisztereit tömörítő eurócsoport ülését megelőzően.

USA távmunka Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

SZÉP-kártya-juttatás ügyvezetőnek

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Tartós bérlet elszámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Adószámos magánszemély számlaadási kötelezettsége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs