114 találat a(z) GDP cimkére

Ennyi lesz az alapkamat, itt a friss GDP- és inflációs előrejelzés Cikk

Változatlanul, 0,9 százalékon hagyta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa az alapkamatot mai ülésén, és nem változtatott a kamatfolyosó kondícióin sem. Az alapkamat tartása megfelelt az elemzői várakozásoknak.

Ezt ígéri Matolcsy, így nő a magyar gazdaság Cikk

Jövőre 3,5-4 százalék között bővülhet a magyar gazdaság, 2016-ra a Magyar Nemzeti Bank (MNB) fenntartja 3 százalékos GDP-növekedési prognózisát. Fennmaradnak a laza monetáris kondíciók, de az MNB fontosnak tartja a forintárfolyam stabilitását is – mondta Matolcsy György jegybankelnök az Országgyűlés gazdasági bizottságának mai ülésén.

A vártnál jobban nőtt a magyar gazdaság, az ipar viszont alulteljesít Cikk

A harmadik negyedévben 2,2 százalékkal nőtt Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a múlt év azonos időszakához képest – közölte második becslés alapján kedden kiadott részletes jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A november 15-én közölt első becslés még 2 százalékos növekedési ütemet jelzett a második negyedévi 2,8 százalék után. A korábban közölt index revízióját elsősorban a kedvezőbb mezőgazdasági teljesítmény magyarázza. Az előző negyedévhez viszonyítva változatlanul 0,2 százalékkal emelkedett a GDP.

Két százalékkal bővült a gazdaság Cikk

Az előzetes statisztikai adatok szerint a harmadik negyedévben két százalékkal nőtt a gazdaság az előző év hasonló időszakához képest. A bővülés húzóereje a mezőgazdaság és a szolgáltatások voltak – közölte az NGM.

Mire készül az NGM? Ez a nagy terv Cikk

Az elkövetkező években tartósan három százalék fölötti gazdasági növekedést elősegítő gazdaságélénkítő tervet dolgoz ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) – közölte a tárca államháztartásért felelős államtitkára beszélt a Magyar Hírlapnak adott, a lap keddi számában megjelent interjúban.

Magyar gazdaság: nem sok jót lát a gazdaságkutató Cikk

A magyar gazdaság idei növekedése a tavalyihoz és a régió más országaihoz képest is lassú, bár a második félévben némi gyorsulás valószínű – írja legfrissebb prognózisában a GKI.

Ismét csökken a bruttó államadósság, és jövőre is csökkenhet Cikk

A feltételezett 2,0 százalékos GDP-arányos deficit-célnál kedvezőbb hiányráta alakulhat ki az idén. 2016. év végére 74,5 százalékra csökkenhet a GDP-arányos bruttó államadósság, 2017 végére pedig elérheti a 73,4 százalékot – többek között ez is kiderül az MNB költségvetési jelentéséből.

Meglepetés! Várakozások feletti növekedés Cikk

Az előzetes adatok alapján a második negyedévben 2,6 százalékkal bővült hazánk GDP-je, ami jóval meghaladta a piaci szereplők várakozását. Az első negyedév gyengébb eredményét egyszeri tényezők okozták, mert április és június között szinte minden szektor jól teljesített. Az év első felében összességében így 1,7 százalékos volt a növekedés üteme – foglalta össze a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Magyarország hátul kullog: óriási különbségek az EU-államok között Cikk

Óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa között – derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által ma kiadott jelentésből, amely a 2015-re vonatkozó első becslést tartalmazza.

Átmeneti a lassulás – véli az NGM Cikk

A kormány prognózisához hasonlóan látja friss jelentésében a magyar költségvetési folyamatokat és az infláció alakulását a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), a növekedés rövid távú megítélésében viszont eltér a nemzetközi szervezet és a magyar kabinet álláspontja – mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára szerdán az OECD legfrissebb országjelentését kommentálva az MTI-nek.

Romló magyar gazdasági növekedési kilátások Cikk

Jelentősen rontotta Magyarország idei gazdasági növekedésével kapcsolatos előrejelzését az OECD, amely változatlanul hagyta a jövő évi GDP-bővüléssel kapcsolatos becslését.

Romló magyar gazdasági adatok, kedvezőtlen kilátások Cikk

Az első negyedévben a magyar növekedésnél az unióban csak a görög volt kedvezőtlenebb, a vártnál rosszabb adat miatt a GKI 2,3 százalékról 2 százalékra csökkentette idei növekedési prognózisát, de akár ennél lassúbb GDP-bővülés is lehetséges – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Lassul a gazdaság, ezek lesznek a következmények Cikk

Az év eleji növekedési adatok a magyar gazdaság lassulását jelzik. Az elmúlt hónapokban a nemzetközi előrejelző intézmények jellemzően tovább csökkentették a magyar gazdasági dinamikára vonatkozó prognózisaikat, s kissé romlottak a gazdasági várakozások is – írja a GKI prognózisa.

Csökkentő államadósság, növekvő keresetek a költségvetési törvényjavaslatban Cikk

Az államadósság az idei év végi, GDP-arányos 73,5 százalékról 71,9 százalékra csökken a jövő év végére, 37 ezer 279 milliárd forint nominális GDP mellett a 2017-es költségvetési törvényjavaslat szerint.

Varga: 550 milliárd forinttal többet adóztunk tavaly Cikk

Tavaly az adó- és adójellegű bevételek az összes főbb adónemnél jelentősen, összesen mintegy 550 milliárd forinttal meghaladták a tervezetteket – derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatóból.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Antitestmérés

Lepsényi Mária

adószakértő

Harmadik országbeli állampolgár csed jogosultsága

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Kiva, társas vállalkozó

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs