40 találat a(z) hitelintézet cimkére

102 millió forintra bírságolta az OTP Bank Nyrt.-t az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) százkétmillió forintra bírságolta az OTP Bank Nyrt.-t. A hitelintézetnek az MNB kötelezése alapján 2024. november közepéig orvosolnia kell az általa elkövetett pénzforgalmi jogszabálysértések döntő részét – írja honlapján az MNB.

Hitelintézetek járványügyi helyzettel összefüggő különadója utáni adóvisszatartás 2024-ben Cikk

Változott a különadó adókedvezményére vonatkozó szabály. Az egyes adózási tárgyú veszélyhelyzeti rendelkezésekről szóló 52/2024. (III.4.) kormányrendelet módosította az államháztartás egyensúlyát javító különadóról és járadékról szóló 2006. évi LIX. törvény 4/A. § (20) bekezdésében foglalt adókedvezmény igénybevételét – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Így változnak a hitelintézeti és a biztosítói különadó fizetésének szabályai Cikk

Cikkünkben a bankok és biztosítók által fizetendő különadó hatályba lépő jogszabályi módosításának legfontosabb tudnivalóit ismertetjük.

A hitelintézetek összevont mérlegének júniusi adatait elemzte az MNB Cikk

2023 júniusában a szezonálisan igazított adatok szerint, csak a tranzakciókat figyelembe véve, a háztartások nettó hitelfelvevők voltak, míg betéteik állománya csökkent. A nem pénzügyi vállalatok esetében mind a hitelek, mind pedig a betétek állománya csökkent tranzakcióból eredően a hónap során, olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján megjelent elemzésben.

Három a magyar igazság – kettő helyett három évig maradnak az extraprofitadók Cikk

A Magyar Közlöny 2023. május 31-én kihirdetett 79. számában a kormány az extraprofitadókról szóló 197/2022. kormányrendeletet (R.) módosító 206/2023. kormányrendelettel (MódR.) az extraprofitadó-terhek hatályát kiterjesztette a 2024-es adóévre is.

Hatmilliós bírságot kapott a K&H Bank Cikk

Az MNB határozatában megállapította, hogy a hitelintézet megsértette a PSD2 szerinti nyílt bankoláshoz kapcsolódóan az erős ügyfél-hitelesítésről és biztonságos kommunikációról szóló felhatalmazáson alapuló bizottsági rendelet több pontját.

Árstop újabb két hónapig, módosultak az extraprofitadó szabályai Cikk

Április 30-a helyett – egyelőre – június 30-áig meghosszabbította a kormány az árak megállapításáról szóló 1990. évi LXXXVII. törvény veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról szóló 6/2022. kormányrendeletben foglalt határidőket, tehát addig biztosan marad az árstop. Jócskán átírta a kormány az extraprofit adókról szóló rendeletben foglalt szabályokat.

Adhat-e kamatmentes kölcsönt a munkáltató dolgozójának adófizetési kötelezettség nélkül? Cikk

Lehet-e adó- és kamatmentes munkáltatói kölcsönt adni a dolgozónak? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Áfatörvényben alkalmazott árfolyamok – ezekre kell figyelni Cikk

Az áfatörvény számos átváltási árfolyamot ismer annak függvényében, hogy milyen ügyletről van szó.

Paypal, Revolut, Wise: le kell-e jelenteni a digitális pénzügyi szolgáltatóknál vezetett céges számlát a NAV-hoz? Cikk

Cégünk rendelkezik Wise (TransferWise), Revolut és PayPal külföldi bankkivonattal. Le kell jelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz az említett szolgáltatóknál vezetett számlákat, hogy megjelenjen a cég törzsadatán? Olvasói kérdésre Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő válaszolt.

11 milliós bírságot osztott ki az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma publikált határozatában tizenegymillió forintra bírságolta a Duna Takarék Bank Zrt.-t, olvasható az MNB honlapján.

Extraprofitadó Kérdés

9 hitelintézetre összesen 18 millió forint bírságot szabott ki az MNB a fizetési moratórium kezelésének vizsgálatakor Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) témavizsgálata alapján a bankszektor kisebb hibákkal meg tudott felelni a fizetési moratórium szabályrendszerének, a jegybank a vizsgálat során 9 hitelintézetre összesen 18 millió forint bírságot szabott ki – derül ki az MNB honlapján szerdán közzétett szakmai cikkből.

Zálog tevékenység Kérdés

Lakáscélú munkáltató kölcsön Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tagi kölcsön kamata munkaviszonyban

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Külföldi munkavégzés esetén szochokedvezmények alapja

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ügyvezető, aki a cégcsoport másik tagjánál áll munkaviszonyban

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink