114 találat a(z) GDP cimkére

Csökkent a GDP-arányos államadósság Cikk

Az államadósság a GDP 79,0 százalékának megfelelő értékre csökkent tavaly év végére a szeptember végi 80,2, és az egy évvel korábbi 79,8 százalékról - derült ki a pénzügyi számlák előzetes adataiból, amelyeket hétfőn közölt honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Magyarország a sereghajtók között Cikk

Magyarország mind a vásárlóerő-paritáson mért egy főre jutó GDP, mind pedig az egy főre eső tényleges fogyasztás tekintetében az Európai Unió öt legszegényebb országa közé tartozik – derül ki a legfrissebb uniós statisztikákból. A lakosság anyagi jóléte Görögországban zuhant a legdrámaibb mértékben 2010 és 2012 között - írja a bruxinfo.hu.

Kedvező adatok a magyar gazdaságról Cikk

Magyarország bruttó hazai terméke 2013 III. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva a nyers adatok szerint, az előzetes GDP adatokhoz képest is nagyobb mértékben, 1,8 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 1,6 százalékkal, az előző negyedévhez képest pedig 0,9 százalékkal nőtt - közölte a nemzetgazdasági tárca.

Ennyit tettek hozzá a toplistás cégek a magyar GDP-hez Cikk

A vállalati szektor tavalyi magyar GDP-termelésének 53 százaléka az ötszáz legnagyobb cég teljesítménye. Hogyan kell ezt kiszámolni, ki, hol áll a rangsorban. Közöljük a HVG korábbi TOP 500 összeállításának egyik cikkét és az ugyanott november 16-án megjelent 500 legnagyobb eredményű cégek rangsorának 401-500. helyezettjének legfontosabb adatait.

Huszonhét százalékra emelik az áfát Cikk

Kormányszóvivői tájékoztatón ismertette az "országvédelmi költségvetés" elképzeléseit Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. Az egyik bejelentés szerint 150 milliárd forintos többletbevételt vár a kormány 2012-ben a kétszázalékos általános forgalmi adó emeléstől.

Matolcsy: a cigi, az alkohol és a játék drágulása 10 milliárdot hoz a konyhára Cikk

Októberben és novemberben összesen négy százalékponttal, a GDP 77 százalékáról 73-ra csökkenti a kormány az államadósságot, a vártnál alacsonyabb gazdasági növekedés miatt az idei költségvetésben keletkezett 100 milliárd forintos lyukat pedig négy tétellel "foltozná be". Az MTI által megkérdezett elemzők szerint nem okoztak meglepetést a kormányzati bejelentések.

Magán-nyugdíjpénztári megtakarítások: már számolnak vele Cikk

Az idei első negyedévben az államháztartás éves pozícióját a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások elvonása a GDP mintegy tíz százalékával javították - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által közzétett tájékoztatóból.

Oszkó: a közvetett adóbevétel 2010-ben a tervezett felett alakult Cikk

A GDP arányos magyar államadósság növekedésének üteme 2006 után csökkenő pályára állt, jelenleg a Európai Unió átlagán áll és alacsonyabb az eurózóna átlagánál - mondta Oszkó Péter korábbi pénzügyminiszter az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának 2002-2010 közötti államadósság-növekedés okait vizsgáló albizottság hétfői ülésén.

Surányi: lehet adóreform is és szociális biztonság is Cikk

Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt elnöke, a CIB Bank elnöke a Magyar Televízió M1-csatornáján A szólás szabadsága című műsorban úgy érvelt, hogy Magyarországon meg lehet valósítani az adóreformot a szociális biztonság veszélyeztetése nélkül is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társasház – bérbeadás szja

Lepsényi Mária

adószakértő

Nem saját tulajdonú ingatlan bérbeadása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlannal rendelkező társaság bejelentése

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close