114 találat a(z) GDP cimkére

Dolgozunk és/vagy élünk? Cikk

Nagyon nem lepődtünk meg, az EU-ban a németek hajtanak leginkább. De kik a lógósok? – a hvg.hu cikkéből megtudhatja.

Így teljesít a magyar gazdaság Cikk

A bruttó hazai termék (GDP) volumene 4,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az első negyedévben. A szolgáltatások 4,9, a fogyasztás 5, és a beruházások 17,1 százalékos növekedése határozta meg a növekedést – közölte második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ezt ígéri Varga Mihály a következő négy évre Cikk

A kormány gazdaságpolitikai céljai változatlanok, amelynek alapja, hogy az országban munkaalapú társadalom épül – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter-jelölt a kinevezése előtti meghallgatásán a parlament költségvetési bizottságának mai ülésén.

Így teljesít a magyar gazdaság – ezzel indokolja Varga Mihály Cikk

Az első negyedévben a bruttó hazai termék (GDP) 4,4 százalékkal, szezonálisan és naptárhatással kiigazítva 4,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – közölte első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző negyedévhez mérten 1,2 százalékos volt a gazdasági növekedés.

Vegyes gazdasági kilátásokat prognosztizál a GKI Cikk

Az első két hónap adatai a tavalyinál élénkebb gazdasági folyamatokat jeleznek, a gazdasági növekedés 2018-ban még megközelítheti a 4 százalékot, az év során azonban főleg az építőiparban és a kiskereskedelemben az egyre magasabb tavalyi bázis miatt lassulás várható – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

Romlott a kormányzati szektor GDP-arányos hiánya Cikk

A kormányzati szektor 2017. évi hiánya az előzetes adatok szerint 746,3 milliárd forint, a GDP 2,0 százaléka volt. Az egyenleg 2016-hoz képest 156,9 milliárd forinttal, GDP-arányosan 0,3 százalékponttal romlott. A hiány növekedése a kiadásoknak a bevételeknél nagyobb mértékű bővüléséből adódott, közölte a KSH.

Nagyobb növekedést vár idén a nemzeti bank Cikk

Emelte GDP-előrejelzését a Magyar Nemzeti Bank (MNB): 4,2 százalékos bővülést vár az idei évben, a korábban előirányzott 3,9 százalékkal szemben, a jövő évi növekedési előrejelzését pedig 3,3 százalékra emelte a korábbi 3,2 százalékról.

Növekedés, beruházások, fogyasztás, infláció: közölte előrejelzését a GKI Cikk

A magyar GDP 2014-ben, a beruházás és a fogyasztás 2017-ben haladta meg a pénzügyi világválság előtti szintet. Az ipar 2015-ben, a kiskereskedelem 2016-ban, az építőipar 2017-ben érte el ezt, a pénzügyi szektor azonban még most is nagyon messze van tőle – írja a 2018/1. részletes összefoglaló jelentésében a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Nőtt a GDP, itt vannak a részletek Cikk

A bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2017 IV. negyedévében 4,4 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit. A növekedéshez elsősorban a piaci alapú szolgáltatások és az építőipar járultak hozzá. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 4,9, az előző negyedévhez viszonyítva 1,3 százalékkal nőtt. 2017-ben a GDP volumene 4,0 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest, jelentette a KSH.

Óriási különbségek a 276 uniós régió fejlettségében Cikk

Óriási különbségek voltak az európai uniós tagállamok 276 régiója között az egy főre jutó hazai össztermék tekintetében 2016-ban is, az előző évhez képest tovább mélyült a szakadék a legszegényebb és a leggazdagabb régió között – derült ki az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) ma közzétett adataiból.

KSH: bővült a gazdaság teljesítménye Cikk

Magyarország bruttó hazai terméke 2017 IV. negyedévében a nyers adatok szerint 4,4, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 4,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, jelentette a KSH.

Költségvetés, gazdasági növekedés: derűlátó az NGM Cikk

A kormány elkötelezett a költségvetés kiszámítható és felelősségteljes végrehajtása mellett, ami biztos keretet jelent a magyar emberek helyzetét javító egyes társadalompolitikai intézkedések megvalósításához. Az év első hónapjának államháztartási adatait a gazdaság jó teljesítménye és az uniós források megelőlegezése határozta meg – közölte az NGM a kormányportálon.

Ettől mindenkinek leesett az álla Németországban Cikk

Megemelte a 2017-es GDP-növekedési becslését a német kormány: a tavaly októberben prognosztizált 2 százalék helyett már 2,2 százalékos bővülésre számít. Németországban – nyolc éve a legnagyobb ütemben –, az előző havihoz képest 3,4 százalékkal nőtt a német ipari termelés.

Dekoratív számok a GKI prognózisában, szépségfoltokkal Cikk

A magyar gazdaság a 2017 szeptemberében jelzett pályán halad. A gazdasági növekedés az EU-támogatások kezdődő dagálya, valamint a választásokkal és a munkaerőhiánnyal összefüggő gyors bérkiáramlás által gerjesztett fogyasztásnövekedés következtében gyorsul, a 2016. évi 2,2 százalék után 2017-ben és 2018-ban egyaránt 3,8 százalék lesz. Ez lényegesen meghaladja az EU átlagát, de a régióban az egyik legalacsonyabb, s ebben 2018-ban sem várható érdemi változás – jelzi prognózisában a GKI.

Óriási meglepetés a magyar gazdaságban, korrigált a KSH Cikk

Második olvasatában 0,3 százalékponttal 3,9 százalékosra emelte a bruttó hazai termék (GDP) harmadik negyedévi növekedési adatát ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a november 14-én közölt első becsléshez képest, elsősorban a piaci szolgáltatások vártnál kedvezőbb teljesítményére hivatkozva.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlannal rendelkező társaság bejelentése

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Versenyautózás adózása II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Közterhek felhasználási szerződésnél

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close