40 találat a(z) IFRS cimkére

Kötelező és választható IFRS: az MNB vizsgálni fogja az átállást Cikk

A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 2016. január 1-jével hatályba lépett módosításával az Országgyűlés Magyarországon is megteremtette az eddigi magyar (HAS) helyett a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (International Financial Reporting Standards, IFRS-ek) egyedi szintű beszámolókban való alkalmazhatóságát –emlékeztet honlapján a jegybank.

Könyvelők, figyelem: ezek az IFRS átállást érintő legfontosabb változások Cikk

Az őszi adócsomag egyik hangsúlyos eleme az IFRS szerint beszámoló társaságokra vonatkozó adószabályok pontosítása, az esetleges anomáliák és pontatlanságok orvoslása. A Deloitte adószakértője összefoglalja az IFRS átállást érintő leglényegesebb változásokat és az új szabályokat, egyben felhívja a figyelmet, hogy az esetleges adókockázatok elkerülése érdekében fokozottabb figyelemre lesz szükség az adózási-számviteli szakemberek részéről.

Társasági adó: itt vannak a részletek a módosításokról Cikk

Több új kedvezményt vezetne be és korábbiakat tenne sokak számára érvényesíthetővé az Országgyűléshez a múlt héten beterjesztett adócsomag társasági adóról szóló fejezete. Ismertetjük a részleteket.

Könyvelők, figyelem: sürget az idő! Cikk

„Azoknak, akik 2017. január elsejétől szeretnének a hazai számviteli szabályok helyett a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok, vagyis IFRS szerinti könyvvezetést választani, 2016. október 2-áig kell bejelenteniük áttérési szándékukat az adóhatóságnál és a Központi Statisztikai Hivatalnál, bizonyos esetekben az Magyar Nemzeti Banknál is” – figyelmeztetett Siklós Márta, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója.

Új igazgatóval erősít a Deloitte Cikk

Szeptembertől a Deloitte Magyarország irodájához csatlakozott igazgatóként Pankucsi Zoltán, aki az elmúlt három és fél évben a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkári pozícióját töltötte be, továbbá tagja volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakítását előkészítő munkacsoportnak is.

Ezek az adószabályok változnak július 1-jétől Cikk

Az Országgyűlés júniusban több adótörvényt módosított, amelyek közül egyes változások már július 1-jén hatályba lépnek – derül ki a PwC hírleveléből.

Haladék az IFRS alkalmazására, új szabályok fióktelepeknek Cikk

Kissé átszabta az IFRS-ekre vonatkozó előírásokat a kedden elfogadott adócsomag és módosultak a fióktelepek szabályai is. Néhány regula már az idén hatályba lép.

Változik a kiegészítő melléklet, az IFRS, a könyvvizsgálat Cikk

Bővül a kiegészítő melléklet és a könyvvizsgálói jelentés tartalma, haladékot kapnak a pénzintézeteknek az IFRS-ekre, sok pontosítás, az idei módosítások gyakorlatban felmerült kérdéseinek rendezése: címszavakban így foglalható össze az adócsomag számviteli részének javasolt módosítása.

Sok és nagyon sürgős teendői vannak, ha át akar térni – ezeket kell mérlegelnie Cikk

Ha már eldöntötte és 2017-től alkalmazni kívánja, akkor ez év szeptember 30-ig már nem sok idő áll rendelkezésre a felkészüléshez és a nyitómérleg elkészítésére – figyelmezet a Mazars Kft.

IFRS mikortól lesz kötelező alapkezelők részére? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az, hogy kockázati tőkealap-kezelő, illetve befektetésialap-kezelők részére kötelező lesz-e az IFRS alkalmazása, illetve, ha igen, akkor mikortól? Köszönöm!

Új szabályokra kell a lízingelőknek, ingatlanbérlőknek figyelni Cikk

A Nemzetközi Számviteli Standard Bizottság (IASB) a minap megjelentette a lízingekről szóló új IFRS-t. Ennek értelmében a lízingbe vevőknek – egyes kivételektől eltekintve – minden lízingügyletet ki kell mutatniuk a mérlegükben. Ez a rendelkezés leginkább a jelenleg is jelentős operatív lízingállománnyal rendelkező vállalkozásokat érinti (ingatlanbérlők, továbbá ipari berendezéseket, gépeket és a gépjárműveket lízingelők).

Már csak két nap, hogy bejelentsék a NAV-nál Cikk

2016. január elsejétől bizonyos feltételek mellett a magyar vállalkozások is választhatják a hazai számviteli szabályok helyett a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok, vagyis az IFRS (International Financial Reporting Standards) szerinti könyvvezetést – figyelmeztet Siklós Márta, a LeitnerLeitner, osztrák gyökerű adótanácsadó, könyvelő és könyvvizsgáló cégcsoport vezetője.

Áttérne az IFRS-re? Figyeljen a határidőkre! Cikk

Az nemzetközi pénzügyi beszámolási standardokat (IFRS) alkalmazóknak a számviteli törvény alapján lehetőségük van arra, hogy bejelentsék az adóhatósághoz, hogy a nemzetközi standardok alapján készítik beszámolójukat – közölte a NAV.

IFRS: benyújtották a törvényjavaslatot Cikk

A kormány tegnap beterjesztette az Országgyűléshez a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardokról (IFRS) szóló törvényjavaslatot.

Kötelező kűrök az IFRS-nél áttéréskor, átalakuláskor Cikk

Jócskán akad papírmunk az IFRS-re való áttérést megelőzően. Ugyanez a helyzet, ha a cég önszántából vagy kötelezően visszatérne a számviteli törvény szerinti beszámolóra, továbbá ha átalakul vagy megszűnik.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Megbízás teljesítése

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close