hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a júliusi VálaszAdó

  • adozona.hu

Nehezített pályán kell közlekednie az idén annak, aki szeretné töviről-hegyire megismerni az aktuális adómódosításokat. A szokásos – jellemzően egy-két törvényjavaslatból álló – nyári adócsomag helyett ugyanis ezúttal legalább négy előterjesztést kell átfésülni.

A különböző adónemek módosítása szerepel a hagyományos adócsomagban, a 2020-as költségvetést megalapozó törvényjavaslatban, továbbá a jogharmonizációs indítványban.

Ezekről az előterjesztésekről várhatóan július közepéig szavaz az Országgyűlés. Már elfogadta viszont a T. Ház a szociális hozzájárulási adóról szóló törvény módosítását, sőt: ki is hirdették a Magyar Közlönyben, így fellélegezhetnek az adózók, hiszen ténnyé erősödött a teher csökkentésének ígérete.

Sokak régi kívánsága teljesül azzal is, hogy több adónemben megszűnik a feltöltési kötelezettség. De nem teljesen elégedettek az érintettek: sokan a módosítás kiterjesztését szorgalmazzák például az iparűzési adóra is.

Mindenképpen jó hír, hogy levonhatóvá válik az áfa alapjából a behajthatatlan követelés áfatartalma. Feltehetően kevesebbeket érint viszont, hogy átmenetileg nulla százalékos lesz a reklámadó mértéke, illetve hogy életük végéig adómentességben részesülnek majd a négy- és a többgyermekes anyák.

Az említett adóváltozásokról és további jelentős módosításokról részletesen beszámolunk e havi hírlevelünkben.

A 2019/7. VálaszAdót itt töltheti le!

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Személygépkocsi mint céges autó

Nagy Norbert

adószakértő

Zárt végű pénzügyi lízing

Nagy Norbert

adószakértő

2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X