156 találat a(z) mérleg cimkére

Típushibák beszámolókészítésnél Cikk

A szűkös belső erőforrások miatt előfordulhat, hogy a cég nem tudja időre elkészíteni beszámolóját, amivel azt kockáztatja, hogy felfüggesztik az adószámát. Mindeközben a vezetőség sem jut időben az üzleti döntésekhez szükséges hiteles információkhoz, írja a napi.hu.

A civil szervezetek beszámolási, nyilvántartási kötelezettsége Cikk

Noha 2012-től lépett életbe az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény, a módosítás már az előző évet érintő beszámoló kapcsán is tartalmaz olyan rendelkezéseket (például a 2011. évi beszámoló letétbe helyezése), amelyek miatt ennek összefüggései már az előző évre is kihatnak.

Május 31: utolsó határidő, négy feladat Cikk

A magyar vállalkozások számára az éves társasági adóbevallás teljesítésének kötelezettsége az egyik legfontosabb határidő az évben. A bevalláson túl azonban május 31-e a végső határideje három másik céges kötelezettségnek.

Közelgő határidő: idén már szankcionál a NAV Cikk

Közeleg a május 31-i határidő, amikor a cégeknek be kell nyújtaniuk az éves beszámolóikat. Az a cég, amelyik nem teszi közzé mérlegét a szükséges mellékletekkel a megadott határidőig, bírságra és adószáma felfüggesztésére számíthat. Mit érdemes még észben tartaniuk a cégvezetőknek? Összefoglaltuk.

Új szakértői blog az adózásról Cikk

Nyilvános blogot indít az RSM DTM , ahol főként pénzügyi- és adó témákkal kapcsolatban osztja meg véleményét olvasóival.

Jövőre kötelező lehet a mérleg elektronikus benyújtása Cikk

A Pénzügyminisztérium (PM) tervei szerint január 1-től kötelező lesz a társaságok mérlegének elektronikus úton történő benyújtása - tudta meg a Napi Gazdaság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Vendéglátás számlázása EU-ba

Nagy Norbert

adószakértő

Zárt végű pénzügyi lízing felmondása

Nagy Norbert

adószakértő

Számlaadás helyett nyugta kiállítása

Kelemen László

adószakértő, jogász

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X