114 találat a(z) GDP cimkére

Korrupcióban jók vagyunk Cikk

A GDP óriási hányadát, 15 százalékát emészti fel a korrupció azokban az EU-tagállamokban, amelyeket a leginkább érint a probléma. Magyarország a 28 tagállamból a 18. a korrupciót tekintve. A sereghajtók: Horvátország, Románia és Bulgária – írja a hvg-hu.

Ez vár ránk az idén Cikk

A Pénzügykutató Zrt. szerint a beruházások csökkenése miatt tovább mérséklődik a bruttó hazai termék (GDP) növekedési üteme, ami prognózisuk szerint 2,3 százalék lesz idén a tavalyi 2,9 százalék után – derült ki a társaság szerdán kiadott friss előrejelzéséből.

Romló növekedési kilátások Cikk

A magyar gazdaság növekedési üteme 2015. IV. negyedévben átmenetileg ismét felgyorsult, s több mint 1 százalékponttal haladta meg az EU átlagát. A régióban azonban a szlovák, a román, a lengyel, a cseh és a bolgár fejlődés így is gyorsabb volt. Éves átlagban idén a lassulás folytatódása várható, a 2014. évi 3,7 százalék és a tavalyi 2,9 százalék után 2016-ban 2,3 százalék körüli dinamika valószínű – olvasható a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb prognózisában.

Gazdasági növekedés, bérek: fékeződés várható Cikk

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a magyar gazdaság 2015. második negyedévben elkezdődött lassulása folytatódni fog. Az I. negyedévi 3,6 százalékos növekedést a II. negyedévben csak 2,7 százalékos dinamika követte, s a nyári adatok további fékeződésre utalnak. A tavalyi 3,6 százalék után idén a GDP 2,7 százalékos, jövőre 2 százalék körüli bővülése valószínű, főleg a beruházások idei stagnálása, jövő évi visszaesése következtében. A belső és külső egyensúly viszont kedvezően alakul.

Lényegesen több adót fizettünk, mint tavaly Cikk

Az államháztartás központi alrendszerének szeptember végi halmozott hiánya 954,6 milliárd forintra teljesült. Ezen belül a központi költségvetés 1006,6 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 29,9 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 22,1 milliárd forintos szufficittel zártak – közölte az NGM. Időközben az Európai Bizottság feloldotta az uniós kifizetések felfüggesztését, amely azonban csak ezt követően jelenik meg az államháztartási bevételekben.

Későbbi nyugdíjazást, idősek foglalkoztatását javasolja a tanácsadó Cikk

Miután a fejlett országokat öregedő társadalmak jellemzik, a gazdasági növekedés fenntartása érdekében kiemelkedően fontos, hogy ezek a gazdaságok jobban kihasználják az idősebb munkavállalókban rejlő kiaknázatlan lehetőségeket. A PwC legfrissebb tanulmánya az 55 év feletti munkavállalók foglalkoztatásának sikerességét vizsgálja 34 OECD-országban. A felmérés alapján a listavezető Izlandot Új-Zéland, Svédország, Izrael és Norvégia követi. Az első tíz ország között van még továbbá az USA, Korea, Japán és Észtország is. Szlovákia, Görögország, Lengyelország, valamint Magyarország viszont csak jóval az átlag alatt teljesít.

Lassuló magyar növekedésre számít Brüsszel Cikk

Az idei dinamikus, 3 százalékot meghaladó növekedés jövőre 2,5, 2016-ra pedig 2 százalékra mérséklődhet Magyarországon – prognosztizálja az Európai Bizottság kedden közétett őszi makrogazdasági előrejelzése – írja a bruxinfo.hu.

Ismét nőtt az államadósság Cikk

A múlt héten 190 milliárd forinttal nőtt a költségvetés adóssága, így az elérte a 24 716,6 milliárd forintot, ami a GDP 81,2 százaléka. Január elején a mutató még csak 75,7 százalékon állt – írja a napi.hu.

Romlik a gazdasági növekedés Németországban Cikk

Lefelé módosította a német kormány a gazdaság idei és jövő évi növekedésére adott előrejelzését, a kedden Berlinben ismertetett prognózis szerint az Európai Unió legnagyobb gazdasága 2014-ben 1,2 százalékkal, 2015-ben 1,3 százalékkal bővül.

Ezért nőtt az államadósság Cikk

A pénzügyi számlák adatai szerint 2014 második negyedévében az államadósság a március végi 84,5 százalékról 85 százalékra nőtt – jelentette a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Hatalmasra nőtt az államadósság Cikk

Soha nem látott szintre emelkedett 2014 második negyedévében a magyar államadósság, amely az első negyedévit 0,7 százalékponttal, 2011 második negyedévét pedig 6,1 százalékkal haladta meg – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb jelentéséből.

Figyelmeztetés Magyarországnak Brüsszelből Cikk

Magyarországnak valószínűleg újabb költségvetési kiigazításra lesz szüksége ahhoz, hogy elkerülhesse a túlzottdeficit-eljárás 2015 tavaszi újbóli megindítását – figyelmeztetett az Európai Bizottság azt követően, hogy szakértői június végén Budapesten áttekintették a friss gazdasági fejleményeket és szakpolitikai kezdeményezéseket.

GKI: jó eredmények, de zömmel fenntarthatatlanok Cikk

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint idén az állam kiterjedt szerepvállalása révén a korábban becsültnél lényegesen gyorsabb lehet a növekedés és alacsonyabb az áremelkedés. Az intézet ugyanakkor hozzáteszi, hogy a jó idei eredmények nagyrészt fenntarthatatlanok.

Ezt várja Brüsszel Magyarországtól Cikk

Az idei évre 2,3 százalékos, jövőre 2,1 százalékos gazdasági növekedést jósol Magyarországnak az Európai Bizottság - derül ki a brüsszeli testület hétfőn bemutatott tavaszi gazdasági előrejelzéséből.

Magyarország jobban teljesít? A számok mást mutatnak Cikk

A The Economist megnézte, hogyan teljesített az EU-hoz 2004 májusában csatlakozott országok gazdasága az elmúlt tíz évben. Magyarország sajnos nem került be a legjobban teljesítők közé – írja a vg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nem saját tulajdonú ingatlan bérbeadása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlannal rendelkező társaság bejelentése

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Versenyautózás adózása II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close