187 találat a(z) adócsomag cimkére

Ez az IMF válasza Matolcsy legújabb csomagjára Cikk

A Magyarország által az elmúlt hetekben bejelentett több gazdasági intézkedés nem fenntartható jellegű, és nem segíti a növekedést - tartalmazza a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) a Wall Street Journal című lapnak hétfőn emailben küldött közleménye, írja a Napi Gazdaság.hu.

Vasárnap is érkeztek módosítók az adótörvényekhez Cikk

Zárószavazás előtti módosító javaslatokat nyújtott be vasárnap a kormány az Egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz. Ezek alapján egyebek mellett 31 százalékos adó terhelné az energiaellátókat, a tervezetthez képest változna az energiaitalok adója, és adókötelessé válna a pornográf műsorok közvetítése.

Tranzakciós illeték: nem feltétlenül mentesül a házastársak egymás közötti utalása Cikk

Nem feltétlenül mentesül a tranzakciós illeték alól a házastársak egymás közötti utalása a parlament által hétfőn elfogadott adómódosító-csomag alapján.

Tranzakciós adó - forintosítható teher a mindennapokban Cikk

Az átlagbér környékén több mint tízezret veszíthetünk évente az átszabott tranzakciós adó miatt. Az állam ugyanis minden pénzmozgásunknál ott lesz, és mindig lecsíp a pénzünkből egy kisebb összeget. A csütörtökön benyújtott módosító javaslatok nagy meglepetése, hogy a kormány a kölcsöntörlesztésre is kiveti az új adót. Ezzel azokat a hiteleseket is terheli, akiket a másik oldalon meg kell mentenie.

Szolgáltatásbővülés lehet az önsegélyező pénztáraknál: gyermekszületés, tandíj, közüzemi díjak Cikk

2013-tól jelentősen bővül az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárak közül az önsegélyező pénztárak szolgáltatásainak köre - a T/8750. számú adótörvény módosítási csomaghoz a költségvetési bizottság által benyújtott 90. számú módosítási javaslat elfogadása esetén.

Parlamenti vita a 2013-as adócsomagról: ezeket kommentáljuk az Adózónán Cikk

A héten kezdődik a szokásos éves, a T/8750 adócsomag általános vitája a parlamentben az Adózónán - a csomag elfogadása után - az alábbi témakörökben kommentálják az elfogadott törvényeket szakértőink. Ajánló.

Jön a harmadik megszorítócsomag Cikk

Pár héten belül a harmadik megszorítócsomagot kell összeállítania a kormánynak, miután múlt pénteken kiderült: az Európai Bizottság kételkedik a két nappal korábban bejelentett 367 milliárd forintos pakk eredményességében.

Berágott az IMF, az adócsomag sem segít Cikk

Piaci vélemények szerint a hirtelen bezuhanás mögött az a külföldi portálok által is átvett értesülés állhat, miszerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetőségében zokon vették a magyar kormány kommunikációs kampányát ("Nem engedünk az IMF-nek"). Az Origo információi szerint az hirdetéssorozat az utolsó cseppek egyike lehetett a pohárban, a Valutaalapnál már csak akkor fognak foglalkozni Magyarországgal, ha gyökeres gazdaságpolitikai fordulatot látnak. A legutóbbi megszorítások szerintük nem ezt bizonyítják. Az IMF-nél házon belül már arról beszélnek, hogy gyakorlatilag szakítottak a magyar féllel - írja a portál.

Matolcsy csomagja bedöntheti a még működő cégeket Cikk

A „csomagoknak” visszatérő eleme az áfa-beszedés hatékonyságának növelése. A növekvő áfa-beszedés lehetőségét a NAV azzal táplálja, hogy folyamatosan azt kommunikálja, Magyarországon az európai átlagot meghaladó az áfacsalás. Kevés szó esik arról, hogy a NAV nyilatkozatát követően kerültek nyilvánosságra azok az Európai Bírósági ítéletek, melyek cáfolták a NAV vélelmét. Nem az áfacsalások száma volt átlagon felüli, hanem a NAV uniós áfa irányelv ismerete átlag alatti.

Matolcsy-csomag: erre már rábólintott az EU Cikk

Magyarország már kérhette és meg is kapta az uniós projektek hazai társfinanszírozásának csökkentését – közölte a Világgazdasággal a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).A tárca vezetője, Matolcsy György másfél hete jelentette be, hogy a kormány 55 milliárd forintot úgy takarít meg a 2013-as büdzsében, hogy 15 százalékról 5-re csökkenti a hazai társfinanszírozás arányát - idézte fel a VG.

Igazi meglepetés a 2013-as adócsomagban Cikk

A kormány benyújtotta az Országgyűléshez az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amelynek elfogadásával közel harminc törvényben lesznek változások 2013. január 1-jétől. Mi változik a személyi jövedelemadózásban? Kibontottuk a csomagot.

Hétfőn kezdődik az őszi ülésszak: Matolcsy Györgyé lesz a főszerep Cikk

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdi meg az őszi politikai szezont az Országgyűlés, a kormányfő arról fog beszélni, mi az, ami "elfogadhatatlan" Magyarország számára az IMF-től. Kedden aztán Matolcsy Györgyé lesz a főszerep: napirendre kerül a munkahelyvédelmi akcióterv, a kisvállalkozási adó, és újra megnyitják a jövő évi költségvetés vitáját.

Pénzügyi csúcstalálkozó: az adócsomag nem segíti a növekedést Cikk

A kormány által bejelentett adócsomag negatívan hat a gazdasági növekedésre - állították volt pénzügyminiszterek és egyetemi tanárok a HBLF (Hungarian Business Leaders Forum) által szervezett 11. pénzügyi csúcstalálkozó kerekasztal-beszélgetésén, csütörtökön Budapesten.

Adó- és költségvetési csomagot fogadott el az osztrák parlament Cikk

Adó- és költségvetési csomagot fogadott el az osztrák parlament azzal a céllal, hogy öt év alatt egyensúlyba hozza az államháztartást.

PwC a 2012-es adócsomagról: a sok szigorítás, szankció mellett van pozitívum is Cikk

Későn születtek meg és szerteágazóak a 2012-es adójogszabály-módosítások - hangoztatta Erdős Gabriella, a PricewaterhouseCoopers magyarországi tanácsadó vállalkozásának cégtársa egy győri sajtótájékoztatón, pénteken.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társasház bérbeadása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlan-bérbeadás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlanértékesítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X