167 találat a(z) mérleg cimkére

Végelszámolásból működő társaság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. elhatározta, hogy befejezi a működését, és 2014. április 1-jétől végelszámol. Időközben a tagok mégis úgy döntöttek, hogy nem szűnnek meg, folytatják a tevékenységüket. Így a végelszámolás 04. 01-től 05. 31-ig tartott. 06. 01-től visszamentek működő társasággá. 01. 01-től 03. 31-ig beadtuk a végelszámolás előtti időszakra a bevallásokat. Kérdésem: a végelszámolás időszaka alatt (04. 01-05. 31.) milyen bevallásokat kell beadni? Év végén a 2013. évi mérleg, társasági adó kezdő időszaka milyen dátum lesz? Köszönettel: Fidler Gáborné

Nézze át a főkönyvet! Még javíthatók a könyvelési típushibák Cikk

A 2013-as mérlegek beadása előtt érdemes áttekinteni a főkönyvet, hogy megfelelő helyre kerültek-e az egyéb ráfordítás és egyéb bevétel kategóriába tartozó tételek, így különösen a továbbszámlázott büntetések, bírságok, az áthárított építmény- és telekadók, illetve az előző évi hibák – mutat rá a MAZARS. A vezető könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint egyúttal azt is érdemes ellenőrizni, hogy ezeket adózási szempontból is a szabályoknak megfelelően kezeltük-e.

Végelszámolást záró számviteli beszámoló és mérleg Kérdés

Gyakorlati kérdéseim vannak: A záró számviteli beszámolót a végelszámolás utolsó napjával adjuk le, de hogy szerepel benne a visszaigénylendő áfa? Ezután elkészítjük a vagyonfelosztási javaslatot. A végelszámolás zárómérlegét milyen dátummal kell leadni, hiszen közte van a vagyonfelosztás, és vissza kell érnie a visszaigényelt áfának is, valamint a bankszámlát sem lehet megszüntetni, ott is vannak költségek.

Könyvelési bakikat okozó hiányos dokumentumok Cikk

Cikksorozatom befejező részében – az éves beszámoló készítésének ürügyén - a mérleg forrás oldalát érintő könyvelési hibákra hívom fel a figyelmet.

Kényszertörlés - mérleg nélkül Kérdés

Erdőbirtokossági társulat valamennyi választott képviseletre jogosult tagja elhalálozott 2011-2012-ben. A társulati elnök évközi megbetegedése miatt gazdasági tevékenység nem volt. A 1229 sz. bevallás leadásra került, azonban az évzáró mérleg nem, mert a bankszámla felett az elhalálozott elnökön kívül más nem rendelkezett, így a közzétételi költség megfizetésére nem volt lehetőség, a mérleg jóváhagyására szolgáló közgyűlés összehívására illetékes személy nem volt. Mit lehet ilyen esetben tenni? (A társulat tagjai közül a mai napig sem választott elnököt, illetve képviseletére jogosult személyt.)

Beszámoló önrevíziója Kérdés

Ha több évet érintő önrevízióról van szó, akkor hogy kell a három oszlopos mérleget megcsinálni? Minden évre csinálok egy három oszlopos mérleget, ahol hiba van, vagy mivel most tártam fel a hibát a 2012-es mérleget csinálom három oszloposra és ez tartalmazza az összes hibát?

Osztalékelőleg Kérdés

Tisztelt Szakértő!Kérem szíves válaszát az alábbi kérdésre.2012. január 1-től lehetőség van arra, hogy osztalékelőleg fizetésére tekintettel készített közbenső mérleg adatait 6 hónapig felhasználhassuk. Zártkörű részvényársaságunk 2012. szeptember 30.-i fordulónapra készített közbenső mérleget. (Az osztalékelőleg fizetésének egyéb előírásai teljesülnek.) Ezen közbenső mérleg alapján fizethető-e osztalékelőleg 2013-ban arra az időszakra ami 2013. jan.1-től a 2012-es év beszámolójának elfogadásáig terjed?A Gt. előírásai szerint két egymást követő év beszámolója közötti időszakban fizethető osztalékelőleg (sehol sem írja, hogy év végét kell zárónapnak tekintetni, ill. azt a fordulatot, hogy a tárgyévben fizethető osztalékelőleg!), a számviteli törvény pedig asaját tőkére vonatkozóan tartalmaz előírásokat. Hol található aza jogszabályi hivatkozás, amely alapján nem húzódhat át az osztalékelőleg fizetés a következő évre, ill. nem húzódhat át?Várom válaszukat, üdvözlettel:Merckléné Pósa Judit

KIVA - pénzforgalmi szemléletű mérleg Kérdés

A KIVA-val kapcsolatosan kérek részletes magyarázatot, a pénforgalmi eredmény után fizetendő a 16 %-os SZJA, de mérleget kell készíteni? Hogyan marad a számviteli tv hatálya alatt pénzforgalmi szemlélettel? Pénzforgalmi szemléletű mérleg?

Cégátalakulás után zárómérleg módosítás Kérdés

2012. október 30-ai fordulónappal egy bt. kft.-vé alakult. Ennek során a bt. megszűnt (cégbírósági nyilvántartás szerint átalakulás miatt), törölték az adószámát és a cégjegyzék számát is. A fordulónappal egy új kft. került bejegyzésre, amely teljes körű jogutódja a bt.-nek, új adószámmal és cégjegyzékszámmal. A cég most szeretné újra közzétenni a 2011-es zárómérlegét, mert olyan tények merültek fel, ami miatt szükséges módosítani a zárómérleget. Technikailag hogyan lehet módosítani egy törölt cég zárómérlegét, illetve hogyan lehet ezt a NAV részére benyújtani, hiszen mind a cégjegyzékszám, mind az adószám megszűnt. Milyen hatással lesz ez az átalakulási mérlegre, illetve ezt technikailag hogyan kell végrehajtani?

Az árfolyamveszteség és a számviteli problémák: haladékot kaphatnak a cégek Cikk

Több olyan új intézkedés is várható a közeljövőben, amely a válság nyomán tömegesen jelentkező tőkeproblémák kezelésében jelenthet könnyebbséget a hazai vállalkozások számára. A cégeknél az elmúlt években sok esetben számviteli okokra visszavezethetően keletkezett tőkehiány, annak ellenére, hogy az érintett vállalkozások üzleti modellje megfelelően működik. Amennyiben a törvénymódosítások életbe lépnek, a vállalatok haladékot kaphatnak tőkehelyzetük rendezésére, ám ha el akarják kerülni a súlyos szankciókat, belátható időn belül mindenképpen cselekedniük kell.

Mi derül ki a BKV mérlegéből? Cikk

A Fővárosi Önkormányzatnak pénzre van szüksége. Dugódíj, hídpénz, vagy más elnevezés, teljesen mindegy. Az új adó bevezetésének indoka a BKV Zrt. (BKV) hosszú távú finanszírozásának biztosítása. Átnéztük a cég mérlegét.

Típushibák beszámolókészítésnél Cikk

A szűkös belső erőforrások miatt előfordulhat, hogy a cég nem tudja időre elkészíteni beszámolóját, amivel azt kockáztatja, hogy felfüggesztik az adószámát. Mindeközben a vezetőség sem jut időben az üzleti döntésekhez szükséges hiteles információkhoz, írja a napi.hu.

A civil szervezetek beszámolási, nyilvántartási kötelezettsége Cikk

Noha 2012-től lépett életbe az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény, a módosítás már az előző évet érintő beszámoló kapcsán is tartalmaz olyan rendelkezéseket (például a 2011. évi beszámoló letétbe helyezése), amelyek miatt ennek összefüggései már az előző évre is kihatnak.

Május 31: utolsó határidő, négy feladat Cikk

A magyar vállalkozások számára az éves társasági adóbevallás teljesítésének kötelezettsége az egyik legfontosabb határidő az évben. A bevalláson túl azonban május 31-e a végső határideje három másik céges kötelezettségnek.

Közelgő határidő: idén már szankcionál a NAV Cikk

Közeleg a május 31-i határidő, amikor a cégeknek be kell nyújtaniuk az éves beszámolóikat. Az a cég, amelyik nem teszi közzé mérlegét a szükséges mellékletekkel a megadott határidőig, bírságra és adószáma felfüggesztésére számíthat. Mit érdemes még észben tartaniuk a cégvezetőknek? Összefoglaltuk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

A kata új szabályozásának érvényessége

Szipszer Tamás

adószakértő

Használt termék közösségi beszerzés A60 jelentése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close