• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Élelmiszerfelügyeleti díj – pizzéria

Tisztelt Szakértő! Van egy egyéni vállalkozó, aki pizzériát működtet, oly módon, hogy a pizzát megsüti, és azt a megrendelő részére házhoz szállítja. Helyben fogyasztás a pizzakészítőnél nincs, mint ahogy nincs is kialakítva nála helyben fogyasztáshoz szükséges terasz, nincs asztal és szék. Alkalmanként a pizza mellé ajándékba ad egy 200 ml-s üdítőt is. Az egyéni vállalkozó rendelkezik FELIR-számmal, és Nébih-számmal is. A kérdésem az, hogy kell-e az egyéni vállalkozónak élelmiszerfelügyeleti díjat bevallania és megfizetnie? Amennyiben igen, hogyan számolja a fizetendő dijat? Kérdésként felmerült még az is, hogy turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetnie kell-e? Válaszát ezúton is köszönöm szépen!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ
2025 október
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2