91 találat a(z) társadalombiztosítás cimkére

Lehet, hogy még fizetniük is kell a sztrájkoló pedagógusoknak? Cikk

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) felszólítja a Magyar Államkincstár vezetőjét, vonja vissza tájékoztató levelét, amelyben arról értesítette az érintetteket, hogy a pedagógussztrájk napjára a társadalombiztosítási ellátásuk szünetelt.

A1-es nyomtatvány – melyik uniós ország tb-jét kell alkalmazni? Cikk

Kiküldetés, több uniós tagállamban folytatott tevékenység esetén melyik ország társadalombiztosítási szabályait kell alkalmazni? Mikor kell kiadni az úgynevezett A1-es nyomtatványt, mit igazol az, továbbá hogyan kell igényelni? Összefoglaltuk.

Letölthető Válaszadó adózási szaklapok 2016 Cikk

Válaszadó digitális kiadványainkat kizárólag előfizetőink olvashatják.

Magyar-amerikai tb egyezmény Cikk

Kihirdették a szociális biztonságot érintő amerikai-magyar egyezményt.

Bosszantó szabályozási hiányosságok a tb-ben Cikk

Az adózók gyakran bosszankodnak a zsebbevágó, illetve több papírmunkát eredményező jogszabály-módosítások miatt. Legalább ekkora méreg, ha hiányos a szabályozás, ez ugyanis nehezíti a törvények gyakorlati alkalmazását és elbizonytalanítja az adózókat. Összeszedtük, hogy mi hiányzik a Tbj.-ből.

Így nőnek az egyéni és társas vállalkozók tb-terhei Cikk

Bár első ránézésre minimális változtatás látszik a társadalombiztosítási szabályokon az adócsomagban, az egyéni és társas vállalkozók nem ússzák meg tehernövekedés nélkül a 2015-ös évet sem. Kevesebb lesz viszont a papírmunka.

Szolgálati időről folyt a per, a Kúria tett pontot az ügy végére Cikk

Szolgálati időről vitázott a társadalombiztosítás szerveivel az ügyfél, aki a számára kedvezőtlen határozatot a munkaügyi bíróság elé vitte. Az eset végül a Kúrián kötött ki.

Így kap nyugdíjat az ukrán állampolgár, ha Magyarországon él Cikk

Az ukrán-orosz konfliktus miatt a szokásosnál is többeket foglalkoztat, hogy miként kaphatnak nyugdíjat, orvosi ellátást az Ukrajnából Magyarországra érkező, de Magyarországon nem biztosított ukrán állampolgárok.

Külföldi hallgató magyarországi gyakorlaton Kérdés

Kedves Szakértő! Egy németországi egyetem német állampolgárságú hallgatója szeretne gyakorlatszerzés céljából Magyarországon 5-6 hónap időtartamban dolgozni, a gyakorlatot nem az iskola írja elő. Kétféle megoldásban gondolkoduk, egyrészt hogy kötünk vele egy munkaszerződést és minden bért és juttatást mint munkavállalónak fizetjük, vagy az anyavállalatunknál lenne szerződése és a bérét is onnan kapná, nálunk pedig kiküldetésben lenne. A kérdésem ezzel kapcsolatosan, hogy milyen bejelentési kötelezettségünk van, illetve hogyan lesz a biztositása ezen esetekben.

Szeretne véleményvezér lenni? Most itt az esély Cikk

Adózási, számviteli, munkaügyi, illetve társadalombiztosítási területen dolgozó előfizetőink vagy volt előfizetőink jelentkezését várjuk egy kötetlen beszélgetésre, amelyen szeretnénk felmérni az Adózónával kapcsolatos tapasztalataikat. Jelentkezzen most: [email protected]

Társadalombiztosítás Szlovéniában Cikk

Milyen egészségügyi ellátásra számíthatnak a szlovénok vagy az ott dolgozó magyarok? Mennyi a nyugdíjkorhatár? Bemutatjuk a szlovén társadalombiztosítási rendszer főbb jellemzőit.

Megjelent a márciusi Válaszadó Cikk

Gyakori, hogy egy vállalkozó több lábon áll: van munkaviszonya, mellette egyéni vagy társas vállalkozó, egyetemi tanulmányok vagy nyugdíj mellett működtet valamilyen vállalkozást. Az adózás és a társadalombiztosítás jogrendszere bonyolult szabályokban foglalja össze, hogy az ilyen kombinációkban melyik jogviszonyban mennyi a járulékköteles jövedelem, és mennyi közterhet kell fizetni. A mostani Válaszadóban azzal leszünk Előfizetőink segítségére, hogy jól áttekinthető, hasznos táblázatban összegeztük a különböző életszituációkban adódó kötelezettségeket.

Írországban dolgozna? Ilyen tb-re készüljön! Cikk

Az EU-s tagállamok társadalombiztosítását bemutató cikksorozatunkat ezúttal Írország tb-rendszerének bemutatásával folytatjuk. Írországban a társadalombiztosítást járulék- és adóbevételekből finanszírozzák.

Ez a büntetése az álfoglalkoztatónak Cikk

A szívességi bejelentés időtlen idők óta gyakorlat Magyarországon, jóllehet a társadalombiztosítási jogszabályok hol tiltották, hol pedig szankcionálták ezt. Bemutatjuk, jelenleg milyen következményekkel jár, ha fény derül az álfoglalkoztatásra.

Winkler Róbert, társadalombiztosítási szakember Cikk

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdaságban felhasznált gázolaj

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Erdő többlethasználati megállapodás

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Árfolyam beszerzéskor

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close