46 találat a(z) készenlét cimkére

Készenlétes dolgozó taxiköltsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cég karbantartója meghatározott időközönként készenlétben van, ha bármilyen probléma felmerül, telefonos értesítés alapján indul a hiba elhárítására munkáltatójához. A kérdés az, hogy ha taxit vesz igénybe azért, hogy a hiba elhárítását haladéktalanul megkezdje, az a társaságnál költségként elszámolható-e és van-e esetleg egyéb adóvonzata? Válaszát előre is köszönöm.

Készenlét időtartama Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni az Mt. következő paragrafusának értelmezéséhez: 112. § (1) A készenlét havi tartama a százhatvannyolc órát nem haladhatja meg, amelyet munkaidőkeret alkalmazása esetén átlagban kell figyelembe venni. (2) A munkavállaló számára készenlét a heti pihenőnap (heti pihenőidő) tartamára havonta legfeljebb négy alkalommal rendelhető el. Egy hónapban ez alapján négy nap (heti pihenőnap) vagy négy hétvége (heti pihenőidő – 48 óra) rendelhető el készenlétként?

Készenléti, illetve ügyeleti pótlék elszámolása Kérdés

Munkavállalónk ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot lát el technológia biztonságos, rendeltetésszerü alkalmazásának fenntartása érdekében. Kérdésem, milyen és mekkora pótlék illeti meg a készenléti idő, illetve az ügyelet ellátása alatt, valamint amennyiben a készenléti ideje alatt munkavégzésre kerül sor. Milyen osztószámot alkalmazzunk?

Készenlét, ügyelet egyszerűsített foglalkoztatásban Cikk

Használható-e az Efo. tv. szerinti minta-munkaszerződés olyan vagyonőrök foglalkoztatásánál, akik egyszerűsített foglalkoztatás keretében 24 órás munkarendben dolgoznak úgy, hogy a 24 órás műszak után 48 órás pihenőidőt kapnak és néha hétvégén vagy munkaszüneti napon is dolgoznak? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Efo készenléti-ügyeleti munkavégzésre Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vagyonvédelmi cég egyszerűsített foglalkoztatás keretében alkalmaz vagyonőröket, amelyeket 24 órás munkarendben alkalmaz (reggel 7 órától másnap 7 óráig), erre tekintettel 2 napra történő bejelentés alapján 2 ezer forintos közteher kerül kifizetésre és bevallásra is. A 24 órás műszak után 48 órás pihenőidő kerül biztosításra a munkavállaló részére. A megállapított órábér: 1038 Ft/óra (műszakpótlék nem kerül kifizetésre), de néha hétvégén vagy munkaszüneti napon is dolgoznak ezek a munkavállalók. A munkaszerződésben nincs feltüntetve a készenléti jellegű munkaköri utalás (csupán egy egyszerű sablonszerződés van rendszeresítve). Azt szeretném megtudni, hogy helyes-e ez az alkalmazotti módszer? Amennyiben bármi nem szabályos ezen foglakoztatással, kérem ennek ismertetését.

Készenlét vagy készenléti jellegű munkakör? Nem mindegy Cikk

A készenlét és a készenléti jellegű munkakör hangzásuk alapján mintha egymás szinonimái lennének. Ez azonban nem így van, a hasonlóság csak látszólagos. Jelen cikk célja a két jogintézmény közötti különbség bemutatása.

Készenléti jellegű munkakör Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy vagyonőröket foglalkoztató cég. 24/48 órás beosztásban dolgoznak, a munkaszerződésükben kéthavi munkaidőkeret van megállapítva. Általában havi 240/264 órát dolgoznak. A kérdésem az lenne, hogy a bejelentés szempontjából mi lenne nekik a legjobb, lehet-e heti 60 órára bejelenteni őket (T1041 bejelentő lap a NAV felé). S kell-e nekik pótlékokat fizetni, ha minden napjuk munkanap? Illetve a szabadságok kiadása is miként történjen ez esetben? Segítségüket előre is köszönöm szépen!

4 órát meghaladó készenlét Kérdés

Tisztelt Szakértő! IT-cég a partnerével kötött megállapodás alapján a fejlesztett rendszerek működésének zavartalanságát is biztosítja. Ennek megfelelően több informatikus dolgozó készenlétre lenne beosztva. 1-1 éjszakát lennének készenlétben, tehát meghaladná a készenlét a 4 órát. Belefér ez a tevékenység az Mt. 110. § (2) alapján a technológia biztonságos, rendeltetésszerű alkalmazásának fenntartásába? Köszönöm az iránymutatását!

Így érdemes foglalkoztatni a mezőgazdasági munkásokat Cikk

Mezőgazdasági munkakörben (almatermesztés, permetezés, metszés stb.) milyen munkaidőbeosztásban és milyen munkarendben lehet foglalkoztatni a dolgozókat, milyen pótlékokat kell elszámolni részükre? – kérdezte olvasónk. Hozzátette: van olyan időszak, amikor hétvégén is (szombat, vasárnap) dolgoznak, és túlórájuk is van. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Amikor munkaidőnek számít a készenlét is Cikk

„Munkaidőnek” kell tekinteni a munkavállaló otthoni készenléti idejét, ha rövid időn belül köteles reagálni munkáltatója hívásaira, és meg kell jelennie a munkavégzés helyén – mondta ki az Európai Unió Bírósága a C-518/15. számú ügyben hozott ítéletében. A hatályos magyar munka törvénykönyve mindössze annyit tartalmaz, hogy a készenlétet teljesítő munkavállaló haladéktalanul köteles rendelkezésre állni a munkáltató utasítása esetén. Azt már nem határozza meg, hogy közelebbről ez milyen időtartamot jelent.

Napi munkaidő utáni készenlét Kérdés

T. Szakértő! A munkáltatónál a dolgozók heti 40 órás munkaszerződéssel rendelkeznek, 3 havi munkaidőkeretben vannak foglalkoztatva úgy, hogy a beosztásuk 12 órás műszakokban történik 7-19-ig. Nem készenléti jellegű munkakörben vannak. A kérdésem az lenne, hogy 19 óra után a műszakot követően elrendelhető-e ugyanazon dolgozó számára készenlét? Amennyiben a készenlét alatt berendelés történik, akkor a pihenőidőt hogyan kell számolni? A készenlét alatti munkavégzés rendkívüli munkaidőnek számít? Hogyan kell bérpótlékot meghatározni március 14-ei készenlét alatti munkavégzés esetén abban az esetben, ha 14-én 22-órától 15-én 3 óráig kellett dolgozni. Szabályos-e az alábbi eljárás? Heti 3*12 órás műszak, ebben az esetben 4 óra hiányzik a heti 40 órából. A készenlét alatti munkavégzésből 4 órát el lehet számolni a munkaidő-keretben rendes munkaidőként annak érdekében, hogy a heti 40 óra átlagban le legyen dolgozva?

Bejelenthető-e heti 40 óránál többre a dolgozó? Cikk

„Bejelentett dolgozónk heti 40 órás munkaviszonnyal rendelkezik. Pályázaton indultunk, ami plusz két órát vesz igénybe naponta. Szeretném megtudni, milyen formában tehetem ezt, hogy ne sértsek törvényt.” Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Munkaidőkeret - készenléti jellegű munkakör Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulok önhöz: egy munkavállaló készenléti jellegű munkakörben kerül foglalkoztatásra. A készenléti jellegű munkakörre tekintettel a teljes napi munkaidő 12 óra. Ebben az esetben, munkaidőkeretben történő foglalkoztatás esetén, a munkaidőkeretbe beosztható rendes munkaidő meghatározásánál a munkanapok számát 12 órával kell megszorozni? Szíves válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel.

Sok a félreértés a bérpótlékok számításánál: ezekre figyeljen oda! Cikk

A bérpótlékokra vonatkozó szabályok a munka díjazásával összefüggésben kiemelten fontosak. Az alábbiakban a leggyakoribb félreértéseket mutatjuk be, illetve javaslatot is teszünk a bérpótlékszámítás szabályainak egyszerűsítésére.

Készenléti jellegű munkakör Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bentlakásos szociális intézményben az éjszakára beosztott gondozó munkaköre tekinthető-e készenléti jellegűnek? A gondozottak nyugovóra térése után ő is alhat, ha nyugalomban telik az éjszaka (szerencsére ez a gyakori), akkor nem kell dolgoznia. Ez 20 és 08 óra között 8 óra pihenést jelent. Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Használt tárgyi eszközök átvétele és vámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

9 személyes személygépjármű vásárlás

Bunna Erika

adótanácsadó

Román magánszemélynek számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close