187 találat a(z) adócsomag cimkére

Ez az IMF válasza Matolcsy legújabb csomagjára Cikk

A Magyarország által az elmúlt hetekben bejelentett több gazdasági intézkedés nem fenntartható jellegű, és nem segíti a növekedést - tartalmazza a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) a Wall Street Journal című lapnak hétfőn emailben küldött közleménye, írja a Napi Gazdaság.hu.

Vasárnap is érkeztek módosítók az adótörvényekhez Cikk

Zárószavazás előtti módosító javaslatokat nyújtott be vasárnap a kormány az Egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz. Ezek alapján egyebek mellett 31 százalékos adó terhelné az energiaellátókat, a tervezetthez képest változna az energiaitalok adója, és adókötelessé válna a pornográf műsorok közvetítése.

Tranzakciós illeték: nem feltétlenül mentesül a házastársak egymás közötti utalása Cikk

Nem feltétlenül mentesül a tranzakciós illeték alól a házastársak egymás közötti utalása a parlament által hétfőn elfogadott adómódosító-csomag alapján.

Tranzakciós adó - forintosítható teher a mindennapokban Cikk

Az átlagbér környékén több mint tízezret veszíthetünk évente az átszabott tranzakciós adó miatt. Az állam ugyanis minden pénzmozgásunknál ott lesz, és mindig lecsíp a pénzünkből egy kisebb összeget. A csütörtökön benyújtott módosító javaslatok nagy meglepetése, hogy a kormány a kölcsöntörlesztésre is kiveti az új adót. Ezzel azokat a hiteleseket is terheli, akiket a másik oldalon meg kell mentenie.

Szolgáltatásbővülés lehet az önsegélyező pénztáraknál: gyermekszületés, tandíj, közüzemi díjak Cikk

2013-tól jelentősen bővül az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárak közül az önsegélyező pénztárak szolgáltatásainak köre - a T/8750. számú adótörvény módosítási csomaghoz a költségvetési bizottság által benyújtott 90. számú módosítási javaslat elfogadása esetén.

Parlamenti vita a 2013-as adócsomagról: ezeket kommentáljuk az Adózónán Cikk

A héten kezdődik a szokásos éves, a T/8750 adócsomag általános vitája a parlamentben az Adózónán - a csomag elfogadása után - az alábbi témakörökben kommentálják az elfogadott törvényeket szakértőink. Ajánló.

Jön a harmadik megszorítócsomag Cikk

Pár héten belül a harmadik megszorítócsomagot kell összeállítania a kormánynak, miután múlt pénteken kiderült: az Európai Bizottság kételkedik a két nappal korábban bejelentett 367 milliárd forintos pakk eredményességében.

Berágott az IMF, az adócsomag sem segít Cikk

Piaci vélemények szerint a hirtelen bezuhanás mögött az a külföldi portálok által is átvett értesülés állhat, miszerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetőségében zokon vették a magyar kormány kommunikációs kampányát ("Nem engedünk az IMF-nek"). Az Origo információi szerint az hirdetéssorozat az utolsó cseppek egyike lehetett a pohárban, a Valutaalapnál már csak akkor fognak foglalkozni Magyarországgal, ha gyökeres gazdaságpolitikai fordulatot látnak. A legutóbbi megszorítások szerintük nem ezt bizonyítják. Az IMF-nél házon belül már arról beszélnek, hogy gyakorlatilag szakítottak a magyar féllel - írja a portál.

Matolcsy csomagja bedöntheti a még működő cégeket Cikk

A „csomagoknak” visszatérő eleme az áfa-beszedés hatékonyságának növelése. A növekvő áfa-beszedés lehetőségét a NAV azzal táplálja, hogy folyamatosan azt kommunikálja, Magyarországon az európai átlagot meghaladó az áfacsalás. Kevés szó esik arról, hogy a NAV nyilatkozatát követően kerültek nyilvánosságra azok az Európai Bírósági ítéletek, melyek cáfolták a NAV vélelmét. Nem az áfacsalások száma volt átlagon felüli, hanem a NAV uniós áfa irányelv ismerete átlag alatti.

Matolcsy-csomag: erre már rábólintott az EU Cikk

Magyarország már kérhette és meg is kapta az uniós projektek hazai társfinanszírozásának csökkentését – közölte a Világgazdasággal a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).A tárca vezetője, Matolcsy György másfél hete jelentette be, hogy a kormány 55 milliárd forintot úgy takarít meg a 2013-as büdzsében, hogy 15 százalékról 5-re csökkenti a hazai társfinanszírozás arányát - idézte fel a VG.

Igazi meglepetés a 2013-as adócsomagban Cikk

A kormány benyújtotta az Országgyűléshez az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amelynek elfogadásával közel harminc törvényben lesznek változások 2013. január 1-jétől. Mi változik a személyi jövedelemadózásban? Kibontottuk a csomagot.

Hétfőn kezdődik az őszi ülésszak: Matolcsy Györgyé lesz a főszerep Cikk

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdi meg az őszi politikai szezont az Országgyűlés, a kormányfő arról fog beszélni, mi az, ami "elfogadhatatlan" Magyarország számára az IMF-től. Kedden aztán Matolcsy Györgyé lesz a főszerep: napirendre kerül a munkahelyvédelmi akcióterv, a kisvállalkozási adó, és újra megnyitják a jövő évi költségvetés vitáját.

Pénzügyi csúcstalálkozó: az adócsomag nem segíti a növekedést Cikk

A kormány által bejelentett adócsomag negatívan hat a gazdasági növekedésre - állították volt pénzügyminiszterek és egyetemi tanárok a HBLF (Hungarian Business Leaders Forum) által szervezett 11. pénzügyi csúcstalálkozó kerekasztal-beszélgetésén, csütörtökön Budapesten.

Adó- és költségvetési csomagot fogadott el az osztrák parlament Cikk

Adó- és költségvetési csomagot fogadott el az osztrák parlament azzal a céllal, hogy öt év alatt egyensúlyba hozza az államháztartást.

PwC a 2012-es adócsomagról: a sok szigorítás, szankció mellett van pozitívum is Cikk

Későn születtek meg és szerteágazóak a 2012-es adójogszabály-módosítások - hangoztatta Erdős Gabriella, a PricewaterhouseCoopers magyarországi tanácsadó vállalkozásának cégtársa egy győri sajtótájékoztatón, pénteken.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csekély értékű ajándék 2020

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel
2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X