hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a júliusi VálaszAdó

  • adozona.hu

Nehezített pályán kell közlekednie az idén annak, aki szeretné töviről-hegyire megismerni az aktuális adómódosításokat. A szokásos – jellemzően egy-két törvényjavaslatból álló – nyári adócsomag helyett ugyanis ezúttal legalább négy előterjesztést kell átfésülni.

A különböző adónemek módosítása szerepel a hagyományos adócsomagban, a 2020-as költségvetést megalapozó törvényjavaslatban, továbbá a jogharmonizációs indítványban.

Ezekről az előterjesztésekről várhatóan július közepéig szavaz az Országgyűlés. Már elfogadta viszont a T. Ház a szociális hozzájárulási adóról szóló törvény módosítását, sőt: ki is hirdették a Magyar Közlönyben, így fellélegezhetnek az adózók, hiszen ténnyé erősödött a teher csökkentésének ígérete.

Sokak régi kívánsága teljesül azzal is, hogy több adónemben megszűnik a feltöltési kötelezettség. De nem teljesen elégedettek az érintettek: sokan a módosítás kiterjesztését szorgalmazzák például az iparűzési adóra is.

Mindenképpen jó hír, hogy levonhatóvá válik az áfa alapjából a behajthatatlan követelés áfatartalma. Feltehetően kevesebbeket érint viszont, hogy átmenetileg nulla százalékos lesz a reklámadó mértéke, illetve hogy életük végéig adómentességben részesülnek majd a négy- és a többgyermekes anyák.

Az említett adóváltozásokról és további jelentős módosításokról részletesen beszámolunk e havi hírlevelünkben.

A 2019/7. VálaszAdót itt töltheti le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed – naptári napi alap

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Munkabér módosítása gyes alatt

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Katás beltag

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs