83 találat a(z) lakásvásárlás cimkére

Ügyintézési szünet lesz a hivatalokban, siessen, ha még idén vásárolna lakást! Cikk

December 22. és 2023. január 6. között igazgatási szünet lesz, ezért a kormány- és a földhivatalokban csak korlátozottan lehet ügyet intézni az ünnepi időszakban. A Bankmonitor.hu szakértői szerint ezt a lakásvásárlás és hiteligénylés előtt állóknak érdemes szem előtt tartaniuk.

Lakásvásárlási támogatás a munkavállalók részére – milyen feltételekkel adható? Cikk

Cikkünkben áttekintjük, hogy ha egy társaság a munkavállalójának munkáltatói vissza nem térítendő lakásvásárlási támogatást ad, illetve ingatlanvásárlási célból hitelt nyújt, milyen adó- és járulékszabályokat kell figyelembe vennie.

Munkáltatói kölcsön korszerűsítésre Kérdés

Komoly kihívások várnak a magyar ingatlanpiacra a következő 2-3 évben Cikk

Hosszabb távon ugyan jelentős fejlődés előtt áll a magyar ingatlanpiac, a következő 2-3 évben azonban komoly kihívások várnak az építési és a finanszírozási költségek növekedése miatt – mondta Kiss Gábor, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) alelnöke mai sajtótájékoztatóján.

Kriptovaluta Kérdés

Lakásvásárlás: dráguló hitelek, visszaesett a kereslet Cikk

Jelentősen csökkent a kereslet az eladó lakások iránt, ami elsősorban az infláció miatt emelkedő kamatkörnyezettel, vagyis a lakáshitelek drágulásával magyarázható az ingatlan.com legújabb elemzése szerint.

Illeték Kérdés

Tovább nőnek a lakásárak, de nem mindegy, milyen ingatlanba fekteti valaki a pénzét Cikk

Jelen pillanatban minden piaci hatás az ingatlanok, különösen a használt lakóingatlanok árának további emelkedését prognosztizálja, miközben a forgalomra a visszafogott volumen lesz jellemző, az új építésű lakásprojektek számának csökkenése mellett. Rajnai Gábor, a BDO Magyarország Ingatlan és Hotel divíziójának szakmai vezetője elemzi a helyzetet.

A háború a lakáspiacot is nyomja, sokan lépnek vissza a vásárlástól Cikk

Sorra érkeznek az ügyfelektől a visszajelzések, hogy a jelenlegi helyzetben inkább visszalépnek az ingatlan-adásvételtől. Ez pedig rövidtávon nagyszámú csökkenést eredményezhet a tranzakciók számában az ingatlanpiacon – írja közleményében a Bankmonitor.hu.

Vagyonszerzési illeték Kérdés

Kölcsönadás alkalmazottnak lakásvásárlásra Kérdés

Felértékelődnek a panellakások Cikk

Egyre népszerűbbek a panellakások az ingatlan.com elemzése szerint, amelyben több mint 160 ezer hirdetés alapján vizsgálták meg az érdeklődés alakulását, valamint az árak változását a lakáspiacon.

Egyre népszerűbb a Babaváró hitel Cikk

Növekvő arányban fedezik lakhatási céljaikat az ügyfelek a Babaváró hitelből: az igénylők közel háromnegyede költi ingatlanvásárlásra az elnyert hozzájárulás összegét, s az év végig még várhatóan mintegy ezer milliárd forint támogatott hitelt fognak felvenni a családok – derül ki a Duna House felméréséből.

Lakásvásárlás felújítási céllal, majd értékesítés Kérdés

Nyaralók és lakások céges költségen? Buktatók és megoldások Cikk

Lassan már nemzeti sporttá válik a magáningatlan-beruházások cégvagyonból történő megvalósítása. Bár a megoldás kecsegtetőnek tűnik, az rengeteg kockázatot hordoz magában, miután az ilyen konstrukciók az adóellenőrök figyelmét is felkeltették. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalójában hívja fel a figyelmet a veszélyekre és a lehetséges adóoptimalizálási megoldásokra.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tanulószerződés esetén törvényes távollét

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Közvetítő által kiállított vevői számla

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Tagi kölcsön utáni kamat

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs