37 találat a(z) hitelintézet cimkére

A hitelintézetek összevont mérlegének júniusi adatait elemzte az MNB Cikk

2023 júniusában a szezonálisan igazított adatok szerint, csak a tranzakciókat figyelembe véve, a háztartások nettó hitelfelvevők voltak, míg betéteik állománya csökkent. A nem pénzügyi vállalatok esetében mind a hitelek, mind pedig a betétek állománya csökkent tranzakcióból eredően a hónap során, olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján megjelent elemzésben.

Három a magyar igazság – kettő helyett három évig maradnak az extraprofitadók Cikk

A Magyar Közlöny 2023. május 31-én kihirdetett 79. számában a kormány az extraprofitadókról szóló 197/2022. kormányrendeletet (R.) módosító 206/2023. kormányrendelettel (MódR.) az extraprofitadó-terhek hatályát kiterjesztette a 2024-es adóévre is.

Hatmilliós bírságot kapott a K&H Bank Cikk

Az MNB határozatában megállapította, hogy a hitelintézet megsértette a PSD2 szerinti nyílt bankoláshoz kapcsolódóan az erős ügyfél-hitelesítésről és biztonságos kommunikációról szóló felhatalmazáson alapuló bizottsági rendelet több pontját.

Árstop újabb két hónapig, módosultak az extraprofitadó szabályai Cikk

Április 30-a helyett – egyelőre – június 30-áig meghosszabbította a kormány az árak megállapításáról szóló 1990. évi LXXXVII. törvény veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról szóló 6/2022. kormányrendeletben foglalt határidőket, tehát addig biztosan marad az árstop. Jócskán átírta a kormány az extraprofit adókról szóló rendeletben foglalt szabályokat.

Adhat-e kamatmentes kölcsönt a munkáltató dolgozójának adófizetési kötelezettség nélkül? Cikk

Lehet-e adó- és kamatmentes munkáltatói kölcsönt adni a dolgozónak? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Áfatörvényben alkalmazott árfolyamok – ezekre kell figyelni Cikk

Az áfatörvény számos átváltási árfolyamot ismer annak függvényében, hogy milyen ügyletről van szó.

Paypal, Revolut, Wise: le kell-e jelenteni a digitális pénzügyi szolgáltatóknál vezetett céges számlát a NAV-hoz? Cikk

Cégünk rendelkezik Wise (TransferWise), Revolut és PayPal külföldi bankkivonattal. Le kell jelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz az említett szolgáltatóknál vezetett számlákat, hogy megjelenjen a cég törzsadatán? Olvasói kérdésre Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő válaszolt.

11 milliós bírságot osztott ki az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma publikált határozatában tizenegymillió forintra bírságolta a Duna Takarék Bank Zrt.-t, olvasható az MNB honlapján.

Extraprofitadó Kérdés

9 hitelintézetre összesen 18 millió forint bírságot szabott ki az MNB a fizetési moratórium kezelésének vizsgálatakor Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) témavizsgálata alapján a bankszektor kisebb hibákkal meg tudott felelni a fizetési moratórium szabályrendszerének, a jegybank a vizsgálat során 9 hitelintézetre összesen 18 millió forint bírságot szabott ki – derül ki az MNB honlapján szerdán közzétett szakmai cikkből.

Zálog tevékenység Kérdés

Lakáscélú munkáltató kölcsön Kérdés

Extraprofitadók: finomhangolás a szabályozásban Cikk

Módosult az extraprofit adókról szóló 197/2022. számú kormányrendelet. A Magyar Közlönyben július 18-án kihirdetett módosító rendelet (257/2022.) egy része csak stilisztikai pontosítás, néhány ponton viszont jelentősebb a változás.

Bírságolt az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) június 21-én publikált határozatában négymillió forintra bírságolta a Sopron Bank Burgenland Zrt.-t, olvasható az MNB honlapján közzé tett tájékoztatóban.

Szja Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfatörvény kiléptetés értelmezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Bt. kilépő taggal történő elszámolás adózása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Társas vállalkozói jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31