73 találat a(z) műszakpótlék cimkére

Bérpótlék Kérdés

Műszakpótlék Kérdés

Műszakpótlék Kérdés

Tisztelt Adózóna! A gyárban a koronavírus miatt kialakult helyzet következtében két műszakra válik az üzem egyik fele. Eddig mindenki 06.00-14:00-ig dolgozott, 2020. 03. 18-ától az üzem egyik fele 06:00-14.00-ig fog dolgozni, a másik fele 14:00-22.00-ig. Az a kérdésem, hogy márciusra jár-e a műszakpótlék, illetve, hogy hogyan jár? Köszönöm, üdvözlettel, Nagy Adrienn

Éjszakai műszak pótlékai Kérdés

Vagyonőrzéssel foglalkozó cég takarítókat is foglalkoztat. A takarítók munkaideje állandó éjszaka 22-6 óráig szól. Milyen pótlékokat kell a bérük után fizetni?

Munkaszüneti nap kifizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 48 főt alkalmazó kft. napi 12 órás foglalkoztatásban dolgoztatja a munkavállalóit, 3 nap munka (6:00-18:00 és 18:00-06:00), 3 nap pihenő megosztásban, folyamatos munkarendben, évi 8 nap kötelező szabadsággal (pl. 12.24-e, 12.31-e). A kérdésem a munkaszüneti napra eső díjazással függ össze. Vannak dolgozók, akiknek a kötelező ünnepnapok a pihenőnapjukra esnek, tehát egyébként sem dolgoznának. Nekik kötelező-e ünnepi pótlékot fizetni, ha igen, milyen mértékben? 12 órára vagy 8 órára eső pótlékot? Azon dolgozóknak, akiknek egyébként a műszakjukba esne az ünnepnap, és dolgozniuk kellene, de a kötelező phenőnap elrendelése miatt nem dolgoznak, kell-e, és ha igen, milyen mértékben kell fizetni az ünnepi pótlékot? 8 órára esőt vagy 12 órára esőt? Jár-e műszakpótlék és vasárnapi pótlék arra az esetre, ha épp 18:00 óra utáni a beosztásuk, és az épp vasárnapra is esik ez a nap? Válaszát köszönöm!

Távolléti díj: példákon keresztül mutatjuk, hogyan kell kiszámítani Cikk

A munkavállalót számos esetben illeti meg távolléti díj: ha szabadságon van, ha a betegszabadságát tölti, ebben „mérjük” a végkielégítést, a munkaidő-kedvezmény és a munkavégzés alóli felmentés tartamára is ezen díjazás jár.

Öt fontos tudnivaló a bérpótlékokról Cikk

A munkaerő-hiány miatt egyre gyakoribb a dolgozók fokozott, illetve rendszertelen igénybevétele, amit a munkáltatónak jellemzően kompenzálnia kell. Érdemes így áttekinteni a bérpótlékfizetéshez kapcsolódó legfontosabb törvényi szabályokat, gyakori tévedéseket, félreértéseket.

Délutáni műszakpótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egészségügyi szolgáltató kétműszakos munkarendben foglalkoztatott közalkalmazottai tekintetében a 2003. évi LXXXIV. törvény 14/B §-a alapján a 14-22 óra közötti munkavégzés idejére 15%-os műszakpótlék fizetendő. Kérdésünk: a 7-15 óráig tartó délelőtti műszak tekintetében a 14-15 órai egyórás időtartamra kell-e délutáni műszakpótlékot fizetni? A délutáni műszak 14-20 óráig tart, itt a műszakpótlék elszámolásra kerül. Várjuk szíves véleményüket. Köszönettel: Jeneiné Faragó Anna

Műszakpótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mindig elbizonytalanodom a pótlékok számfejtésénél – abban esetben, ha valaki éjszaka dolgozik, megkapja az éjszakai pótlékot, de mondjuk éjfél után reggel 6 óra már munkaszüneti napra esik. Például csütörtök 22 órától péntek reggel 6 óráig dolgozik. és péntek az nagypéntek, vagy ugyanez pünkösdhétfőnél. Ilyen esetekben csak az éjszakai pótlék jár a 8 órára, vagy jár a munkaszüneti pótlék is? Köszönettel: Ildikó

Megjelent a decemberi VálaszAdó Cikk

Több hónapig tartó huzavona után körvonalazódtak az egyes adótörvények főbb jövő évi változásai, noha a korábbi évek gyakorlatát tekintve korántsem jelenthető ki, hogy az őszi adócsomagban elfogadott módosítások már a végleges szabályokat tartalmazzák, hiszen évről évre fel-felbukkannak az év végi egyéb, költségvetési tárgyú törvényjavaslatokban adószabályokat érintő változtatások is.

Műszakpótlék: fontos, iránymutató döntés a Kúriától Cikk

A műszakpótlékra jogosultság megítélése számos munkáltató számára okoz nehézséget. A Kúria a napokban közzétett Mfv.III.10.206/2018/4. számú ügyben ennek feltételeiről hozott a munkáltatók számára iránymutató döntést, amellyel teljesen máshogy értelmezte, mikor jár műszakpótlék a munkavállalóknak, mint ahogy arról az első- és másodfokú bíróságok ítélkeztek.

Műszakpótlék osztott munkaidőre Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ön szerint jár-e műszakpótlék a 18-19 óra közti időre a munkavállalónak, aki osztott munkaidőben dolgozik? Rendszeresen változik-e esetében a napi munkaidő kezdete? Munkaideje hétfőtől péntekig 06-10-ig és 15-19-ig tart. Előre is köszönöm válaszát.

Műszakpótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy éjjel-nappal nyitvatartó gyrosbüfében az alkalmazottak 2 havi munkaidőkeretben 12 órás munkaidőben dolgoznak a következőképpen: a dolgozók egyik fele 2 napig 08-20 óráig, 2 nap szünet, a dolgozók másik fele 2 napig 20-08 óráig, 2 nap szünet. Milyen mértékű műszakpótlékot kell bérszámfejteni? A szabadságot 8 óra vagy 12 óra alapulvételével számoljam? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Jakab Zsoltné

Bérpótlék alkalmi és idénymunkásoknak? Cikk

Egyszerűsített foglalkoztatott munkavállalónak kell pótlékot fizetni, ha reggel 7-től másnap reggel 7-ig dolgozik? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

30%-os műszakpótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Műszakpótlékkal kapcsolatban érdeklődöm. Van egy dolgozó, aki hetente váltakozó munkaidőben kezd. Munkaidőkeretben dolgozik, élelmiszerbolti eladó (van vasárnapi munkavégzés is, ünnepnapi is, nem csak hétköznap dolgozik). A beosztás: 7:00-15:00 13:00-21:00. A januári hónap a következő: Kezd 10 napot 7-kor, 12 napot 13-órakor. A legkorábbi és legkésőbbi kezdés, illetve az 1/3 eltérés úgy ítélem meg, hogy teljesül. Ez alapján megilleti a dolgozót a 30%-os műszakpótlék a 18:00 utáni időre, jól gondolom?Vasárnapi pótlék jár-e a dolgozónak? Hallott-e ön olyan információról, miszerint,ha egy munkaszerződésben előre meg van határozva a munkaidő-beosztása a dolgozónak, akkor ezáltal mentesül a munkáltató a 30%-os műszakpótlék-fizetési kötelezettsége alól? Köszönöm előre is a válaszát/segítségét. Varga Zsanett

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Minimum járulék

Széles Imre

tb-szakértő

Közhasznú nonprofit kft. beszámoló típus

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyszerűsített végelszámolásnál érvényes határidők

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close