4771 találat a(z) NAV cimkére

Fontos határidő közeleg! Szeptember 30-áig lehet benyújtani az ELEKAFA-kérelmeket Cikk

2023. szeptember 30-ig igényelhetik vissza a magyar adózók 2022-ben, a más EU-tagállamban rájuk áthárított hozzáadottérték-adót a 23ELEKAFA-, illetve a korábban horvát kunában felszámított áfánál a 22ELEKAFA-űrlapon, olvasható a a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Gépjárműadó: nyakunkon a fizetési határidő Cikk

A gépjárműadó második részlete és az esetlegesen korábban elmaradt összegek is befizethetők a NAV mobilappjában pár koppintással, olvasható a a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

NAV: mobilappon is befizethető a gépjárműadó Cikk

A gépjárműadó második részlete és az esetlegesen korábban elmaradt összegek is befizethetők a NAV mobilappjában – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), közölte az MTI.

Negyvenezer darabos Elf Bar-szállítmányt foglaltak le a NAV pénzügyi nyomozói Cikk

Negyvenezer darabos tiltott Elf Bar-szállítmány érkezett repülőn Németországból Magyarországra, a feketepiacon több mint hétszázmillió forintot érő, négy raklapnyi „manórudat” a pénzügyi nyomozók egy záhonyi parkolóban foglalták le – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

Közeleg a külföldi áfa-visszatérítési kérelmek benyújtási határideje Cikk

A 2022. évi számlákra vonatkozóan 2023. szeptember 30-áig van lehetőségük a külföldi áfa-visszatérítési kérelmeik benyújtására azoknak a belföldi adóalanyoknak, akik áfalevonásra jogosultak, és az Európai Unió más tagállamában és egyes unión kívüli országokban történő beszerzéseik után az áfát megfizették. A határidő azonban jogvesztő – emlékeztet sajtóközleményében a Mazars.

Újabb feladatok várnak a vállalkozásokra a módosító számlák adatszolgáltatásánál Cikk

Az új ütemterv szerint szeptember 18-án lép életbe az év elején beharangozott változás a módosító számlák online számlaadat-szolgáltatásában. Aki a módosító számláit a MODIFY módszertan szerint jelenti, javasoljuk, hogy mielőbb kezdje meg a felkészülést az átállásra, az adatszolgáltatási fennakadások elkerülése érdekében – írja közleményében az EY.

NAV: üzemszünetek szeptember 6-án Cikk

2023. szeptember 6-án 21 óra és 24 óra között a NAV Ügyfélportál, az eBEV, eSZJA, ONYA, OSS, MOSS, ELEKAFA és eVÁM portálok karbantartás miatt nem lesznek elérhetők – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Amit a késedelmi pótlékról tudni érdemes Cikk

Jogszabályi kötelezettségének eleget téve június közepe óta folyamatosan küldi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a magyar adószámmal rendelkező cégek részére az adószámla-egyenlegükről szóló elektronikus értesítését. A NAV által küldött levél alapján minden társaság megállapíthatja, hogy van-e adóhátraléka, esetleg több adót fizetett be a szükségesnél, valamint, hogy a 2022-es naptári évet tekintve keletkezett-e késedelmi pótlékja. De pontosan hogyan keletkezhet késedelmi pótlék? Meddig és hogyan lehet megfizetni? A Grant Thornton Magyarország honlapján megjelent elemzésbe ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

Szja 1 százalék 2024-től – letölthető a civilszervezetek 23EGYREG-adatlapja Cikk

Már letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjáról a 23EGYREG jelű adatlap, amit azoknak a civilszervezeteknek kell beadniuk, akik 2024-től igényt tartanak magánszemélyek 1 százalékos felajánlására, és korábban még nem regisztráltak – tájékoztat honlapján a NAV.

NAV: adóztatási IBAN számlaszámok és adónemek Cikk

Az adóztatási IBAN számlaszámokról és adónemekről szóló tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Kétmillió forint értékű silány, hamisított ruhát foglalt le a NAV Cikk

Több mint kétmillió forintnyi hamisított ruhát találtak egy Somogy vármegyei piacon áruló nőnél – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

Több mint kétezer doboz zárjegy nélküli cigaretta a zöldségeskocsiban Cikk

A pénzügyőrök 2169 doboz, 4,6 millió forintnyi magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak egy angol kisteherautóban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

NAV-tájékoztató az e-kereskedelem áfaszabályairól Cikk

Frissítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus kereskedelemre vonatkozó, 2021. április 1-jén, illetve július 1-jén életbe lépett új általános forgalmi adó (hozzáadottérték-adó) szabályok alkalmazására vonatkozó tájékoztatóját.

Nem jogtiszta szoftvereket használtak – eljárást indított a NAV Cikk

Hamis autódiagnosztikai eszközöket és szoftvereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy autószervizben, olvasható a NAV honlapján.

Friss információs füzetet jelentetett meg a NAV a cégautóadóról Cikk

Az információs füzetben a cégautóadóról és az azzal összefüggő egyes személyijövedelemadó-szabályokról olvasható bővebb információ.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Sportlövészet oktatás áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Őcsg

Lepsényi Mária

adószakértő

Őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31