361 találat a(z) béren kívüli juttatás cimkére

Béren kívüli juttatás munkavállaló részére Kérdés

A munkáltató a 2018. évben 100 000 Ft/év készpénzösszeget akar adni a munkavállalóinak. A 2017. évben ez az összeg az 1,18-os felszorzás után 15% szja-t és 14% eho-t vont maga után a munkaadó részéről. A 2018. évben mennyi az adóvonzata? A NAV telefonos tájékoztató azt mondta, hogy a 2018. évben is ugyanannyi az adó! A 100 000 Ft készpénz nem cafeteria-rendszeren belül lesz kifizetve, mivel mást nem biztosít a munkáltató. Ha az összeget nem cafaterián belül kapja, nincs választási lehetősége sem, kell-e cafeteria-szabályzat?

Csak a kézbesítőnek adna a cég helyi bérletet, helyes-e ez, hogyan adózik? Cikk

A társaság csak az egyik dolgozójának ad helyi utazási bérletet, mert bár ugyanabban a városban lakik, de gyalog jár dolgozni, és a munkájával kapcsolatosan – könyvelőhöz megy, viszi az anyagot – gyakran közlekedik busszal. Ebben az esetben hogyan kell adózni? – kérdezte olvasónk, hozzátéve, hogy a társaság többi dolgozója semmilyen juttatásban nem részesül. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

Béren kívüli juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A társaság csak az egyik dolgozójának ad helyi utazási bérletet, mert bár ugyanabban a városban lakik, de gyalog jár dolgozni, és a munkájával kapcsolatosan – könyvelőhöz megy, viszi az anyagot – gyakran közlekedik busszal. Ebben az esetben hogyan kell adózni? A társaság többi dolgozója semmilyen juttatásban nem részesül. Köszönöm válaszukat.

Ezt kell tudni a pénzben adott béren kívüli juttatásról Cikk

A hétköznapi értelmezés sokszor béren kívüli juttatásnak tekint minden olyan járandóságot, amelyet a magánszemély a munkadíján kívül kap a foglalkoztatójától, holott a személyi jövedelemadóról szóló törvény fogalmi rendszerében a béren kívüli juttatás szűkebb tartalmú fogalom, amelynek 2017-től különleges eleme a meghatározott keretek között adható pénzjuttatás.

Ajándék Erzsébet-utalvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató 2018. 01. hóban ajándék Erzsébet-utalványt ad a munkavállalóknak, 2017. évi munkájukat elismerve. Az utalványok értékét a munkaviszonyban töltött évek és munkakörök szerint is eltérő összegben határozta meg a dolgozóknak. Kérdésem, hogy a fentiek szerint elfogadható-e a juttatás béren kívülinek nem minősülő egyes meghatározott juttatásnak, ami után csak a munkáltató köteles megfizetni az adót és ehót? Tisztelettel.

B kategóriás jogosítvány tanfolyamköltsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben kérném állásfoglalásukat. Egy kertépítéssel foglalkozó ügyfelem egyik kertész munkavállalóját szeretné beíratni B kategóriás jogosítvány tanfolyamra. Bár ez magához a kertészeti tevékenységhez nem kapcsolódik szorosan, de nagyban megkönnyítené a vállalkozó munkáját, ha az alkalmazottja a munkavégzés során vezetni tudná a cég tulajdonában álló tehergépkocsikat. A tanfolyam teljes költségét a munkáltató állná, a számlák is az ő nevére szólnának. A kérdés arra irányulna, hogy a munkáltatónál a B kategóriás tanfolyam költségeinek kifizetése a munkáltató részére béren kívüli juttatásnak vagy egyes meghatározott juttatásnak minősül-e? Vagy mindenféle fizetési kötelezettség nélkül elszámolható oktatás, továbbképzés költségeként?

Új év, új adószabályok Cikk

Csökkenő adómértékeket, növekvő bérkötelezettséget is hozott az új év. Cikkünkben összefoglaltuk a legfőbb változásokat, s olvasásra ajánljuk az egyes témákhoz kapcsolódó korábbi részletesebb elemzéseinket.

Adómentes béren kívüli juttatások Kérdés

Tisztelt Surányi Imréné! Betéti társaság kültagja a cégben egyedüli alkalmazottként, részmunkaidőben, munkaviszonyban foglalkoztatott 2017 novemberétől. Milyen béren kívüli juttatások adhatók neki adómentesen? Különösképpen érdekel, hogy kulturális célú juttatások hogyan adhatók neki? Mivel csak két hónapja alkalmazottja a cégnek, arányosítani kell a juttatásokat? Ha igen, novemberre és decemberre mennyi juttatást kaphat? Ha a cég decemberben koncertjegyeket vásárolt, összesen 50 ezer forint értékben, rendelkezik a nevére szóló számlával, ebből mekkora összegű juttatás adható a kültagnak? Szívesen olvasnék Öntől egy átfogó cikket a cafetériára, béren kívüli juttatásokra vonatkozó 2018. évi szabályokról. Köszönöm.

Minden, amit a céges ajándék adózásáról tudni kell Cikk

Év végén különösen, de bármilyen ünnepi alkalommal okoz fejtörést a sikeres cégek vezetésének, hogyan kedveskedjenek munkatársaiknak, ügyfeleiknek lehetőleg adómentes, vagy kedvezményes adózású ajándékokkal. Ismertetjük az idevágó legfontosabb szabályokat.

Béren kívüli pénzbeli juttatás Kérdés

Tisztel Szakértő! Évi 100 000 Ft-ig adhat adómentesen a munkáltató pénzbeli juttatást. Jól tudjuk, hogy ezt semmilyen adó nem terheli? Ha egy munkavállaló szeptemberben lépett be a cégünkhöz és szeretnénk most decemberben ilyen formában 50 000 Ft juttatást adni neki, akkor ezt megtehetjük, vagy csak a 4 hónapra eső jár neki? Adható ez hónap közben is bérkifizetéstől függetlenül? Köszönöm!

Csökken az adóteher, több lehet a béren kívüli juttatás Cikk

A béren kívüli juttatások adótartalmának csökkenése miatt akár havi 5000 forinttal is több maradhat a munkavállalóknál jövőre – mondta Fata László cafetéria-szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Cafetéria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Készpénz-cafetéria adható-e duális képzésben hallgatói munkaszerződéses diáknak béren kívüli juttatásként? Ha igen, arányosítani kell-e, mivel meghatározott napokat tölt a munkahelyen, a többi napon képzésen vesz részt? Ha úgy nem adható, akkor egyes meghatározott juttatásként nyújtható-e neki? Válaszát előre is köszönöm!

Béren kívüli juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozónk januárban megkapta az első félévi béren kívüli (pénzbeli és SZÉP-kártya) juttatását. Munkaviszonya májusban közös megegyezéssel megszűnt. A cafetéria keret feletti időarányos részét a szabályzatban foglaltak alapján a munkabéréből levontuk. A januárban befizetett adók (alap 1,18-szorosa után 15 százalék szja, 14 százalék eho) önellenőrzéssel javítható, vagy a május havi kötelezettségből levonható? Válaszát köszönöm.

Cafetéria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelünknél a cafetériaelemek – amelyekből a dolgozók választhatnak – a következők: – SZÉP-kártya étkezés – SZÉP-kártya szállás – SZÉP-kártya szabadidő – Kultúra (belépőjegy-vásárlás) – Sport (belépőjegy-vásárlás) – Erzsébet-utalvány – lakáshitel-támogatás Az éves keret bruttó 570 ezer forint, amely már a közterheket is tartalmazza (már ahol azt fizetni kell). Ebből a helyzetből adódik, hogy a nettó összegben számolt cafetériajuttatás ott a legmagasabb (570 ezer forint), ahol azt teljes összegben a lakáshitel-törlesztésre tudják fordítani. Kérdésem a következő: szabályosan határozták meg bruttó módon az éves keretet, és a cafetériaelemeket figyelembe véve érvényes ebben az esetben a maximum évi 450 ezer forintos korlát? Köszönöm válaszát

Iskolarendszeren kívüli OKJ-s képzés adózása Kérdés

Kft. alaklmazottja a kft.tevékenységével kapcsolatos OKJ-s képzést szeretne elvégezni. A tanfolyam díja 60 ezer forint, a vizsgadíj 30 ezer forint. Elszámolható-e a képzés kft,-nél? Ha elszámolható, akkor hogyan? Béren kívüli juttatásnak minősül-e? Köszönettel: Antalovicsné Szabó Tímea ([email protected])

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elmaradt vevői számlakészítés

Bunna Erika

adótanácsadó

Anglia, szolgáltatás igénybevétele, áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Egyéni vállalkozás szünetelése

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close