72 találat a(z) létszám cimkére

Innovációs járulék és az egyéni cég. Kérdés

Rehabilitációs hozzájárulás Kérdés

Létszám az új számviteli törvény szerint egyszerűsített foglalkoztatottaknál Kérdés

Rehabilitációs hozzájárulás létszám Kérdés

Létszám és rehabilitációs hozzájárulás Kérdés

Számviteli beszámoló: új szabály szerint kell meghatározni a létszámot Cikk

Január 1-jétől a számviteli törvény (Szt.) létszám alatt a foglalkoztatott munkavállalók átlagos létszáma meghatározást használja. Cikkünkben ennek számítására vonatkozó tudnivalókat vesszük sorra, és elemezzük a változás várható hatásait.

Rehabilitációs hozzájárulás létszám Kérdés

Rehabilitációs hozzájárulás számítása Kérdés

Innovációs járulék, partnervállalkozás Kérdés

Rehabilitációs hozzájárulás, létszám Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem, hogy rehabilitációs hozzájárulás esetében a létszám számításánál a részmunkaidőben foglalkoztatottakat hogyan kell kezelni? Például egy 4 órás munkavállaló a statisztikai létszámba 1 főnek számít, vagy 0,5-nek, mert a teljes munkaidőhöz kell arányosítani?

Csökkentett munkaidős foglalkoztatás: kockázatos a támogatás igénybevétele Cikk

A gazdasági mentőcsomag részeként április 16-án lépett hatályba az a kormányrendelet, amely a csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatásának feltételeit tartalmazza. Mint a nevében is benne van, a támogatást olyan vállalkozásoknál vehetik igénybe, ahol az elkövetkező hónapokban – a járványügyi veszélyhelyzet következtében – a foglalkoztatást csak csökkentett munkaidőben tudják megoldani. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat összegezték a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértői, akik szerint a munkáltatóknak nagyon át kell gondolniuk, hogy részt kívánnak-e venni ebben a támogatási programban.

Kiva létszám nélkül Kérdés

2019. 01.01-jétől kivát választó kft.-ben a létszám az év folyamán nullára csökkent. Az ügyvezető díjazás nélkül látja el a feladatát, nem volt alkalmazottja a kft.-nek. Maradhat-e a kft. a kiva alanya? Köszönöm.

Rehabilitációs hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkaviszonyban foglalkoztatott alkalmazottnak 2016-tól rokkantsági ellátást folyósítanak (ezt megelőzően rehabilitációs ellátást kapott), mivel az eljárás megindításakor az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralévő időtartam az 5 évet nem haladta meg. Most lett öregségi nyugdíjas. A továbbiakban, a rehabilitációs hozzájárulás tekintetében ő figyelembe vehető-e mint megváltozott munkaképességű személy?

Kivába lépés létszámfeltétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy kft. 2019 átlagos statisztikai létszáma 57 volt, 2020. I. negyedévben 49 lesz, akkor 2020. 04. 01-gyel áttérhet kivára? A 2020. 01. 01–2020. 03. 31. előző üzleti évnek számít-e? Minden más feltételnek megfelelnek. Válaszát előre is köszönöm!

Üzletrész adás-vétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az alábbi: egy kiva hatálya alá tartozó kft. egy másik kft.-ben kíván 100 százalékos tulajdont szerezni, ahol a létszám 60 fő. A kettő kft együttes létszáma sem haladja meg a 100 főt. A másik kft. a társasági adó hatály alá tartozik. Az üzletrész jelenleg 100 százalékban magánszemély tulajdona, nem tartozik a kapcsolt vállalkozások kategóriájába. Kérdésem, hogy a tulajdonszerzés mennyiben befolyásolja a kivás alanyiságot, és átalakulásnak kell-e tekinteni, vagy a tőkeműveletek vonatkozásában van-e kiva vonzata? Tisztelettel irodavezető

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvezető nem működő cégben

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Osztalékelőleg előző év

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Import Angliából

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close