222 találat a(z) munkahely cimkére

Beleégett a magyarokba a tavalyi infláció, de a fizetésemelési követeléseket a gazdaság nem bírja el Cikk

A bértárgyalásokon a kollektív fellépésnek van súlya, az egyéni érdekérvényesítés lehetőségei szerények. Arra is van példa, hogy teljes egészében elmarad idén a béremelés – írja a nepszava.hu.

Szerdától lehet jelentkezni a munkahelyi generációváltást segítő programra Cikk

Szerdától lehet jelentkezni a munkahelyi generációváltást elősegítő programra, ennek keretében bérkiegészítésre pályázhatnak azok a cégek, amelyek biztosítani szeretnék a munkatapasztalatok átadását a nyugdíj előtt álló dolgozók és a pályakezdő fiatalok között – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1-en szerdán.

K&H: sok fiatalnak hiányzik a munkahelyi megbecsültség Cikk

A dolgozó fiatalok fele, 51 százaléka érzi biztosnak a munkahelyét, mindössze 11 százalékuk mondta bizonytalannak az állását – állapította meg a K&H ifjúsági index felmérés a harmadik negyedévben. Az elmúlt fél évtized a dolgozó magyar fiatalok munkahelyeinek stabilitásában romlást hozott, miközben munkahelyi megbecsültségük nagyjából változatlan maradt, bár az idén hullámzó eredmények születtek.

210 milliárd forintos Hankook beruházás, 450 új munkahely Rácalmáson Cikk

A Hankook Tire nagyjából 210 milliárd forintos beruházással 450 új munkahelyet hoz létre Rácalmáson, ahol a dél-koreai vállalat kifejezetten tehergépkocsikhoz és autóbuszokhoz fog abroncsokat gyártani – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bakuban.

Rosszabbul él a magyarországi munkavállalók kétharmada Cikk

A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 48 százaléka elégedetlen a fizetésével. 62 százalékuk érzékel idén romlást anyagi helyzetében, és 53 százaléknyian érzik úgy, hogy tavalyhoz képest beszűkültek a munkaerőpiaci lehetőségeik – derült ki a Trenkwalder szeptember végén lefolytatott munkaerőpiaci kutatásából.

Áfacsalás, be nem vallott szja és járulékok Cikk

Nyomozás indult egy vállalkozásnál, amely félmilliárd forintos értékben számlázott más cégeknek, ám nem fizetett járulékot, áfát – tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményben az MTI-vel csütörtökön.

A FIFA száz munkahelyet elköltöztet Zürichből Cikk

Mintegy száz munkahelyet Zürichből Miamiba költöztet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

Létszámbővítést tervez a magyarországi cégek harmada Cikk

A növekedési adatok kedvezőtlen alakulása ellenére 2023 utolsó negyedévében a hazai munkáltatók 31 százaléka tervezi bővíteni jelenlegi munkaerőkeretét, miközben csökkentést 19 százalékuk tervez. Átlag feletti mértékben várható munkaerő-felvétel az alapanyag- és feldolgozóiparban, a pénzügyi és ingatlanpiaci cégeknél, az energetika és közmű, valamint az IT szegmenesekben is – derül ki a Manpower Magyarország ma közzétett Munkaerőpiaci Előrejelzéséből.

Nem használhatnak külföldi márkájú készülékeket a munkahelyükön a kínai hivatalnokok Cikk

Kína elrendelte, hogy a központi kormányzati szervek tisztviselői ne használjanak iPhonokat és más külföldi márkájú készülékeket a munkahelyükön – jelentette a The Wall Street Journal című amerikai lap az ügyet ismerő személyekre hivatkozva szerdán.

Milyen jogai vannak a kismamának a várandóssága alatt a munkahelyén? Cikk

Sok kismama vár a várandósság bejelentésétől a munkahelyén, mondván félnek a kirúgástól annak ellenére, hogy felmondási védelem illeti meg őket. Nehezen jutnak el a kötelező vizsgálatokra, szabadságokat használnak el, táppénzre mennek, túlóráznak helyette. Sokan folytatják a fizikailag is akár megterhelő munkát, mert táppénzre nem akarnak menni, kell a havi bér, a munkáltató azonban nem veszi figyelembe a kötelezettségeit. A várandós kismama védelmére több olyan jogszabály vonatkozik, amit munkáltatóként be kell tartani. Cikkünkben ezeket az előírásokat mutatjuk be.

Mesterséges intelligencia: inkább segít munkahelyeket létrehozni, mintsem tönkretenné a már meglévőket Cikk

A ChatGPT robot novemberi megjelenése, amely forradalmasította a mesterséges intelligencia felhasználását, egyszersmind aggodalmakat is keltett a munka világának átalakulását, illetve a foglalkoztatásra gyakorolt hatását illetően. Az ENSZ Munkaügyi Szervezetének (ILO) a mesterséges intelligencia ezen alkalmazásait vizsgáló új tanulmánya azonban arra a következtetésre jutott, hogy a munkahelyek és az iparágak többsége csak részlegesen van kitéve az automatizálásnak.

Munkába járás, vagy üzleti út? Kérdés

Eltett a munkahelyén két pénzes tasakot, sikkasztás miatt kell felelnie Cikk

A balatonfüredi nyomozók a napokban zárták le az ügyben folytatott vizsgálatot – közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

K&H: kisebbségben vannak az elismert fiatalok Cikk

A dolgozó huszonévesek mindössze harmada érzi azt, hogy megbecsülik a munkahelyén. Továbbra is kisebbségben vannak azok a dolgozó fiatalok, akik úgy érzik, megbecsülik a munkájukat – derül ki a K&H ifjúsági indexből, amely a 19-29 éves korosztály állásban lévő tagjainak helyzetét vizsgálta. A megkérdezettek 52 százaléka stabilnak érzi a munkahelyét, 14 százalékuk azonban úgy látja, nem igazán biztos az állása.

Szakképzési munkaszerződéssel foglalkoztatott tanuló Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Beruházási kedvezmény

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Áfa levonhatóságának elévülése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31