hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Társasház, lakásszövetkezet számvitele: figyeljen a változásokra!

  • Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló

2017-től új kormányrendelet szabályozza az egyéb szervezetek – köztük a lakásszövetkezetek és társasházak – beszámoló készítési és könyvvezetési kötelezettségét. Ismertetjük a legfontosabb jellemzőket és változásokat.

A 479/2016. (XII. 28.) kormányrendelet (Rendelet) a 224/2000. (XII. 19.) kormányrendelet helyébe lépett, szerkezete áttekinthetőbb, viszont legtöbb rendelkezése megegyezik a 224-es rendeletben foglaltakkal, de vannak eltérések is.

A lakásszövetkezet és a társasház mint egyéb szervezet a nyilvántartásait és a beszámolót a Rendelet I-II. és V. fejezete előírásait figyelembe véve vezeti, készíti el. Az I-II. fejezet az egyéb szervezetekre vonatkozó általános előírásokat, az V. fejezet a lakásszövetkezetekre és társasházakra vonatkozó sajátos szabályokat fogalmazza meg.

OLVASSA TOVÁBB CIKKÜNKET, amelyből megtudja, milyen könyvvezetési és beszámoló-készítési szabályokra kell figyelni!

A teljes cikkhez előfizetőink illetve 14 napos próba-előfizetőink férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elhatárolás felmondás alatt álló bérére

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tagi jogviszonyos ügyvezető jutalma

Széles Imre

tb-szakértő

Nyugdíjas – kivét

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close