185 találat a(z) munkahely cimkére

Kirúgtak, mikor jár 5 havi bér végkielégítésként? Kérdés

Érdeklődnék jövőre 20 éves dolgozó leszek a cégnél, ha elküldenek jövőre, kapok végkielégítést?

Enékül megvonhatja a műszakpótlékot a munkáltató Kérdés

Mikor járéjszakai, mikor délutáni műszakpótlék? Mit tegyek, hogy a munkáltató szerint nem jár? Olvasói kérdésre Viszló László, az Adózóna munkajogi szakértője válaszol.

Munkaügyi szabályok, amelyek év végétől lesznek hatályosak Cikk

Változtak a munkaerőkölcsönzésre és az iskolaszövetkezeti munkára vonatkozó szabályok. A teljesség igénye nélkül kiemeltünk néhányat.

Hat havi bérét bukhatja a dolgozó, ha kárt okoz a cégének Cikk

Az eddigi szabályozást indokolatlannak tartja az előterjesztő, azaz kiiktatja a jelenlegi korlátokat. Megfelelő magyarázatot azonban nem ad. Csak valószínűsíteni lehet, hogy a munkavállalói jogok szisztematikus szűkítésének logikájából kiindulva tesz javaslatot a kártérítési felelősség parttalan kiterjesztésére.

Meg lehet-e szabadulni a gyedről visszatérő kismamától? Kérdés

A munkáltató nem tudja továbbfoglalkoztatni a gyedről visszatérni szándékozó anyukát. Megszabadulhat-e tőle jogszerűen? Olvasói kérdésre Viszló László, az Adózóna munkajogi szakértője válaszol.

Gyeden lévő kismama: jár-e a felmondási védelem és egyéb juttatások? Cikk

Milyen juttatjokra jogosult a gyeden lévő kismama, akinek felszámolják a cégét? Olvasói kérdésre Viszló László, az Adózóna munkajogásza válaszol.

Korengedményes nyugdíj: egy feltétellel az is elmehet, aki nem jogosult rá idén Cikk

Nem lenne jogosult korengedményes nyugdíjra még 2011-ben, de ha egy feltételnek megfelel, akkor mégis elmehet nyugdíjba? Mi ez a feltétel? Olvasói kérdésre Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Eddig ismeretlen szabályok az új Munka törvénykönyvében Cikk

A kormány nem hivatalos, új Munka törvénykönyv-tervezete több olyan újdonságot is tartalmaz, ami az eddigi munkajogi szabályzásban ismeretlen volt. Bevezeti az úgynevezett „munkavégzés behívás alapján” jogintézményét. Mi vár a munkavállalókra?

Tgyás, gyed: amikor egyikre sem vagyunk jogosultak Kérdés

Előfordulhat, hogy hiába vállalunk két gyereket, se gyest se tgyás nem jár nekünk. melyik ez az eset? Olvasói kérdésre Viszló László, az Adózóna munkajogi szakértője válaszol.

Gyed 3 gyerek után: mikor jár az apának? Cikk

Jogosult-e gyedre a vállalkozó apuka, ha az anyának vissza kell mennie dolgozni? Olvasói kérdésre Széles Imre, az Adózóna tb-szakértője válaszol.

A munkáltató diktálhat, a dolgozónak tűrnie kell Cikk

Az új Munka törvénykönyvének közelmúltban megjelent szövegtervezete megdöbbenést és felháborodást keltett a bérből és fizetésből élők széles körében. A tervezetet készítő jogászcsoport szerint sokan hisztérikusan reagáltak az általuk készített anyagra, egyébként pedig - véleményük szerint - a versenyképesség erősítése felülír minden egyéb szempontot.

Munka gyed alatt: mire kötelezhető a munkáltató? Cikk

Milyen feltételekkel köteles a munkáltató alkalmazottját foglalkoztatni, ha a munkavállaló éppen gyeden van? Olvasói kérdésre Viszló László, az Adózóna munkajogi szakértője válaszol.

Ha a dolgozó táppénzre ment, a munkáltató "tehetetlen" Cikk

Mit tehet az a munkaadó, akinek munkavállalója folyamatosan táppénzen van? Olvasói kérdésre Viszló lászló, az Adózóna munkajogi szakértője válaszol

Jön az új Munka törvénykönyve: viszlát szakszervezeti jogok és munkavállalói védelem Cikk

Az új Munka Törvénykönyvében felszámolnák a szakszervezetek egyik leghatékonyabb eszközét a munkáltatói jogsértésekkel szemben. A munkavállalók ezáltal kiszolgáltatottabbak lennének, mint eddig.

Közös megegyezés: van megoldás, ha nem utalják, ami jár Cikk

Mit tehet a munkavállaló, ha három hónapja tartozik a bérével a munkáltató, akivel közös megegyezéssel szüntette meg a munkaviszonyát? Olvasói kérdésre Viszló László, az Adózóna munkajogi szakértője válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Import láncügylet az Egyesült Királyságból?

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó foglalkoztatása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs